Hopp til innhold

Tandrevold mistet synet på siste skyting: – Jeg ble redd

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold tok seg helt ut i de italienske alpene, og måtte hjelpes ut av målområdet.

Verdenscup skisyting Antholz

TRENGTE HJELP: Ingrid Landmark Tandrevold mistet synet på sisterunden, og trengte assistanse for å komme seg ut fra målområdet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– På siste stående så jeg ingenting. Det var ikke svart en gang, det var hvitt. Jeg prøvde alt jeg kunne, men det var rett og slett ikke mulig, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Hun måtte ta til takke med 26. plass, etter tre bom på den siste skytingen.

Hun kriget seg halvblind inn til mål, og ble liggende i målområdet.

– Det har skjedd av og til, hvis jeg er skikkelig sliten, at jeg ikke ser noe. Det er bare hvitt. Jeg blir på en måte snøblind, og veldig svimmel. Da blir jeg bare liggende. Jeg blir jo litt redd når det skjer, sier hun.

Skjedd flere ganger før

Å bli midlertidig blind er altså ikke nytt for 22-åringen.

Verdenscup skisyting Antholz

BLIND: Landmark Tandrevold sier hun så vidt på sisterunden.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det skjedde etter Hovedlandsrennet da jeg var 15 år. Og så kan det skje da jeg har gått mange renn på rad. Jeg er bevisst, men jeg blir blind, rett og slett, sier hun.

Tandrevold har ikke sagt nei til et renn i hele år. Hun tror det er noe av grunnen til kollapsen.

– Nå har jeg gått ti helger på rad, og det kjenner jeg nå. Særlig når vi er i høyden. Nå gleder jeg meg veldig til en litt roligere uke, sier hun.

Trener Sverre Waaler Kaas sier hun burde droppet et renn eller to.

– Hun har gått absolutt alle rennene. Alle de helgene med mye reising har påvirket henne, så hun burde kanskje stått over noen renn. Det ble litt mye, sier han.

Verdenscup skisyting Antholz

VONDT: 22-åringen følte seg ikke bra etter fellesstarten søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Har ikke noe med NM å gjøre

Tidligere i januar ble Tiril Eckhoff kritisert for å droppe NM. Landmark Tandrevold gikk derimot alle rennene på Ål.

Idrettssjef i skiskytterforbundet, Odd-Bjørn Hjelmeset, tror ikke det er grunnen til problemene i Anterselva.

– Hun er jo trent for å gå alle renn, så fysisk er det ikke noe problem. Det er lov å bli sliten. Hun har presset seg selv, og har du en dårlig dag i høyden blir du skikkelig sliten. Det har ikke noe med NM å gjøre, sier han.

Tross for litt blindhet er Tandrevold fast bestemt på å gå alle renn frem mot VM.

– De sier det ikke er farlig, bare at jeg har presset kroppen veldig hardt. Det er vel et tegn på at jeg må ta det med ro, men jeg skal gå i USA og Canada ja, sier hun.

 • Neste renn for kvinnene er 15 kilometer i Canmore i Canada 7. februar. Deretter venter Salt Lake City.
Verdenscup skisyting Antholz

GA ALT: – Jeg følte jeg berget meg greit inn til siste skyting, men der hadde jeg ikke sjans, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Hovland i tetstriden i Texas

  Viktor Hovland kjemper i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas. Få slag skiller helt opp til toppen.

  Nordmannen ligger på sju slag under par med seks hull igjen å spille. Opp til leder Harry Hall fra England skiller det bare tre slag. Hall er noen hull bak Hovland på sin siste runde.

  Hovland fikk en god start med birdie allerede på det første hullet. I etterkant hadde han flere gode muligheter for birdie, men ballen falt ikke i koppen. På hull ti kunne han notere en ny birdie, mens det har blitt par på hullene deretter.

  Hovland ligger på 6.-plass på verdensrankingen. Sist helg ble han nummer to i PGA-mesterskapet. Det er Hovlands beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger.

  Amerikaneren Scottie Scheffler er likt med Hovland på sju slag under par. Han fikk hole-in-one på hull åtte på søndagens avslutningsrunde. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Ishockey: Canada tok VM-gull

  Storfavoritt Canada innfridde i finalen, og jublet for VM-gull etter seier 5–2 i finalen mot Tyskland.

  Det var 2–2 etter to perioder. I 3. periode scoret Samuel Blais, Tyler Toffoli og Scott Laughton for Canada. Dermed tok hockeystormakten sitt 28.(!) VM-gull.

  Tidligere søndag tok Latvia en høyst sensasjonell VM-bronse etter 4-3-seier over USA.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Alexander Sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da Real Sociedad tapte 1-2 for Atletico Madrid søndag. Dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme La Liga-sesong.

  Det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til Villarreal på femteplassen er Real Sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Villarreal tapte 1-2 for Rayo Vallecano søndag, skriver NTB.

  Sørloth, scoring
  Foto: LLUIS GENE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste