Hopp til innhold

Tallenes klare tale: Stabæk rykker ned

Norsk Regnesentral levner ikke «De Blaa» noen sjanse i kampen om fornyet kontrakt i eliteserien. – Det er fint at regnesentralen ikke har viktigere ting å drive med, kontrer «Mr. Stabæk».

Eliteserien 2018: Stabæk-Vålerenga (1-1).

TØFF TABELLSITUASJON: Stabæk sliter på nest siste plass på tabellen i Eliteserien i øyeblikket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nei, men dette er ikke noe overraskende for oss i Stabæk. Vi har mange tallknusere blant våre supportere, og tre ganger daglig oppdateres sannsynligheten for alle mulige plasseringer.

– Vi kan regne vi også, ler Ingebrigt Steen Jensen, som ofte bare kalles «Mr. Stabæk» på grunn av sitt mangeårige engasjement for klubben.

Med tre gjenstående kamper av årets fotballsesong, den første mot Kristiansund i dag, er det ingen grunn til å bite negler for dem som i likhet med Jensen holder med Stabæk, ifølge Norsk Regnesentral.

Sannsynligheten for at det blir spill på nest øverste nivå på Nadderud i 2019 er ifølge dem 62,6 prosent.

– Det høyst sannsynlig at Stabæk rykker ned. For Sandefjord sitt vedkommende er det bare luft og teori som kan redde dem, forteller assisterende forskningssjef, Anders Løland.

Norsk regnesentral

SLIK ENDER ELITESERIEN: Norsk Regnesentral sannsynlighetsberegner hvordan eliteserien ender. På bildet assisterende forskningssjef Anders Løland.

Foto: Mohamed Mnawar / NRK

NRK-ekspert: – Jeg har sagt det før

Det er et komplisert maskineri som har konkludert med dette.

Først legger regnesentralen inn alle 216 kampene som er spilt hittil i år. Deretter tallfester de styrkeforholdet mellom lagene, og tar hensyn til hjemmebanefordel og hvor mange mål som vanligvis scores.

– Men det er alltid et element av tilfeldighet, forteller Løland.

Likevel, det er ikke tilfeldighetene som gjør at Stabæk rykker ned. NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp svarer selvsikkert når han får spørsmålet om hvem som tar turen ned til 1. divisjon:

– Jeg har sagt det før: Stabæk rykker ned. Det er det laget som har scoret færrest mål i det siste kvarteret. De ligger an til nedrykk akkurat nå, og der tror jeg de ligger når vi teller opp til slutt, sier Torp, og legger til:

– Hvis jeg skulle satt pengene mine på noe, så blir det akkurat som det ligger an nå.

– OBOS er et bra firma

Stabæks kampprogram er overkommelig, på grensen til enkelt, mener Ingebrigt Steen Jensen, mannen som har vært med på hver eneste opp- og nedtur i bærumsklubbens historie.

– Jeg har vært med å rykke ned til 5. divisjon to ganger med Stabæk. Å rykke ned ett nivå, er ingen katastrofe.

I de tre siste «må vinne»-kampene er det Kristiansund hjemme først, deretter Odd borte og til slutt «Godset i Drammen».

Steen Jensen

VED GODT MOT: Ingebrigt Steen Jensen har vært med på det meste i Stabæks historie.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ingebrigt Steen Jensens vurdering:

 • Kristiansund: – «Sjåka» fullt på Nadderud. God mulighet.
 • Odd: – Vi har vunnet åtte av de ti siste bortekampene mot Odd.
 • Strømsgodset: – Dette blir en avgjørende kamp

– Vi har spilt 27 kamper og vunnet fem. Nå har vi tre og skal vinne alle. Det høres ikke ut som vi kommer til å gjøre det, men det er fullt mulig.

– Vi kommer ikke til å begå noe harakiri (selvmord, red. anm.) eller noe annet forferdelig hvis det skulle bli en tur ned. OBOS er et bra firma.

Er du medlem da?

Ikke jeg, men jeg har meldt inn ungene mine. OBOS har forresten bidratt til å få fylt opp stadion til helga. Så når vi ikke kommer ned til dem, så kommer de opp til oss.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste