NRK Meny
Normal

Tabelljumbo får ny sjanse i 1. div.

Fart eller Medkila overtar den ledige plassen etter Kattem i Toppserien. Den ledige plassen i 1. divisjon går trolig til Voss FK, som dermed unngår dermed nedrykk.

Voss FK jubler for fortsatt spill i 1. divisjon

JUBEL PÅ TRENING: Spillerne på Voss FK fikk gladmeldingen på trening fredag kveld.

Foto: Nils Dagfinn Dregelid

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund fredag blir det klart at FL Fart, eventuelt Medkila IL, tilbys den ledige plassen i Toppserien, etter at Kattem måtte trekke laget tidligere i vinter.

Fart endte sist i Toppserien i fjor, mens Medkila kom på andreplass i 1. divisjon, bak Avaldsnes.

Medkila sugne på opprykk

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Det skal avgjøres på et styremøte i løpet av neste uke, sier styreleder Stein Kjørum i FL Fart til NRK.no.

Dersom hedmarkslaget takker nei, står Medkila fra Harstad klare til å ta over.

– Vi er nok veldig nært et ja til opprykk, sier daglig leder Dag Solberg i Medkila.

Alta har verken økonomi eller spillere

Når et av disse to lagene rykker opp og erstatter Kattem, får Alta IF tilbud om å beholde plassen i 1. divisjon, til tross for at laget havnet på nest siste plass og rykket ned etter 2012-sesongen.

Problemet er bare at laget verken har økonomi eller spillere nok til å rykke opp, etter at et samarbeidsprosjekt med Tverrelvdalen IL har strandet.

– Per nå er det 90 prosent sikkert at vi vil takke nei til plassen i 1. divisjon. Vi sliter nok med å kunne stille et lag i 2. divisjon, sier daglig leder i Alta IF, Tron Møller Natland, til NRK.no.

– Som å få en gave fra julenissen

Ikke rart da at det var skikkelig opprykksjubel på treningsfeltet på Voss fredag kveld.

Voss FK havnet på jumboplass på tabellen i 1. divisjon i fjor, hele seks poeng bak Alta. Nå blir det etter alle solemerker likevel et nytt år i den nest gjeveste divisjonen.

– Her har det vært jubel i kveld. Dette er jo som å få en gave fra julenissen, sier sportslig leder for damelaget, Nils Dagfinn Dregelid, til NRK.no.

Tror på bedre resultater i 2013

Ifølge Dregelid er signalene fra styret og ledelsen positive i forhold til en ny sesong i 1. divisjon, selv om spillerstallen er svært ung, har begrenset med erfaring og fikk mye pryl i 2012.

– Nå har de unge spillerne våre fått et år til på baken og forbedret seg mye. Jeg føler vi er mye bedre rustet nå til spill i første divisjon enn vi var et år siden. Vi må jo også se på mulighetene for å forsterke stallen, sier Dregelid.

– Så nå blir det handletur for å kjøpe inn noe å feire med når avgjørelsen kommer?

– Du skal ikke se bort fra at vi allerede har noe liggende på lur...

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang