Tandrevold ville legge opp i desember – i dag sikret hun karrierens første pallplass

RUHPOLDING (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (22) har vurdert å legge børsa på hylla mer enn én gang denne sesongen. Så da karrierens første pallplass endelig var i boks, kom gledestårene.

STOLT: Ingrid Landmark Tandrevold tok til tårene igjen, men denne gangen gråt hun av glede.

– Jeg er så lei av å sippe på tv, men nå er jeg bare veldig glad. Det var et perfekt løp og jeg er veldig, veldig stolt!, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Etter fire fulle hus skulle fellesstarten i Ruhpolding avgjøres med en nervepirrende spurt mellom hjemmefavoritt Franziska Preuss og Tandrevold. Dessverre for den norske jenta hadde tyskeren enda litt mer krefter å gå på, og Preuss sikret seieren til ellevill applaus fra 30 000 tilskuere.

– Det er fantastisk uansett, for et løp av Ingrid. 20 treff! Det er så stort, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith.

– Jeg gruet meg veldig før løpet og tenkte «hva om jeg ender opp på 30. plass bak alle andre?». Men så hadde jeg så gode ski og endte opp i tet hele tiden. Jeg tapte spurten, men neste gang jeg kommer i en sånn spurt, tar jeg det, forteller den strålende fornøyde 22-åringen.

Hun ble liggende helt utslått i målområdet, men kunne endelig juble for en etterlengtet pallplass i verdenscupen – og det kun én måned etter at hun ville legge opp som skiskytter.

FØRSTE PALLPLASS: Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren i Ruhpolding, men ble slått på målstreken av Franziska Preuss.

– Tenkte at nå gidder jeg ikke mer

Etter en tøff stafettopplevelse i Hochfilzen som endte med tårer og en unnskyldning til det norske folk for å ha gått to strafferunder, fikk hun det ikke noe lettere i Nove Mesto før jul.

Det var da hun bestemte seg for å legge opp. To ganger.

– Jeg var så sint at jeg tenkte at nå gidder jeg ikke mer. Jeg orker ikke trene så mye og få det til på trening og bare være elendig i konkurranse, fortalte Tandrevold.

Først bestemte hun seg for å legge opp etter sprinten der hun endte på 34. plass, men valgte å gi seg selv en sjanse til. Jaktstarten dagen etter gikk enda dårligere, og etter å ha gått i mål inn til en 37. plass, bestemte hun seg for å legge opp igjen. Men guttas langrennstrener, Egil Kristiansen, fikk henne heldigvis på bedre tanker.

Oppturen var dermed enorm da hun spurtet inn til en sjetteplass på fellesstarten på 2018s siste konkurranse.

BIATHLON-WC-WOMEN-RELAY

NORSK MEDVIND: De norske skiskytterjentene gikk inn til andreplass bak Frankrike på stafetten dagen før fellesstarten. Fra venstre: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Synnøve Solemdal.

Foto: MATTHIAS BALK / AFP

Mener Tandrevold har blitt mer voksen

Siden da har det kun gått én vei for Tandrevold, og søndag ble den harde treninga kronet med en etterlengtet pallplass.

– Jeg har vært utålmodig, selv om det er mange som har ventet lengre enn meg på en pallplass. Jeg har tatt ett og ett lite steg. Etter tredje skyting så tenkte jeg, nå har jeg klart det. Men så fikk jeg til fjerde også, og det er jeg stolt av.

Treneren hennes, Sverre Waaler Kaas, kan fortelle om den store kontrasten fra nedturen i Hochfilzen og til nå.

– Hun var veldig langt nede. Det tok et par dager å få henne opp igjen og få motivasjonen tilbake. Nå klarer hun å takle nerver og disponere løp. Jeg tror hun rett og slett har blitt litt mer voksen på de siste rundene, i tillegg til å ha fått mer selvtillit, sa Kaas etter stafettoppturen dagen i forveien.

– Jeg har trodd mer på meg selv og ikke minst hatt et lag rundt meg som har bygget meg opp, forteller Tandrevold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Svensk OL-leiar koronasmitta

  Johan Flodin, som er sportsutviklingssjef i den svenske olympiske komité, har testa positivt for koronaviruset ved framkomst i Beijing.

  Det bekreftar Peter Reinebo i ei pressemelding, ifølgje nyheitsbyrået TT.

  – Han er symptomfri og vi reknar med at han kan returnere til si rolle så fort han testar negativt igjen, seier Reinebo.

  Flodin var trener på det norske rolandslaget gjennom fleire år, fram til i fjor.

  Johan Flodin
  Foto: Erlend Lånke Solbu
 • Nadal på veg mot historisk triumf

  Rafael Nadal slo Matteo Berrettini 3–1 i sett fredag, og er klar for finalen i Australian Open.

  Der kan han vinne sin 21. Grand Slam-tittel og med det bli historisk. Det er ingen som har vunne så mange. Både Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic har 20 titlar. Finalen vil bli Nadals sjette i Australian Open-historia, og hans 29. i Grand Slam-samanheng.

  Mot italienske Berrettini trengde den rutinerte spanjolen fire sett for å avansere. Etter at Nadal vann dei to første komfortabelt, var det den sjuande-rangerte italienaren som tok det tredje settet.

  I det fjerde settet viste igjen Nadal klasse og vann 6–3. Dermed vann han oppgjeret 6-3, 6-2, 3-6, 6–3.

  I finalen møter han enten Stefanos Tsitsipas eller Daniil Medvedev. Dei spelar seinare fredag.

  Rafael Nadal
  Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters
 • Raudt kort to gonger - redda av VAR

  Brasil-keeper Alisson Becker fekk raudt kort to gonger i VM-kvalifiseringskampen mot Ecuador seint i går kveld, men spela likevel heile kampen.

  Først fekk han det raude kortet for det dommaren meinte var ei stygg takling etter 25 minutt, så for ei felling på overtid. Men i begge tilfella blei korta annullert etter VAR-gransking.

  – Det må ha vore første gongen i fotballhistoria noko slikt har skjedd, sa Liverpool-keeperen, som la til at han var glad for VAR.

  Det høyrer med til historia at begge laga i tillegg fekk ein mann utvist før det hadde gått 20 minutt.

  Og at Ecuador fekk tildelt to straffespark, som også blei omgjort etter VAR-gransking.

  Kampen enda 1-1. Brasil er forlengst klar for VM, og Ecuador ligg godt an til å slå følgje. Brasil tok leiinga ved Casemiro etter berre seks minutt, Felix Torres utlikna eit kvarter før slutt.

  Også Argentina er VM-klar frå før. I natt slo dei Chile 2-1 utan Lionel Messi. Angel di Maria og Lautaro Martinez scora Argentinas mål og reduserte Chiles sjansar til VM.

  Uruguay slo Paraguay 1-0 og held den fjerde søramerikanske direkteplassen til VM.

  World Cup - South American Qualifiers - Ecuador v Brazil
  Foto: RODRIGO BUENDIA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal