Hopp til innhold

Tandrevold til NRK etter kollapsen: – Jeg fikk hjerteflimmer

OBERHOF/OSLO (NRK): Ingrid Tandrevold (24) kollapset og måtte bryte sprinten i Oberhof. Hun forteller at hun for andre gang i karrieren fikk hjerteflimmer.

Ingrid Tandrevold

KOLLAPS: Ingrid Tandrevold ble vist liggende i snøen, uten å fullføre sprinten i Oberhof.

Foto: NRK

24-åringen hadde akkurat passert ut på en niendeplass etter én bom på andre skyting. Plutselig forsvant hun fra resultatlistene, og like etter viste TV-bildene Tandrevold liggende i snøen, med en stor gjeng lagledere stående rundt henne. Det så dramatisk ut.

– Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting og følte meg veldig uvel, og at jeg mistet all energien i kroppen egentlig, forteller Tandrevold til NRK noen timer etter løpet.

Hun føler seg langt bedre nå, torsdag kveld, og visste selv hva det dreide seg om da det skjedde.

– Jeg kjente igjen symptomene umiddelbart. Det har skjedd en gang før, og det var faktisk her i Oberhof i 2017, avslører hun.

Det er første gang hun forteller om hjerteflimmeret som oppstod for fire år siden.

– Det har bare skjedd én gang før, for over fire år siden. Det skjer ikke ofte eller er noe problem. Sist gang det skjedde ble jeg undersøkt både på Olympiasenteret i Tyskland og hjemme i Oslo etterpå, og de fant ingen uregelmessigheter. Jeg har selvfølgelig kontrollert hjertet også før denne sesongen, uten at det ble funnet noen feil, forklarer hun.

DRAMATIKK: Ingrid Tandrevold fikk umiddelbart hjelp da hun måtte stoppe opp i motbakken på sprinten.

– Vet ikke hvorfor

Etter torsdagens kollaps har hun gjort grundige undersøkelser. EKG-resultatene er sendt til Olympiatoppen for sjekk.

– Alt så helt normalt ut. Jeg er ikke noe redd eller urolig nå egentlig. Jeg er bare lei meg for at det skjedde, sier Tandrevold.

Hun følte hun gikk et godt løp, og at formen var bedre enn forrige helg.

– Jeg vet ikke hvorfor det skjer nå. Jeg følte meg veldig pigg i løpet, opplagt og bra. Jeg hadde et veldig godt løp på gang. Alt stemte mye bedre enn forrige helg her på skirenn. Jeg var veldig klar for å bite meg fast i ryggen til Tiril, men klarte ikke det, og måtte bare stå av, fortsetter Tandrevold på telefon fra hotellet i Tyskland.

Ingrid Tandrevold

FØLTE SEG BRA: Ingrid Tandrevold på dagens sprint i Oberhof.

Foto: Matthias Schrader / AP

Hun sier at hun har vært usikker på om hun faktisk skulle fortelle hva som skjedde.

– For jeg ønsker ikke at dette skal være hovedfokuset fremover. Jeg har et godt helseteam i ryggen og blir godt ivaretatt, og vi tar gode valg sammen. Jeg vil bare se fremover og fortsette som vanlig, sier hun.

– Dritbekymret

Nesten samtidig som Tandrevold kollapset, gikk Tiril Eckhoff inn til beste tid. Til tross for én bom, var langrennstiden god nok til seier. Det er hennes tredje strake seier i verdenscupen, og sjette totalt denne sesongen.

– Det er litt ambivalent. Jeg er fornøyd med mitt eget løp, men dritbekymret for Ingrid. Jeg håper bare det ikke er noe alvorlig. Hun er en god venn, så det er ikke kult å se det, når det er scooter, og hun kollapser, sier Eckhoff til NRK like etter målgang.

Hun ante ikke hva som hadde hendt med lagvenninnen før hun gikk i mål.

– Det er skikkelig dritt egentlig. Vi hadde en superbra morgen sammen, jogget, hadde det morsomt på innskyting. Det var god flyt i team «Kant ut». Da er det typisk at det kommer en kollaps og ødelegger dagen maks. Så nå skal jeg bare støtte Ingrid på rommet, legger hun til.

INbNTJCaQYc

VENNINNER: Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff har vært på pallen sammen denne sesongen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Vil gå stafett

Sportssjef Per Arne Botnan stod like ved i motbakken der Fossum-løperen plutselig måtte bryte. De hjalp henne av med ski og staver, la henne på siden og dekket henne til med en jakke.

Tandrevold ble så kjørt med scooter tilbake til arenaen. Der ble hun tatt imot av lagets fysioterapeut, fikk skiftet og varmet seg. Det norske laget har to fysioterapeuter med seg til tyske Oberhof, men ingen lege.

Torsdag kveld er Tandrevold klarert for de neste konkurransene i Oberhof. På lørdag er det stafett for kvinnene.

– Ingrid ønsker å gå stafett, men det er to dager til og en fortløpende vurdering, skriver landslagslege Lars Kolsrud i en SMS til NRK.

– Vi skal selvfølgelig se hvordan jeg føler meg i morgen, men planen nå er at jeg skal fortsette og gå her som planlagt, sier hun.

– Er du redd for at dette skal skje på nytt?

– Nei. Egentlig ikke. Men rett i etterkant er man selvsagt lei seg, og jeg ble jo litt redd. Men jeg føler meg helt fin nå og vet at jeg kommer sterkere tilbake. Jeg er veldig trygg på at det var riktig å stå av da det skjedde, og at helsa kommer først. Jeg vet at det ikke er farlig, og jeg tror det går fint å fortsette, sier hun.

 • Fredag går herrene stafett i Oberhof, mens kvinnene går stafett lørdag. Søndag er det fellesstart for både kvinner og menn.
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Setter samarbeid med Freia på pause

  Først skrev VG at Norges Fotballforbund fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal Stadion og landskamper inntil videre. Nå melder Toppfotball Kvinner i en pressemelding at de setter samarbeidet med sjokoladeprodusenten på pause.

  Årsaken er koblingen til Russland. For i mai satte Ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til den russiske statskassen, og Freias eiere Mondelez er ett av disse.

  – Krigen i Ukraina opprører og bekymrer oss alle. NFF står bak UEFAs beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. Da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til NRK.

  Toppfotball Kvinner lanserte et nytt samarbeid med Freia i mai, der Ada Hegerberg er blant frontfiguerene.

  – Vi i Toppfotball kvinner, står skulder til skulder med Ukraina og våre fotballvenner i sin frihetskamp mot Russland. Derfor har styret i TFK i dag besluttet å pause kampanjen vi har med Freia, inntil videre. Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen

  I går ble det kjent at SAS fjerner alle Freia-produkter.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Finne månedens spiller

  Branns superspiss Bård Finne er blitt belønnet både med landslagsplass og pris som månedens spiller etter en flott mai måned.

  Finne scoret seks mål på fem kamper i Eliteserien forrige måned og hjalp Brann til flere seirer. Bergenserne er også klar for fjerde runde i cupen med hjelp av tre mål fra Finne.

  – Det har vært en veldig god måned, så det er veldig hyggelig, sier Finne til TV 2. (NTB)

  Bård Finne
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste