Hopp til innhold

Therese Johaug er gravid: – Overgår alle gullene jeg har tatt

Hun har vunnet fire OL-gull og 14 VM-gull. Nå skal Therese Johaug (34) få sitt eget lille gull på hjemmebane.

Nils Jakob Hoff og Therese Johaug på Lindmo 11.03.22

VENTER BARN: Nils Jakob Hoff og Therese Johaug skal bli foreldre.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Den tidligere skidronningen la opp etter OL-sesongen i fjor, hvor hun kronet en strålende karriere med tre gull. Nå kan hun dele at hun er gravid og venter barn, sammen med forloveden Nils Jakob Hoff.

– Det er jo det største en kan oppnå. Det overgår alle gullene jeg har tatt, for å si det sånn, sier hun til NRK.

– Jeg synes det er veldig stas, og så må jeg si at jeg synes det er litt skummelt. At du ikke helt vet hva du går til. Men at jeg gleder meg veldig. Jeg føler det har skjedd veldig mye i 2022, sier Johaug videre.

Johaug sier hun er «veldig spent» på det som venter.

– Jeg er vant til å styre hverdagen min helt selv, og plutselig er det en helt ny sjef i huset. Det er litt skrekkblandet fryd, sier hun.

Holmenkollen skifestival 2022

HYLLEST: Therese Johaug ble hyllet av publikum på vei mot seier på tremila i Holmenkollen i fjor, et par dager etter at hun hadde gitt beskjed om at hun ville legge opp.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Har fått tips av Bjørgen

Johaug opplyser at det er ventet at barnet vil komme i løpet av årets første halvår, og sier graviditeten kom på toppen av et allerede innholdsrikt 2022.

Therese Johaug instagram

FLOKKEN UTVIDES: Det skriver Therese Johaug, som også deler nyheten på Instagram.

Foto: Therese Johaug / skjermdump Instagram

– Fra pandemi til Beijing og tre OL-gull og en drøm der som gikk i oppfyllelse. Til russetid og heisaturer i hele sommer. Festing fra mars til august, og så ble det plutselig stopp, gitt, på høsten. Det har vært et veldig innholdsrikt år. Jeg føler kanskje ikke jeg kunne fått inn mer i 2022, sier Johaug muntert.

Selv om hun har lagt opp, har Johaug beholdt en aktiv livsstil. Treningen vil hun også fortsette med under graviditeten, og hun sier at en annen tidligere skidronning har kommet med råd.

– Jeg har pratet mye med Marit (Bjørgen), så jeg har fått litt tips om hva jeg skal kjenne etter og hva jeg kan trene. Jeg har fått god oppfølging av de folka jeg har jobbet med, både på Olympiatoppen og tidligere, sier hun.

Johaug og Bjørgen

RÅD OG TIPS: Marit Bjørgen og Therese Johaug var i mange år i verdenstoppen sammen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bjørgen er i dag tobarnsmor. Hun ble mor for første gang i desember 2015, men returnerte til 2016/17-sesongen. Der tok hun fire gull, før hun fulgte opp med to gull i OL året etter. Bjørgen la så opp og fikk sitt andre barn våren 2019.

På spørsmål om et comeback kan være aktuelt for Johaug, svarer hun:

– Det har jeg ikke noe svar på.

34-åringen fra Dalsbydga har i vinter jobbet som ekspert i NRKs langrennssendinger. Det vil hun fortsette med også de neste ukene.

– Jeg skal fortsatt være med på NM og VM i Planica. Formen er fin. Jeg var veldig trøtt i starten. Det var uvant for meg å være. I forhold til mange andre jeg hører om, så har jeg vært veldig heldig, forteller Johaug.

Flere lykkeønskninger

Flere profiler har kommet med sine lykkeønskinger etter at Johaug delte nyheten på Instagram.

– Fantastisk Therese, skriver skiskytter Tiril Eckhoff.

– Gratulerer!, skriver hennes tidligere langrennskonkurent Jessie Diggins.

– Wow. Supergrattis!, skriver den svenske langrennstjernen Frida Karlsson.

Johaug slo gjennom da hun som 18-åring gikk inn til bronse på VM-tremila i Sapporo i 2007. Karrierens første OL-gull kom da hun var med på vinnerlaget på stafetten i 2010, før hun tok sitt første individuelle VM-gull da hun vant tremila i Holmenkollen i 2011.

I løpet av karrieren ble det totalt fire OL-gull og 14 VM-gull, tre sammenlagtseirer i verdenscupen og tre seirer i Tour de Ski. Hun tok totalt 82 seirer i verdenscupen.

Johaug testet i 2016 positivt på det forbudte stoffet klostebol. Til slutt, etter at saken ble anket til idrettens voldgiftsrett (CAS), ble hun utestengt i 18 måneder. Det gjorde at hun ikke fikk delta i VM i Lahti i 2017 og OL i Pyeongchang i 2018.

Hun kom sterkt tilbake etter utestengelsen og avsluttet altså karrieren med å vinne 10, 15 og 30 kilometer i OL i Beijing. For det er hun også nominert til både årets kvinnelige utøver og årets navn på Idrettsgallaen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal