Hopp til innhold

Her skjønner Lien at hun glemte magasin: – Nybegynnerfeil

Det ble for mange bom for de norske kvinnene på VM-normalen. For Ida Lien ble det særlig stressende – allerede før start.

Bom, tabber og bom. Det var gjennomgangsmelodien for de norske på det som ble en blytung VM-dag i Oberhof. Svenskene kunne på sin side juble for en noe overraskende dobbeltbragd.

Hanna Öberg bommet én gang, kjørte lynraskt i løypen og tok VM-gullet på normaldistansen. Svensken knuste konkurrentene og fikk følge av en landskvinne Linn Persson på pallen, mens Lisa Vittozzi tok bronsen.

For de norske ble det langt tyngre. Ida Lien, som ble nest beste norske på 17.-plass, kom skjevt ut allerede fra start.

– Ofrer seg som en helt

For da funksjonærene skulle kontrollere kammeret, fikk hun beskjed om at hun manglet et helt magasin.

– Jeg skal ikke si hva jeg tenkte. Da hadde jeg bare tenkt sprint, for da har jeg alltid to magasin og så har jeg alltid ett ekstra. Så da tenkte jeg: «Hvor er Ragnar, jeg må ha skudd», sier Lien til NRK.

Ragnar Hagen er landslagets fysioterapeut. Lien forteller at hun «løp som en gærning» for å få tak i ham.

– Ragnar ofrer seg som en helt og ligger langflat her ute for å hente en skuddeske. Så det ordnet seg, heldigvis, sier Lien til NRK.

– Det er en nybegynnerfeil, man skal ikke gjøre sånn. Hva jeg tenkte da jeg ladet opp etter innskyting ... Det aner jeg ikke. Det ordnet seg, og det gikk bra. Sånn er det bare, fortsetter hun.

VM i skiskyting 2023: 15 km for kvinner

JUBEL: Hanna Öberg og Sverige imponerte i løypene i Oberhof.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Altfor dårlig

Ingrid Landmark Tandrevold fikk også en tung start på normaldistansen og var aldri med i tetkampen. Bæringen bommet først én gang på den første liggende skytingen, og denne bommen skulle irritere henne.

– Det var en kjedelig dag å være på jobb. Det startet litt dårlig, og da er man jo ute av det egentlig før løpet er i gang. Jeg er liksom ikke lei meg, bare utrolig sur på meg selv. Jeg gjør sånne dumme feil som jeg ikke bør gjøre, sier hun til NRK etter løpet.

– For eksempel?

– På første liggende bommer jeg på ett skudd, og liggende skal jo sitte. Der skrur jeg rett og slett for mye. Vanligvis skrur man litt for lite. Jeg får beskjed at det er litt vind, også tror jeg kanskje det er litt mer enn det er, og da skrur jeg meg ut av blinken. Det er nesten like irriterende som å ikke ha skrudd, så det er en vanskelig balansegang det der.

Tandrevold

Norge-trener Patrick Oberegger forklarer at det ble gitt beskjeder underveis om at vinden økte. Ledelsen la merke til at flere bommet ned til høyre.

– Det starter litt humpete, hele normalen, sier Oberegger til NRK.

Han la merke til Tandrevolds feil før første liggende.

– Hun var litt irritert etter første bom. Og så er hun litt for hissig og skarp på første stående (tre bom), forklarer Oberegger.

– Et problem som skiskytter

Tandrevold bommet tre ganger på den første stående skytingen og fikk dermed palldrømmen spolert. Hun skulle likevel avslutte godt med to fulle hus, men hadde totalt fire bom til sammen. Hun ble beste norske på en 11.-plass.

Det ble totalt 24 bom på 100 skudd for de fem involverte: Tandrevold, Lien, Karoline Knotten, Ragnhild Femsteinevik og Juni Arnekleiv.

– Det er rett og slett for dårlig. 24 minutter på fem utøvere er altfor mye, konkluderer NRKs ekspert Ola Lunde.

– I dag var eksamen. I dag var det 15 kilometer i VM. Du kan ikke si at de norske har lykkes her, det er altfor dårlig det de leverer, følger han opp.

Han bet seg spesielt merke i alle beskjedene som ble gitt fra støtteapparatet til utøverne underveis i onsdagens løp.

– Jeg føler det er et utøveransvar å vurdere vimplene. Hvis du ikke klarer å ta det selv, har du et problem som skiskytter. Du må faktisk være såpass godt trent at du ser at nå er det tre knepps vind, da må jeg skru, mener Lunde.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal