Tallenes klare tale: Stabæk rykker ned

Norsk Regnesentral levner ikke «De Blaa» noen sjanse i kampen om fornyet kontrakt i eliteserien. – Det er fint at regnesentralen ikke har viktigere ting å drive med, kontrer «Mr. Stabæk».

Eliteserien 2018: Stabæk-Vålerenga (1-1).

TØFF TABELLSITUASJON: Stabæk sliter på nest siste plass på tabellen i Eliteserien i øyeblikket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nei, men dette er ikke noe overraskende for oss i Stabæk. Vi har mange tallknusere blant våre supportere, og tre ganger daglig oppdateres sannsynligheten for alle mulige plasseringer.

– Vi kan regne vi også, ler Ingebrigt Steen Jensen, som ofte bare kalles «Mr. Stabæk» på grunn av sitt mangeårige engasjement for klubben.

Med tre gjenstående kamper av årets fotballsesong, den første mot Kristiansund i dag, er det ingen grunn til å bite negler for dem som i likhet med Jensen holder med Stabæk, ifølge Norsk Regnesentral.

Sannsynligheten for at det blir spill på nest øverste nivå på Nadderud i 2019 er ifølge dem 62,6 prosent.

– Det høyst sannsynlig at Stabæk rykker ned. For Sandefjord sitt vedkommende er det bare luft og teori som kan redde dem, forteller assisterende forskningssjef, Anders Løland.

Norsk regnesentral

SLIK ENDER ELITESERIEN: Norsk Regnesentral sannsynlighetsberegner hvordan eliteserien ender. På bildet assisterende forskningssjef Anders Løland.

Foto: Mohamed Mnawar / NRK

NRK-ekspert: – Jeg har sagt det før

Det er et komplisert maskineri som har konkludert med dette.

Først legger regnesentralen inn alle 216 kampene som er spilt hittil i år. Deretter tallfester de styrkeforholdet mellom lagene, og tar hensyn til hjemmebanefordel og hvor mange mål som vanligvis scores.

– Men det er alltid et element av tilfeldighet, forteller Løland.

Likevel, det er ikke tilfeldighetene som gjør at Stabæk rykker ned. NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp svarer selvsikkert når han får spørsmålet om hvem som tar turen ned til 1. divisjon:

– Jeg har sagt det før: Stabæk rykker ned. Det er det laget som har scoret færrest mål i det siste kvarteret. De ligger an til nedrykk akkurat nå, og der tror jeg de ligger når vi teller opp til slutt, sier Torp, og legger til:

– Hvis jeg skulle satt pengene mine på noe, så blir det akkurat som det ligger an nå.

– OBOS er et bra firma

Stabæks kampprogram er overkommelig, på grensen til enkelt, mener Ingebrigt Steen Jensen, mannen som har vært med på hver eneste opp- og nedtur i bærumsklubbens historie.

– Jeg har vært med å rykke ned til 5. divisjon to ganger med Stabæk. Å rykke ned ett nivå, er ingen katastrofe.

I de tre siste «må vinne»-kampene er det Kristiansund hjemme først, deretter Odd borte og til slutt «Godset i Drammen».

Steen Jensen

VED GODT MOT: Ingebrigt Steen Jensen har vært med på det meste i Stabæks historie.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ingebrigt Steen Jensens vurdering:

 • Kristiansund: – «Sjåka» fullt på Nadderud. God mulighet.
 • Odd: – Vi har vunnet åtte av de ti siste bortekampene mot Odd.
 • Strømsgodset: – Dette blir en avgjørende kamp

– Vi har spilt 27 kamper og vunnet fem. Nå har vi tre og skal vinne alle. Det høres ikke ut som vi kommer til å gjøre det, men det er fullt mulig.

– Vi kommer ikke til å begå noe harakiri (selvmord, red. anm.) eller noe annet forferdelig hvis det skulle bli en tur ned. OBOS er et bra firma.

Er du medlem da?

Ikke jeg, men jeg har meldt inn ungene mine. OBOS har forresten bidratt til å få fylt opp stadion til helga. Så når vi ikke kommer ned til dem, så kommer de opp til oss.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Støtter Glimts stadionplaner

  Bodø/Glimt herjet foran over 5000 tilskuere på et fullsatt Aspmyra i 6-1-seieren over Roma torsdag. Nå ønsker klubben ny storstue og støttes av byens ordfører.

  Bodø/Glimt ønsker seg ny bærekraftig stadion som står i stil med klubbens ambisjoner, som bare stiger og stiger. Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød (Ap), sier i et intervju med TV 2 at de har tro på at de kan få det til.

  – Jeg er ganske sikker på at bystyret blir enige om noe som er bra for Glimt når man finner et sted som fungerer godt. Vi har hatt flere samtaler med dem (Glimt) de siste ukene, så vi skal gjøre alt vi kan for å få gjort dette fort nok, sier Pinnerød.

  Hun presiserer imidlertid at finansieringen av stadion må Glimt stå for selv og ikke komme fra offentlige midler.

  Tj-AqR3mk1M
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Fire norske til finalen

  Etter den første omgangen av verdenscupåpningen i Sölden er det klart at fire av de norske storslalåmkvinnene skal kjøre finale lørdag klokken 13.10.

  Ragnhild Mowinckel og Maria Therese Tviberg ligger på foreløpig 13.-og 14.-plass, 1.42 og 1.46 bak ledende Lara Gut-Behrami.

  Thea Louise Stjernesund er klar for finale etter en 18.-plass, 1,77 bak lederen, det samme er Mina Fürst Holtmann som ligger på 21.-plass, 1.94 bak.

  Marte Monsen og Kristin Lysdahl kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

  Topp 3 etter første omgang:

  1: Lara Gut-Behrami
  2: Mikaela Shiffrin + 0.02
  3: Stephanie Brunner + 0.54

 • VM-medaljør fra 2019 skutt og drept

  Alex Quiñonez fra Ecuador, som i 2019 tok VM-bronse på 200 meter i Doha, er funnet skutt og drept i hjemlandet.

  Det melder flere medier lørdag, deriblant storavisen El Universo i Equador.

  Omstendighetene rundt dødsfallene er foreløpig uklare. Ifølge vitner oppsto skytingen da flere personer som hadde på seg dresser som ligner på det nasjonale politiet, ankom stedet og skjøt mot to personer, en av dem Quiñónez.

  Quiñonez fikk i sommer konkurransenekt i tolv måneder for brudd på dopingbestemmelsene.

  Toppsprinteren uteble fra flere dopingprøver, skriver NTB.

  G3zmWV_gvoY
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal