Hopp til innhold

Tandrevold til NRK etter kollapsen: – Jeg fikk hjerteflimmer

OBERHOF/OSLO (NRK): Ingrid Tandrevold (24) kollapset og måtte bryte sprinten i Oberhof. Hun forteller at hun for andre gang i karrieren fikk hjerteflimmer.

Ingrid Tandrevold

KOLLAPS: Ingrid Tandrevold ble vist liggende i snøen, uten å fullføre sprinten i Oberhof.

Foto: NRK

24-åringen hadde akkurat passert ut på en niendeplass etter én bom på andre skyting. Plutselig forsvant hun fra resultatlistene, og like etter viste TV-bildene Tandrevold liggende i snøen, med en stor gjeng lagledere stående rundt henne. Det så dramatisk ut.

– Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting og følte meg veldig uvel, og at jeg mistet all energien i kroppen egentlig, forteller Tandrevold til NRK noen timer etter løpet.

Hun føler seg langt bedre nå, torsdag kveld, og visste selv hva det dreide seg om da det skjedde.

– Jeg kjente igjen symptomene umiddelbart. Det har skjedd en gang før, og det var faktisk her i Oberhof i 2017, avslører hun.

Det er første gang hun forteller om hjerteflimmeret som oppstod for fire år siden.

– Det har bare skjedd én gang før, for over fire år siden. Det skjer ikke ofte eller er noe problem. Sist gang det skjedde ble jeg undersøkt både på Olympiasenteret i Tyskland og hjemme i Oslo etterpå, og de fant ingen uregelmessigheter. Jeg har selvfølgelig kontrollert hjertet også før denne sesongen, uten at det ble funnet noen feil, forklarer hun.

DRAMATIKK: Ingrid Tandrevold fikk umiddelbart hjelp da hun måtte stoppe opp i motbakken på sprinten.

– Vet ikke hvorfor

Etter torsdagens kollaps har hun gjort grundige undersøkelser. EKG-resultatene er sendt til Olympiatoppen for sjekk.

– Alt så helt normalt ut. Jeg er ikke noe redd eller urolig nå egentlig. Jeg er bare lei meg for at det skjedde, sier Tandrevold.

Hun følte hun gikk et godt løp, og at formen var bedre enn forrige helg.

– Jeg vet ikke hvorfor det skjer nå. Jeg følte meg veldig pigg i løpet, opplagt og bra. Jeg hadde et veldig godt løp på gang. Alt stemte mye bedre enn forrige helg her på skirenn. Jeg var veldig klar for å bite meg fast i ryggen til Tiril, men klarte ikke det, og måtte bare stå av, fortsetter Tandrevold på telefon fra hotellet i Tyskland.

Ingrid Tandrevold

FØLTE SEG BRA: Ingrid Tandrevold på dagens sprint i Oberhof.

Foto: Matthias Schrader / AP

Hun sier at hun har vært usikker på om hun faktisk skulle fortelle hva som skjedde.

– For jeg ønsker ikke at dette skal være hovedfokuset fremover. Jeg har et godt helseteam i ryggen og blir godt ivaretatt, og vi tar gode valg sammen. Jeg vil bare se fremover og fortsette som vanlig, sier hun.

– Dritbekymret

Nesten samtidig som Tandrevold kollapset, gikk Tiril Eckhoff inn til beste tid. Til tross for én bom, var langrennstiden god nok til seier. Det er hennes tredje strake seier i verdenscupen, og sjette totalt denne sesongen.

– Det er litt ambivalent. Jeg er fornøyd med mitt eget løp, men dritbekymret for Ingrid. Jeg håper bare det ikke er noe alvorlig. Hun er en god venn, så det er ikke kult å se det, når det er scooter, og hun kollapser, sier Eckhoff til NRK like etter målgang.

Hun ante ikke hva som hadde hendt med lagvenninnen før hun gikk i mål.

– Det er skikkelig dritt egentlig. Vi hadde en superbra morgen sammen, jogget, hadde det morsomt på innskyting. Det var god flyt i team «Kant ut». Da er det typisk at det kommer en kollaps og ødelegger dagen maks. Så nå skal jeg bare støtte Ingrid på rommet, legger hun til.

INbNTJCaQYc

VENNINNER: Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff har vært på pallen sammen denne sesongen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Vil gå stafett

Sportssjef Per Arne Botnan stod like ved i motbakken der Fossum-løperen plutselig måtte bryte. De hjalp henne av med ski og staver, la henne på siden og dekket henne til med en jakke.

Tandrevold ble så kjørt med scooter tilbake til arenaen. Der ble hun tatt imot av lagets fysioterapeut, fikk skiftet og varmet seg. Det norske laget har to fysioterapeuter med seg til tyske Oberhof, men ingen lege.

Torsdag kveld er Tandrevold klarert for de neste konkurransene i Oberhof. På lørdag er det stafett for kvinnene.

– Ingrid ønsker å gå stafett, men det er to dager til og en fortløpende vurdering, skriver landslagslege Lars Kolsrud i en SMS til NRK.

– Vi skal selvfølgelig se hvordan jeg føler meg i morgen, men planen nå er at jeg skal fortsette og gå her som planlagt, sier hun.

– Er du redd for at dette skal skje på nytt?

– Nei. Egentlig ikke. Men rett i etterkant er man selvsagt lei seg, og jeg ble jo litt redd. Men jeg føler meg helt fin nå og vet at jeg kommer sterkere tilbake. Jeg er veldig trygg på at det var riktig å stå av da det skjedde, og at helsa kommer først. Jeg vet at det ikke er farlig, og jeg tror det går fint å fortsette, sier hun.

 • Fredag går herrene stafett i Oberhof, mens kvinnene går stafett lørdag. Søndag er det fellesstart for både kvinner og menn.
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ny EM-teknologi

Tar eit oppgjer med EM-oppfinning: – Så dumt som det kan bli

Denne veka fekk ei heil fotballverd sjå Uefas nye ballteknologi på nært hald. Tilbakemeldingane er mildt sagt delte.

Gundogan dytter

Landslagssjef tordner etter dette: – Jeg tror selv tyskerne reagerer

Tysklands strålende EM-sluttspill fortsetter. Men NRK-ekspert Åge Hareide reagerer på onsdagens første scoring.

Stian Angermund

Krever full renvasking i dopingsaken: Dato ble endret – prøven sto fire døgn i privat kjøleskap

Ultraløperen Stian Angermund mener dopingsaken mot ham bør erklæres ugyldig på grunn av det han mener er formelle feil. Uavhengig av det, mener han å ha bevist sin uskyld.

Siste nytt

 • Svømmestjerne sviktet i uttaket – får ikke OL-billett på 100 meter fri

  Svømmestjernen Caeleb Dressel får ikke muligheten til å forsvare OL-gullet på 100 meter fri. Han ble nummer tre i det amerikanske uttaket onsdag.

  Dressel vant hele fem gullmedaljer i Tokyo i 2021. Da gikk han til topps på både 50 meter og 100 meter fri samt 100 meter butterfly.

  I 2022 tok han en pause for å fokusere på det mentale, og ni måneder senere var han tilbake i manesjen.

  I det amerikanske uttaket, der bare de to beste i hver øvelse får OL-billett, ble han nummer tre i finalen på 100 meter fri.

  – Det gikk veldig fort, sa han etterpå. (NTB)

  Caeleb Dressel
  Foto: AP
 • Historiske Shaqiri ødela skotsk fest med drømmemål

  Xherdan Shaqiri spolerte den skotske festen med et drømmemål fra distanse og sørget for 1–1.Med det sikret han et viktig poeng for Sveits og de står nå med fire poeng. Det betyr at de har svært gode muligheter for å ta seg videre.

  – Det er vanskelig å rangere det, men det var et vakkert mål. Jeg er stolt og målet var viktig, sier Shaqiri til NRK.

  Han mener likevel at minst ett mål er penere, nemlig en brassesparkscoring han leverte under EM i 2016.

  – Det er mitt favorittmål, men dette er også høyt der oppe. Forsvarsspilleren gjør en feil og ballen ruller sakte. Min tanke var å treffe rent på første touch. Jeg er glad for at målet gikk inn, sier sveitseren.

  Det var Manchester United-profil Scott McTominay som sendte Skottland i ledelsen da skuddet hans gikk via Fabian Schär.

  Målet ble først regnet som selvmål, men målprotokollen ble senere omgjort av Uefa.

  – Hvis det er selvmål, da er ikke dette fotball, sa McTominay da det fortsatt var usikkert om han ville bli kreditert scoringen.

  Senere skulle altså Shaqiri utligne med et kremmerhus av en scoring. En feilpasning gikk rett i beina til den sveitsiske profilen, og han grep muligheten og banket til fra 17–18 meters distanse.

  Med den scoringen er han eneste spiller som scorer i de tre siste EM og de tre siste VM.

  – Jeg mener du må tro på deg selv, og jeg er veldig glad for å ha oppnådd dette. Dere kommer alltid til å huske dette og jeg er stolt over det, sier Shaqiri selv om milepælen.

  Embolo var i ferd med å fullføre en sveitsisk snuoperasjon da han satte ballen i nettet alene med keeper. Men dommer holdt armen i været og scoringen ble annullert for offside.

  Euro 2024 Soccer Scotland Switzerland
 • Sprintstjerne frikjent etter positiv dopingprøve

  Onsdag ble det kjent at Erriyon Knighton avla en positiv prøve for det forbudte stoffet trenbolone i mars. Samtidig er det også klart at han ikke må sone noen straff.

  Det skriver det amerikanske antidopingbyrået, USADA, i en pressemelding.

  Saken var oppe i en tre dager lang høring tidligere i juni, hvor det ble konkludert med at den positive prøven trolig kom som følge av forurenset kjøtt og at Knighton derfor ikke skulle straffes. Som følge av at testen ble tatt utenfor konkurranse, var det heller ingen resultater som ble strøket.

  Knighton ble midlertidig suspendert 12. april, i påvente av høringen, men han kan nå konkurrere igjen.

  20 år gamle Knighton ble nummer fire på 200 meter i OL i 2021, tok VM-bronse på samme distanse i 2022 og VM-sølv på samme distanse i 2023. Han har en personlig rekord på 200 meter på sterke 19,49.

  Knighton får nå sjansen til å delta i det amerikanske uttaksstevnet til OL senere denne uken. Knighton skal der løpe 200 meter.

  Tokyo Olympics Athletics
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal