Hopp til innhold

Tandrevold ville legge opp i desember – i dag sikret hun karrierens første pallplass

RUHPOLDING (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (22) har vurdert å legge børsa på hylla mer enn én gang denne sesongen. Så da karrierens første pallplass endelig var i boks, kom gledestårene.

STOLT: Ingrid Landmark Tandrevold tok til tårene igjen, men denne gangen gråt hun av glede.

– Jeg er så lei av å sippe på tv, men nå er jeg bare veldig glad. Det var et perfekt løp og jeg er veldig, veldig stolt!, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Etter fire fulle hus skulle fellesstarten i Ruhpolding avgjøres med en nervepirrende spurt mellom hjemmefavoritt Franziska Preuss og Tandrevold. Dessverre for den norske jenta hadde tyskeren enda litt mer krefter å gå på, og Preuss sikret seieren til ellevill applaus fra 30 000 tilskuere.

– Det er fantastisk uansett, for et løp av Ingrid. 20 treff! Det er så stort, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith.

– Jeg gruet meg veldig før løpet og tenkte «hva om jeg ender opp på 30. plass bak alle andre?». Men så hadde jeg så gode ski og endte opp i tet hele tiden. Jeg tapte spurten, men neste gang jeg kommer i en sånn spurt, tar jeg det, forteller den strålende fornøyde 22-åringen.

Hun ble liggende helt utslått i målområdet, men kunne endelig juble for en etterlengtet pallplass i verdenscupen – og det kun én måned etter at hun ville legge opp som skiskytter.

FØRSTE PALLPLASS: Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren i Ruhpolding, men ble slått på målstreken av Franziska Preuss.

– Tenkte at nå gidder jeg ikke mer

Etter en tøff stafettopplevelse i Hochfilzen som endte med tårer og en unnskyldning til det norske folk for å ha gått to strafferunder, fikk hun det ikke noe lettere i Nove Mesto før jul.

Det var da hun bestemte seg for å legge opp. To ganger.

– Jeg var så sint at jeg tenkte at nå gidder jeg ikke mer. Jeg orker ikke trene så mye og få det til på trening og bare være elendig i konkurranse, fortalte Tandrevold.

Først bestemte hun seg for å legge opp etter sprinten der hun endte på 34. plass, men valgte å gi seg selv en sjanse til. Jaktstarten dagen etter gikk enda dårligere, og etter å ha gått i mål inn til en 37. plass, bestemte hun seg for å legge opp igjen. Men guttas langrennstrener, Egil Kristiansen, fikk henne heldigvis på bedre tanker.

Oppturen var dermed enorm da hun spurtet inn til en sjetteplass på fellesstarten på 2018s siste konkurranse.

BIATHLON-WC-WOMEN-RELAY

NORSK MEDVIND: De norske skiskytterjentene gikk inn til andreplass bak Frankrike på stafetten dagen før fellesstarten. Fra venstre: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Synnøve Solemdal.

Foto: MATTHIAS BALK / AFP

Mener Tandrevold har blitt mer voksen

Siden da har det kun gått én vei for Tandrevold, og søndag ble den harde treninga kronet med en etterlengtet pallplass.

– Jeg har vært utålmodig, selv om det er mange som har ventet lengre enn meg på en pallplass. Jeg har tatt ett og ett lite steg. Etter tredje skyting så tenkte jeg, nå har jeg klart det. Men så fikk jeg til fjerde også, og det er jeg stolt av.

Treneren hennes, Sverre Waaler Kaas, kan fortelle om den store kontrasten fra nedturen i Hochfilzen og til nå.

– Hun var veldig langt nede. Det tok et par dager å få henne opp igjen og få motivasjonen tilbake. Nå klarer hun å takle nerver og disponere løp. Jeg tror hun rett og slett har blitt litt mer voksen på de siste rundene, i tillegg til å ha fått mer selvtillit, sa Kaas etter stafettoppturen dagen i forveien.

– Jeg har trodd mer på meg selv og ikke minst hatt et lag rundt meg som har bygget meg opp, forteller Tandrevold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal