NRK Meny
Normal

The Guardian: Utestenger Russland fra Paralympics

Ifølge den britiske avisen The Guardian vil den internasjonale paralympiske komité (IPC) utestenge Russland fra Paralympics i Rio. Avgjørelsen tas søndag.

OLY-2016-RIO-VILLAGE

RUSSERNE RISIKERER UTESTENGELSE: Den internasjonale paralympiske komité kommer trolig til å utestenge Russland fra Paralympics i Rio.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) kommer til å utestenge alle russiske utøvere fra det kommende Paralympics i Rio de Janeiro, i følge The Guardian.

– IPC skal gjøre det Den internasjonale olympiske komité (IOC) ikke har gjort i OL. De skal utestenge alle russiske utøvere fra lekene, skriver avisen lørdag.

Den endelige avgjørelsen, som skal tas førstkommende søndag, kommer som følge av den russiske dopingskandalen der McLaren-rapporten avslørte omfattende doping i statlig regi i Sotsji-OL.

Forsvunnede dopingprøver

I motsetning til IOC skal IPC ha vært i kontakt med McLaren, som var hovedpersonen bak den mye omtalte dopingrapporten, for å finne flere bevis og mer informasjon.

Forrige uke bekreftet McLaren at IPC hadde tatt kontakt med han.

– Vi har samarbeidet svært tett og de tok kontakt med meg kun timer etter at rapporten ble publisert, sa han til The Guardian.

I perioden 2012-2015 skal 35 angivelig positive dopingprøver av russiske paralympikere ha forsvunnet. I tillegg viser McLaren-rapporten at det under Paralympics i Sochi ble byttet prøver, angivelig fra positive under-konkurranse-prøver til eldre, rene prøver.

Viktig og vanskelig avgjørelse

IPC skal ha blitt satt under et stort press for å følge IOCs avgjørelse, men kommer sannsynligvis til å ta sin egen beslutning basert på bevisene de har fremskaffet.

IPC-president, Philip Craven, mener avgjørelsen som nå skal tas er den viktigste og en av de vanskeligste hans komité noen gang har tatt.

– McLarens avsløringer er til stor bekymring for alle som er tilknyttet en ren og ærlig sport, sa han til avisen forrige uke.

Siste nytt

 • Bale sendte Real Madrid til finalen

  Gareth Bale ble matchvinner da Real Madrid tok seg til finalen i VM for klubblag. Romarinho ga Al-Jazira ledelsen 1–0 i 1. omgang, men spanjolene snudde kampen.

  Først fra Cristiano Ronaldo etter 53 minutter, og etter 81 minutter avgjorde Bale kampen.

  Gareth Bale
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • Hvas et tidel unna finale

  Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til 50,85 på 100 meter butterfly i EM-semifinalen onsdag kveld.

  Tiden holdt til en sjetteplass, og da ble det ikke EM-finaleplass på nordmannen.

 • Bjørnsen røk ut i semifinalen

  Susann Bjørnsen hadde 9. raskeste tid i semifinalen på 50 meter bryst, og røk dermed ut med minst mulige margin. Hun svømte inn til 30.20, og det holdt ikke til finaleplass.

  Hun var tre hundredeler bak åttendeplassen, som hadde gitt plass i finalen.

  Susann Bjørnsen
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland