Tandrevold ville legge opp i desember – i dag sikret hun karrierens første pallplass

RUHPOLDING (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (22) har vurdert å legge børsa på hylla mer enn én gang denne sesongen. Så da karrierens første pallplass endelig var i boks, kom gledestårene.

STOLT: Ingrid Landmark Tandrevold tok til tårene igjen, men denne gangen gråt hun av glede.

– Jeg er så lei av å sippe på tv, men nå er jeg bare veldig glad. Det var et perfekt løp og jeg er veldig, veldig stolt!, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Etter fire fulle hus skulle fellesstarten i Ruhpolding avgjøres med en nervepirrende spurt mellom hjemmefavoritt Franziska Preuss og Tandrevold. Dessverre for den norske jenta hadde tyskeren enda litt mer krefter å gå på, og Preuss sikret seieren til ellevill applaus fra 30 000 tilskuere.

– Det er fantastisk uansett, for et løp av Ingrid. 20 treff! Det er så stort, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith.

– Jeg gruet meg veldig før løpet og tenkte «hva om jeg ender opp på 30. plass bak alle andre?». Men så hadde jeg så gode ski og endte opp i tet hele tiden. Jeg tapte spurten, men neste gang jeg kommer i en sånn spurt, tar jeg det, forteller den strålende fornøyde 22-åringen.

Hun ble liggende helt utslått i målområdet, men kunne endelig juble for en etterlengtet pallplass i verdenscupen – og det kun én måned etter at hun ville legge opp som skiskytter.

FØRSTE PALLPLASS: Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren i Ruhpolding, men ble slått på målstreken av Franziska Preuss.

– Tenkte at nå gidder jeg ikke mer

Etter en tøff stafettopplevelse i Hochfilzen som endte med tårer og en unnskyldning til det norske folk for å ha gått to strafferunder, fikk hun det ikke noe lettere i Nove Mesto før jul.

Det var da hun bestemte seg for å legge opp. To ganger.

– Jeg var så sint at jeg tenkte at nå gidder jeg ikke mer. Jeg orker ikke trene så mye og få det til på trening og bare være elendig i konkurranse, fortalte Tandrevold.

Først bestemte hun seg for å legge opp etter sprinten der hun endte på 34. plass, men valgte å gi seg selv en sjanse til. Jaktstarten dagen etter gikk enda dårligere, og etter å ha gått i mål inn til en 37. plass, bestemte hun seg for å legge opp igjen. Men guttas langrennstrener, Egil Kristiansen, fikk henne heldigvis på bedre tanker.

Oppturen var dermed enorm da hun spurtet inn til en sjetteplass på fellesstarten på 2018s siste konkurranse.

BIATHLON-WC-WOMEN-RELAY

NORSK MEDVIND: De norske skiskytterjentene gikk inn til andreplass bak Frankrike på stafetten dagen før fellesstarten. Fra venstre: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Synnøve Solemdal.

Foto: MATTHIAS BALK / AFP

Mener Tandrevold har blitt mer voksen

Siden da har det kun gått én vei for Tandrevold, og søndag ble den harde treninga kronet med en etterlengtet pallplass.

– Jeg har vært utålmodig, selv om det er mange som har ventet lengre enn meg på en pallplass. Jeg har tatt ett og ett lite steg. Etter tredje skyting så tenkte jeg, nå har jeg klart det. Men så fikk jeg til fjerde også, og det er jeg stolt av.

Treneren hennes, Sverre Waaler Kaas, kan fortelle om den store kontrasten fra nedturen i Hochfilzen og til nå.

– Hun var veldig langt nede. Det tok et par dager å få henne opp igjen og få motivasjonen tilbake. Nå klarer hun å takle nerver og disponere løp. Jeg tror hun rett og slett har blitt litt mer voksen på de siste rundene, i tillegg til å ha fått mer selvtillit, sa Kaas etter stafettoppturen dagen i forveien.

– Jeg har trodd mer på meg selv og ikke minst hatt et lag rundt meg som har bygget meg opp, forteller Tandrevold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal