Hopp til innhold

Tandrevold avslører fersking-blemme før start: – Det ble tungt

POKLJUKA (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold sikret norsk andreplass da hun gikk sin første ankeretappe i verdenscupen. Men da Synnøve Solemdal sendte ankerkvinnen ut, var allerede Tandrevold litt for sliten.

v--1Ir_pjcU

ANKERKVINNE: Ingrid Landmark Tandrevold fikk en super debut som ankerkvinne i verdenscupen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ingrid Landmark Tandrevold ble tatt imot i målområdet med stor jubel av lagkameratene Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Synnøve Solemdal på lørdagens blandet stafett i skiskyting.

Hun skjøt feilfritt og ble kun slått av suverene Frankrike. Men etter etappen kunne Tandrevold avsløre at hun hadde gjort ting litt unødvendig tungt for seg selv.

– Det var veldig moro. Det eneste var at jeg begynte å varme opp altfor tidlig, forklarer Tandrevold.

Ingrid Landmark Tandrevold utklasser Tyskland på siste skyting av den blandete skiskytterstafetten.

Ingrid Landmark Tandrevold utklasser Tyskland på siste skyting av skiskytterstafetten.

Tenkte hun skulle gå andreetappe

Norges ankerkvinne hadde nemlig varmet opp i en time da hun skulle ut på sin etappe. Det er dobbelt så lenge som løperne pleier.

– Det var så lenge siden jeg hadde gått sisteetappe, så jeg tenkte bare å gjøre alt det samme som jeg pleide, og det er jo å gå andreetappe. Så det ble en lang oppvarming og et tungt løp, flirer 23-åringen.

Til tross for litt småslitne bein før start gikk Tandrevold en strålende sisteetappe for Norge. Hun traff alle ti blinkene, og etter noen tøffe verdenscuprunder etter jul smakte det godt å endelig skyte feilfritt.

– Det var utrolig deilig for selvtilliten å få det til. Under lunsjen i dag var jeg litt skuffet over løpene mine i det siste, og da sa de andre at jeg bare måtte ha det moro. Det prøvde jeg virkelig og det fungerte.

mixed

STRÅLENDE FORNØYDE: Norges lag på blandet stafetten i Pokljuka hadde mål om pallplass – det målet nådde de.

Foto: Berit Roald

Tarjei Bø, som også skjøt feilfritt og gikk en sterk førsteetappe, var full av lovord om Tandrevolds avslutning.

– Det var helt nydelig! Helt rått! Hun har vært litt skuffa de siste dagene fordi hun ikke har fått helt ut potensialet sitt, men i dag var gode gamle Ingrid tilbake, og vi trenger Ingrid tilbake i superform til VM, sier Bø.

Eckhoff reiste hjem

Totalt brukte de norske løperne kun fire ekstraskudd på standplass. Frankrike som vant brukte dobbelt så mange, men var en god del raskere på ski. Særlig Justine Braisaz tok mange sekunder på Solemdal i sporet på den tredje etappen.

– Dette var det beste vi kunne få til i dag. Skal vi være helt ærlige så har vi to hjemme som kanskje hadde vært hakket sterkere enn meg i dag, så jeg tror Norge med sitt beste lag er favoritter ennå, sier Solemdal om VM som nærmer seg.

Hun fikk sjansen ettersom både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland valget å stå over dagens konkurranser. Røiseland skal gå fellesstarten søndag, mens Eckhoff har dratt tilbake til Norge på grunn av en lett virusinfeksjon.

– Frankrike var overlegen favoritt i dag. De stilte med det beste mannskapet sitt, og at vi klarte å henge med så lenge er veldig bra. Og det vi levere på standplass er jeg kanonfornøyd med, forteller Johannes Thingnes Bø.

Dette var siste stafett før VM i Anterselva starter 13. februar. Da står blandet stafett først på programmet.

Skiskyting kvinner 15 km, verdenscup Pokljuka

SMÅSYK: Tiril Eckhoff har dratt hjem til Norge for å prøve og bli helt frisk til VM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Mener Udnes Weng tabbet seg ut: - Der ryker en potensiell seier

  Emma Ridbom vant sprinten på Lillehammer foran Maja Dahlqvist. Tiril Udnes Weng kom på tredjeplass, men ekspertene mener hun rotet vekk en seier.

  Udnes Weng tok tidlig kontroll over feltet, men valgte feil linje inn i den avgjørende bakken og falt helt ned til femteplass etter svingen.

  – Hun gjør en taktisk feil, der, mener NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

  Han sier han hadde kalt inn Udnes Weng til en alvorsprat etter tabben.

  – Hadde jeg vært trener hadde jeg kalt inn Tiril Udnes Weng etterpå, og gått gjennom linjevalget. Der ryker en potensiell seier, hvis vi skal være strenge, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

  Også Fredrik Aukland støtter Bjørn

  – Jeg er helt enig. Hun hadde muligheten, og kunne velge hvor hun ville kjøre. Så legger hun seg for langt inn. Da får hun ikke utnyttet fordelen av å ta det bedre sporet som gir mer fart inn i bakken, sier Aukland.

 • Hansen med ny maktdemonstrasjon i hoppbakken

  Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i hoppkonkurransen på Lillehammer og har en stor ledelse før langrennet lørdag ettermiddag.

  Hansen hoppet ned til 98 meter og leder med 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff. Tyske Lisa Hirner følger på 3.-plass.

  Ida Marie Hagen (7.-plass), Marte Leinan Lund (19), Mille Marie Hagen (23) og Thea Øihaugen (27) er også med i kombinertkonkurransen på Lillehammer, skriver NTB.

  Kombinertjentene går ut på sin fem kilometer langrenn 14.05.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Klæbo suveren klart best - tolv nordmenn videre

  Johannes Høsflot Klæbo var helt overlegen under lørdagens sprintprolog, halvsekundet foran franske Lucas Chanavat. Håvard Solås Taugbøl fulgte på plassen bak.

  Tolv nordmenn er klare for kvartfinalene senere i dag. Blant dem er Simen Myhre, som hadde endte som nummer seks i prologen.

  – Det føltes veldig bra. Målet er semifinale, sier Myhre på NRKs radiosending.

  Klæbo under prologen
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste