Hopp til innhold

Tarjei Bø avsluttet med pallplass

Tarjei Bø avsluttet sesongen med en tredjeplass på fellesstarten i Khanty-Mansijsk.

Tarjei Bø endte til slutt på tredjeplass i den siste verdenscupen denne sesongen. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

TREDJEPLASS: Tarjei Bø tapte spurten mot Anton Sjipulin.

Lørdag gikk Tarjei Bø seg opp 39 plasser på jaktstarten. Søndag fulgte han opp med en strålende fellesstart. Eldstebror Bø ble nummer tre etter å ha kjempet om seieren på den siste runden.

Jakov Fak gikk ut fra den siste skytingen, med nordmannen hakk i hel, bare 6,3 sekunder bak. Tarjei Bø tok inn litt på starten av den siste runden, men sloveneren ble for tøff. Bakfra kom også hjemmehåpet Anton Sjipulin og slo Bø i spurten.

Tarjei Bø bommet én gang på den første skytingen, men fylte på resten av skytingene. Dermed ble det samme plassering på nordmannen som i VM. der ble det også tredjeplass og bronse.

Brødrene med i teten

Johannes Thingnes Bø var også lenge med i kampen om seieren, men han tapte litt i sporet frem mot den siste skytingen hvor han også bommet én gang. Til slutt ble det en niendeplass.

Emil Hegle Svendsen slet med elendige ski på jaktstarten og valgte å gi seg underveis i rennet. Også på fellesstarten tapte Svendsen unormalt mye i sporet. I tillegg ble det fire bom og dermed en 24. plass til slutt.

Ole Einar Bjørndalen stilte ikke til start på grunn av sykdom.

Tarjei Bø skjøt fullt hus på siste skyting og er med i kampen om pallplass. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

TREFF PÅ ALT: Bø traff på alle blinkene på den siste skytingen.

– Skuffende

Det har ikke vært noen stor sesong for de norske skiskytterne. Spesielt jentene har slitt, men heller ikke guttene har levert det vi er vant til at gjør.

– Det er litt skuffende. Johannes ble verdensmester, men alt i alt er det for lite gode resultater. Laget har et potensiale som de ikke får ut. Det må jobbes med det fysiske, basis på skytinga og det må ryddes opp i smørebussen, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal