NRK Meny
Normal

The Guardian: Utestenger Russland fra Paralympics

Ifølge den britiske avisen The Guardian vil den internasjonale paralympiske komité (IPC) utestenge Russland fra Paralympics i Rio. Avgjørelsen tas søndag.

OLY-2016-RIO-VILLAGE

RUSSERNE RISIKERER UTESTENGELSE: Den internasjonale paralympiske komité kommer trolig til å utestenge Russland fra Paralympics i Rio.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) kommer til å utestenge alle russiske utøvere fra det kommende Paralympics i Rio de Janeiro, i følge The Guardian.

– IPC skal gjøre det Den internasjonale olympiske komité (IOC) ikke har gjort i OL. De skal utestenge alle russiske utøvere fra lekene, skriver avisen lørdag.

Den endelige avgjørelsen, som skal tas førstkommende søndag, kommer som følge av den russiske dopingskandalen der McLaren-rapporten avslørte omfattende doping i statlig regi i Sotsji-OL.

Forsvunnede dopingprøver

I motsetning til IOC skal IPC ha vært i kontakt med McLaren, som var hovedpersonen bak den mye omtalte dopingrapporten, for å finne flere bevis og mer informasjon.

Forrige uke bekreftet McLaren at IPC hadde tatt kontakt med han.

– Vi har samarbeidet svært tett og de tok kontakt med meg kun timer etter at rapporten ble publisert, sa han til The Guardian.

I perioden 2012-2015 skal 35 angivelig positive dopingprøver av russiske paralympikere ha forsvunnet. I tillegg viser McLaren-rapporten at det under Paralympics i Sochi ble byttet prøver, angivelig fra positive under-konkurranse-prøver til eldre, rene prøver.

Viktig og vanskelig avgjørelse

IPC skal ha blitt satt under et stort press for å følge IOCs avgjørelse, men kommer sannsynligvis til å ta sin egen beslutning basert på bevisene de har fremskaffet.

IPC-president, Philip Craven, mener avgjørelsen som nå skal tas er den viktigste og en av de vanskeligste hans komité noen gang har tatt.

– McLarens avsløringer er til stor bekymring for alle som er tilknyttet en ren og ærlig sport, sa han til avisen forrige uke.

Siste nytt

 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Tiger Woods friskmeldt

  Etter å ha vært ute med en ryggskade siden februar tidligere i år er nå Tiger Woods endelig friskmeldt av legene.

  Når 41-åringen vil være tilbake på golfbanen er likevel uvisst, skriver ESPN.

  Tiger Woods Golf
  Foto: Kamran Jebreili / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal