NRK Meny
Normal

The Guardian: Utestenger Russland fra Paralympics

Ifølge den britiske avisen The Guardian vil den internasjonale paralympiske komité (IPC) utestenge Russland fra Paralympics i Rio. Avgjørelsen tas søndag.

OLY-2016-RIO-VILLAGE

RUSSERNE RISIKERER UTESTENGELSE: Den internasjonale paralympiske komité kommer trolig til å utestenge Russland fra Paralympics i Rio.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) kommer til å utestenge alle russiske utøvere fra det kommende Paralympics i Rio de Janeiro, i følge The Guardian.

– IPC skal gjøre det Den internasjonale olympiske komité (IOC) ikke har gjort i OL. De skal utestenge alle russiske utøvere fra lekene, skriver avisen lørdag.

Den endelige avgjørelsen, som skal tas førstkommende søndag, kommer som følge av den russiske dopingskandalen der McLaren-rapporten avslørte omfattende doping i statlig regi i Sotsji-OL.

Forsvunnede dopingprøver

I motsetning til IOC skal IPC ha vært i kontakt med McLaren, som var hovedpersonen bak den mye omtalte dopingrapporten, for å finne flere bevis og mer informasjon.

Forrige uke bekreftet McLaren at IPC hadde tatt kontakt med han.

– Vi har samarbeidet svært tett og de tok kontakt med meg kun timer etter at rapporten ble publisert, sa han til The Guardian.

I perioden 2012-2015 skal 35 angivelig positive dopingprøver av russiske paralympikere ha forsvunnet. I tillegg viser McLaren-rapporten at det under Paralympics i Sochi ble byttet prøver, angivelig fra positive under-konkurranse-prøver til eldre, rene prøver.

Viktig og vanskelig avgjørelse

IPC skal ha blitt satt under et stort press for å følge IOCs avgjørelse, men kommer sannsynligvis til å ta sin egen beslutning basert på bevisene de har fremskaffet.

IPC-president, Philip Craven, mener avgjørelsen som nå skal tas er den viktigste og en av de vanskeligste hans komité noen gang har tatt.

– McLarens avsløringer er til stor bekymring for alle som er tilknyttet en ren og ærlig sport, sa han til avisen forrige uke.

Siste nytt

 • Mollekleiv vil bli idrettspresident

  Etter å ha blitt kontaktet av både særforbund og kretser, åpner Sven Mollekleiv (63) for å erstatte Tom Tvedt som idrettspresident om ett år, skriver VG.

  Han er best kjent som tidligere toppsjef i Norges Røde Kors. Valget skjer på idrettstinget.

  Dommerkonflikt i NFF
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Tunisia
VM-studio Fotball-VM 1998, menn, Frankrike: Brasil-Norge
Veien til VM: Mexico og Kroatia
VM fotball: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018 Sør-Korea - Mexico og eliteserien Molde - Stabæk
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige