Tandrevold avslører fersking-blemme før start: – Det ble tungt

POKLJUKA (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold sikret norsk andreplass da hun gikk sin første ankeretappe i verdenscupen. Men da Synnøve Solemdal sendte ankerkvinnen ut, var allerede Tandrevold litt for sliten.

v--1Ir_pjcU

ANKERKVINNE: Ingrid Landmark Tandrevold fikk en super debut som ankerkvinne i verdenscupen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ingrid Landmark Tandrevold ble tatt imot i målområdet med stor jubel av lagkameratene Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Synnøve Solemdal på lørdagens blandet stafett i skiskyting.

Hun skjøt feilfritt og ble kun slått av suverene Frankrike. Men etter etappen kunne Tandrevold avsløre at hun hadde gjort ting litt unødvendig tungt for seg selv.

– Det var veldig moro. Det eneste var at jeg begynte å varme opp altfor tidlig, forklarer Tandrevold.

Ingrid Landmark Tandrevold utklasser Tyskland på siste skyting av den blandete skiskytterstafetten.

Ingrid Landmark Tandrevold utklasser Tyskland på siste skyting av skiskytterstafetten.

Tenkte hun skulle gå andreetappe

Norges ankerkvinne hadde nemlig varmet opp i en time da hun skulle ut på sin etappe. Det er dobbelt så lenge som løperne pleier.

– Det var så lenge siden jeg hadde gått sisteetappe, så jeg tenkte bare å gjøre alt det samme som jeg pleide, og det er jo å gå andreetappe. Så det ble en lang oppvarming og et tungt løp, flirer 23-åringen.

Til tross for litt småslitne bein før start gikk Tandrevold en strålende sisteetappe for Norge. Hun traff alle ti blinkene, og etter noen tøffe verdenscuprunder etter jul smakte det godt å endelig skyte feilfritt.

– Det var utrolig deilig for selvtilliten å få det til. Under lunsjen i dag var jeg litt skuffet over løpene mine i det siste, og da sa de andre at jeg bare måtte ha det moro. Det prøvde jeg virkelig og det fungerte.

mixed

STRÅLENDE FORNØYDE: Norges lag på blandet stafetten i Pokljuka hadde mål om pallplass – det målet nådde de.

Foto: Berit Roald

Tarjei Bø, som også skjøt feilfritt og gikk en sterk førsteetappe, var full av lovord om Tandrevolds avslutning.

– Det var helt nydelig! Helt rått! Hun har vært litt skuffa de siste dagene fordi hun ikke har fått helt ut potensialet sitt, men i dag var gode gamle Ingrid tilbake, og vi trenger Ingrid tilbake i superform til VM, sier Bø.

Eckhoff reiste hjem

Totalt brukte de norske løperne kun fire ekstraskudd på standplass. Frankrike som vant brukte dobbelt så mange, men var en god del raskere på ski. Særlig Justine Braisaz tok mange sekunder på Solemdal i sporet på den tredje etappen.

– Dette var det beste vi kunne få til i dag. Skal vi være helt ærlige så har vi to hjemme som kanskje hadde vært hakket sterkere enn meg i dag, så jeg tror Norge med sitt beste lag er favoritter ennå, sier Solemdal om VM som nærmer seg.

Hun fikk sjansen ettersom både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland valget å stå over dagens konkurranser. Røiseland skal gå fellesstarten søndag, mens Eckhoff har dratt tilbake til Norge på grunn av en lett virusinfeksjon.

– Frankrike var overlegen favoritt i dag. De stilte med det beste mannskapet sitt, og at vi klarte å henge med så lenge er veldig bra. Og det vi levere på standplass er jeg kanonfornøyd med, forteller Johannes Thingnes Bø.

Dette var siste stafett før VM i Anterselva starter 13. februar. Da står blandet stafett først på programmet.

Skiskyting kvinner 15 km, verdenscup Pokljuka

SMÅSYK: Tiril Eckhoff har dratt hjem til Norge for å prøve og bli helt frisk til VM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Carlsen klar for semifinale

  Magnus Carlsen fulgte opp onsdagens seier mot Étienne Bacrot med nok en triumf i kvartfinalen i verdenscupturneringen i Sotsji og er klar for semifinale.

  Nordmannen entret sjakkarenaen torsdag vel vitende om at remis med hvite brikker ville være nok til å sikre en plass i semifinalen, etter at han onsdag tok det første stikket mot franske Bacrot med svarte brikker.

  Den regjerende verdensmesteren kom seg godt ut av åpningssekvensen, og det var helt jevnt på brettet etter forberedelsene innledningsvis. Bacrot forsøkte å angripe, men maktet aldri å finne en sprekk i den norske muren.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Carvajal forlenger med Madrid

  Den spanske backen Dani Carvajal forlenger sin kontrakt med Real Madrid fram til 2025, opplyser storklubben torsdag.

  29-åringen kom opp gjennom Madrids akademi før han fikk et opphold i Bayer Leverkusen i Tyskland. Siden er det blitt fire Champions League-titler og to La Liga-gull på Carvajal i Real Madrid.

  Torsdag forlenget han kontrakten sin til å gjelde fram til 2025. Dermed blir iallfall en brikke i Real Madrid-forsvaret værende. (NTB)

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

  Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres.

  Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres. Mennene må ikke spille i like korte underdeler.

  – I likhet med Håndballforbundet, mener jeg dette regelverket både er kjønnsdiskriminerende og uakseptabelt, sier Kjøll til NTB.

  Idrettspresidenten viser til at håndballforbundet har støtte fra flere europeiske land, og ber om en internasjonal innsats for å få endret regelverket.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal