Tandrevold ville legge opp i desember – i dag sikret hun karrierens første pallplass

RUHPOLDING (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (22) har vurdert å legge børsa på hylla mer enn én gang denne sesongen. Så da karrierens første pallplass endelig var i boks, kom gledestårene.

STOLT: Ingrid Landmark Tandrevold tok til tårene igjen, men denne gangen gråt hun av glede.

– Jeg er så lei av å sippe på tv, men nå er jeg bare veldig glad. Det var et perfekt løp og jeg er veldig, veldig stolt!, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Etter fire fulle hus skulle fellesstarten i Ruhpolding avgjøres med en nervepirrende spurt mellom hjemmefavoritt Franziska Preuss og Tandrevold. Dessverre for den norske jenta hadde tyskeren enda litt mer krefter å gå på, og Preuss sikret seieren til ellevill applaus fra 30 000 tilskuere.

– Det er fantastisk uansett, for et løp av Ingrid. 20 treff! Det er så stort, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith.

– Jeg gruet meg veldig før løpet og tenkte «hva om jeg ender opp på 30. plass bak alle andre?». Men så hadde jeg så gode ski og endte opp i tet hele tiden. Jeg tapte spurten, men neste gang jeg kommer i en sånn spurt, tar jeg det, forteller den strålende fornøyde 22-åringen.

Hun ble liggende helt utslått i målområdet, men kunne endelig juble for en etterlengtet pallplass i verdenscupen – og det kun én måned etter at hun ville legge opp som skiskytter.

FØRSTE PALLPLASS: Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren i Ruhpolding, men ble slått på målstreken av Franziska Preuss.

– Tenkte at nå gidder jeg ikke mer

Etter en tøff stafettopplevelse i Hochfilzen som endte med tårer og en unnskyldning til det norske folk for å ha gått to strafferunder, fikk hun det ikke noe lettere i Nove Mesto før jul.

Det var da hun bestemte seg for å legge opp. To ganger.

– Jeg var så sint at jeg tenkte at nå gidder jeg ikke mer. Jeg orker ikke trene så mye og få det til på trening og bare være elendig i konkurranse, fortalte Tandrevold.

Først bestemte hun seg for å legge opp etter sprinten der hun endte på 34. plass, men valgte å gi seg selv en sjanse til. Jaktstarten dagen etter gikk enda dårligere, og etter å ha gått i mål inn til en 37. plass, bestemte hun seg for å legge opp igjen. Men guttas langrennstrener, Egil Kristiansen, fikk henne heldigvis på bedre tanker.

Oppturen var dermed enorm da hun spurtet inn til en sjetteplass på fellesstarten på 2018s siste konkurranse.

BIATHLON-WC-WOMEN-RELAY

NORSK MEDVIND: De norske skiskytterjentene gikk inn til andreplass bak Frankrike på stafetten dagen før fellesstarten. Fra venstre: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Synnøve Solemdal.

Foto: MATTHIAS BALK / AFP

Mener Tandrevold har blitt mer voksen

Siden da har det kun gått én vei for Tandrevold, og søndag ble den harde treninga kronet med en etterlengtet pallplass.

– Jeg har vært utålmodig, selv om det er mange som har ventet lengre enn meg på en pallplass. Jeg har tatt ett og ett lite steg. Etter tredje skyting så tenkte jeg, nå har jeg klart det. Men så fikk jeg til fjerde også, og det er jeg stolt av.

Treneren hennes, Sverre Waaler Kaas, kan fortelle om den store kontrasten fra nedturen i Hochfilzen og til nå.

– Hun var veldig langt nede. Det tok et par dager å få henne opp igjen og få motivasjonen tilbake. Nå klarer hun å takle nerver og disponere løp. Jeg tror hun rett og slett har blitt litt mer voksen på de siste rundene, i tillegg til å ha fått mer selvtillit, sa Kaas etter stafettoppturen dagen i forveien.

– Jeg har trodd mer på meg selv og ikke minst hatt et lag rundt meg som har bygget meg opp, forteller Tandrevold.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Graabak står over langrennsdelen

  Jørgen Graabak har bestemt seg for å stå over langrenssdelen i dagens kombinertrenn. Han forbereder seg heller til lørdagens hopptrening.

  Graabak skuffet i hopprennet. Han var nummer 28 etter hoppingen og skulle gå ut 2,19 bak ledende Eric Frenzel.

  Graabak i Lahti
  Foto: Martin Habbestad / NRK
 • Oppgitt Riiber

  Jarl Magnus Riiber slo oppgitt ut med armene etter å ha landet på 121 meter i det kombinerte hopprennet. Det holdt til en tiendeplass, 59 sekunder bak lederen. Jan Schmid ble beste norske på tredjeplass, Espen Bjørnstad hoppet seg til en ellevteplass og Jørgen Graabak ligger som nummer 28. Tyske Eric Frenzel leder før langrennet som starter 16:15.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal