Hopp til innhold

Tarjei Bø: – Jeg skulle hørt mer på Ole

Med kroppen full av antibiotika forsøker Tarjei Bø (25) å glemme den skuffende OL-sesongen. Nå innrømmer 25-åringen at oppkjøringen til det viktige mesterskapet var feil.

Tarjei Bø

Tarjei Bø, her under OL, ser nå frem til å bli frisk igjen slik at han kan trene for fullt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Enkelt og greit, veldig skuffende.

Slik oppsummerer Tarjei Bø årets sesong.

Det er to måneder siden han sto på startstreken før OL-sprinten i Sotsji. Sesongens store mål.

Alt hadde gått på skinner frem til mesterskapet. For første gang i karrieren hadde han gått over et halvt år uten sykdom.

Likevel endte han på en uhyre skuffende 39.-plass på sprinten.

– Oppkjøringen hadde gått knirkefritt, og da er det kjedelig å sitte igjen med en følelse av at jeg ikke har fått vist meg fra min beste side, sier Bø til NRK.no.

Ringreven

Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen klarte å prikke inn formen perfekt til OL. Det endte med to gull.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Samtidig som han selv måtte innse å ha bommet med formen, så han Ole Einar Bjørndalen ta karrierens sjuende OL-gull.

I motsetning til Bø klarte veteranen å prikke inn formen til OL, noe som ga ham ytterligere ett gull i mesterskapet.

– Jeg skulle hørt litt mer på det Ole sa i forkant for han er jo en ringrev på akkurat det der. Det er ikke tilfeldig at han gikk på sitt raskeste i OL. For min del var det jo motsatt. Jeg fikk en liten lærepenge, sier Bø ærlig.

OL-stadion lå på omlag 1 400 meter, noe som gjorde det ekstra utfordrende å treffe med formen. De fleste verdenscuprenn går i lavlandet.

Bjørndalens suksess

Ole Einar Bjørndalen, som landslagstreneren i høst omtalte som kanskje verdens beste på høydetrening, valgte å kjøre et eget høydeopplegg inn mot mesterskapet.

Mens resten av landslaget reiste hjem etter verdenscuprennet i Ruhpolding, valgte Bjørndalen å gå den siste konkurransen før OL, i Anterselva på omlag 1 600 meter.

Han tilbragte totalt mer tid i høyden inn mot OL enn resten av laget.

– Vi som lag gikk for en annen plan som slo litt feil ut for meg, sier Bø.

To antibiotika-kurer

Han klarte ikke å akklimatisere seg raskt nok, og da formen endelig kom var OL over.

– På stafetten var jeg meg selv igjen, men da var det dessverre for sent.

Derfor var han ekstra gira på å vise seg frem i siste del av sesongen som startet med verdenscupen i Pokljuka to uker etter OL.

Men da ble han syk.

– Jeg fikk en lei forkjølelse som satt i ekstremt lenge, sier han.

Bø ble satt på antibiotika og begynte å se resten av sesongen forsvinne sammen med formen. Han forsøkte seg på en hardøkt før NM forrige helg, men fikk et tilbakeslag og ble satt på en ny antibiotika-kur.

Bortsett fra den økta er det nå omtrent én måned siden forrige gang han kjørte en hardøkt, ifølge ham selv.

Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø tok tre strake seire i finske Kontiolahti etter OL.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Drømmer om brødreduell

Kontrasten til lillebror Johannes Thingnes Bøs suksess er stor. 20-åringen tok fem verdenscupseire denne sesongen.

– Jeg er veldig skuffet over egen sesong, men veldig imponert over Johannes'. Det er rått å være 20 år å vinne fem løp. Han fortjener all den skryten han kan få, sier storebror.

Men den dagen de står side ved side på siste skyting er det slutt på skryten.

– Jeg tenker ikke på annet enn at jeg gjerne skulle gått selv og skutt mot ham på siste. Vi gleder oss til den dagen kommer. En brødreduell kan bli show, men da kommer jeg til å bli skikkelig sur om jeg taper.

– Jeg kan i hvert fall ikke lære ham flere triks nå. Han er blitt altfor god så nå må jeg være litt mer ego, ler storebror Bø.

Motsetninger

Tarjei Bø har nå hatt to sesonger som er rake motsetninger av hverandre.

I fjor fikk han hele sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom og konkurrerte ikke før jul, men slo likevel tilbake med VM-gull i februar.

Denne sesongen hjalp det ikke at sesongoppkjøringen satt som et skudd. OL ble likevel en fiasko.

– Det viser at man ikke kan regne seg frem til gode resultater. Man vet aldri hvordan det vil gå før man står på startstreken.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal