Hopp til innhold

Tandrevold mistet synet på siste skyting: – Jeg ble redd

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold tok seg helt ut i de italienske alpene, og måtte hjelpes ut av målområdet.

Verdenscup skisyting Antholz

TRENGTE HJELP: Ingrid Landmark Tandrevold mistet synet på sisterunden, og trengte assistanse for å komme seg ut fra målområdet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– På siste stående så jeg ingenting. Det var ikke svart en gang, det var hvitt. Jeg prøvde alt jeg kunne, men det var rett og slett ikke mulig, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Hun måtte ta til takke med 26. plass, etter tre bom på den siste skytingen.

Hun kriget seg halvblind inn til mål, og ble liggende i målområdet.

– Det har skjedd av og til, hvis jeg er skikkelig sliten, at jeg ikke ser noe. Det er bare hvitt. Jeg blir på en måte snøblind, og veldig svimmel. Da blir jeg bare liggende. Jeg blir jo litt redd når det skjer, sier hun.

Skjedd flere ganger før

Å bli midlertidig blind er altså ikke nytt for 22-åringen.

Verdenscup skisyting Antholz

BLIND: Landmark Tandrevold sier hun så vidt på sisterunden.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det skjedde etter Hovedlandsrennet da jeg var 15 år. Og så kan det skje da jeg har gått mange renn på rad. Jeg er bevisst, men jeg blir blind, rett og slett, sier hun.

Tandrevold har ikke sagt nei til et renn i hele år. Hun tror det er noe av grunnen til kollapsen.

– Nå har jeg gått ti helger på rad, og det kjenner jeg nå. Særlig når vi er i høyden. Nå gleder jeg meg veldig til en litt roligere uke, sier hun.

Trener Sverre Waaler Kaas sier hun burde droppet et renn eller to.

– Hun har gått absolutt alle rennene. Alle de helgene med mye reising har påvirket henne, så hun burde kanskje stått over noen renn. Det ble litt mye, sier han.

Verdenscup skisyting Antholz

VONDT: 22-åringen følte seg ikke bra etter fellesstarten søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Har ikke noe med NM å gjøre

Tidligere i januar ble Tiril Eckhoff kritisert for å droppe NM. Landmark Tandrevold gikk derimot alle rennene på Ål.

Idrettssjef i skiskytterforbundet, Odd-Bjørn Hjelmeset, tror ikke det er grunnen til problemene i Anterselva.

– Hun er jo trent for å gå alle renn, så fysisk er det ikke noe problem. Det er lov å bli sliten. Hun har presset seg selv, og har du en dårlig dag i høyden blir du skikkelig sliten. Det har ikke noe med NM å gjøre, sier han.

Tross for litt blindhet er Tandrevold fast bestemt på å gå alle renn frem mot VM.

– De sier det ikke er farlig, bare at jeg har presset kroppen veldig hardt. Det er vel et tegn på at jeg må ta det med ro, men jeg skal gå i USA og Canada ja, sier hun.

 • Neste renn for kvinnene er 15 kilometer i Canmore i Canada 7. februar. Deretter venter Salt Lake City.
Verdenscup skisyting Antholz

GA ALT: – Jeg følte jeg berget meg greit inn til siste skyting, men der hadde jeg ikke sjans, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sportsnyheter

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Den siste store TV-personligheten

Mange ønsket å ta et siste farvel med den folkekjære programlederen.

Jubel etter at Narvik ble tildelt alpin-VM i 2029. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin beslutning etter et styremøte i forkant av onsdagens FIS-kongress i Reykjavik. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Norges Skiforbund / handout / NTB

Drama i kulissene da Narvik fikk VM: – Et råttent spill

Det var en heftig kamp på bakrommet da Narvik og Norge fikk tildelt VM i alpint. Norske skitopper mener FIS-ledelsen ønsket å presse ut Norge.

ASpJd7iNfFM

Ekspertene misfornøyde etter superstjernens åpningskamp: – Han spiller Haaland-rollen

«Hey Jude» runget over stadion i Tyskland da England vant åpningskampen i EM. Men ekspertene var ikke fornøyde med hærfører Harry Kanes rolle i laget.

Siste nytt

 • Romania utklassa Ukraina etter draumemål

  Eit draumetreff frå Romanias kaptein Nicolae Stanciu sette standaren. Ukraina måtte til slutt sjå seg slått 3-0 av eit effektiv rumensk lag.

  Ukraina pressa frå start, men etter nesten halvtimen var det Romania som kunne sleppe jubelen laus.

  Eit frykteleg utspel hamna rett i beina på Romanias Lunin. Ballen finn etter kvart kaptein Nicolae Stanciu som kliner til frå 16-meteren.

  Eit effektiv rumensk lag dobla leiinga like etter pause. Denne gong er det Razvan Marin som får eit draumetreff frå 25-meter.

  Berre minuttar seinare aukar Denis Dragus til 3–0. Man tek eit kort hjørnespark og drar seg inn i Ukrainas 16-meter, før han finn Dragus, som får ei enkelt oppgåve med å setje ballen i mål.

 • Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

  Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram.

  «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne.

  800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

  Hedda Hynne
  Foto: NTB
 • 18-åring forlater Brann

  Forsvarsspilleren Sara Ritter har signert for for tyske TSG 1899 Hoffenheim. Det skriver Brann i en pressemelding.

  – Nå får jeg flytte tilbake til Tyskland og får muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. Det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier 18-åringen til Branns hjemmesider.

  Hennes siste kamp blir mot mot Åsane den 6. juli.

  Forsvarsspilleren kom til Norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i Bergen. Hun har tidligere spilt i Sandviken og Fyllingsdalen, før hun skrev under for Brann vinteren 2023.

  Sara Ritter
  Foto: Brann

Sendeplan

Kl. Program Kanal