NRK Meny
Normal

Tabelljumbo får ny sjanse i 1. div.

Fart eller Medkila overtar den ledige plassen etter Kattem i Toppserien. Den ledige plassen i 1. divisjon går trolig til Voss FK, som dermed unngår dermed nedrykk.

Voss FK jubler for fortsatt spill i 1. divisjon

JUBEL PÅ TRENING: Spillerne på Voss FK fikk gladmeldingen på trening fredag kveld.

Foto: Nils Dagfinn Dregelid

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund fredag blir det klart at FL Fart, eventuelt Medkila IL, tilbys den ledige plassen i Toppserien, etter at Kattem måtte trekke laget tidligere i vinter.

Fart endte sist i Toppserien i fjor, mens Medkila kom på andreplass i 1. divisjon, bak Avaldsnes.

Medkila sugne på opprykk

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Det skal avgjøres på et styremøte i løpet av neste uke, sier styreleder Stein Kjørum i FL Fart til NRK.no.

Dersom hedmarkslaget takker nei, står Medkila fra Harstad klare til å ta over.

– Vi er nok veldig nært et ja til opprykk, sier daglig leder Dag Solberg i Medkila.

Alta har verken økonomi eller spillere

Når et av disse to lagene rykker opp og erstatter Kattem, får Alta IF tilbud om å beholde plassen i 1. divisjon, til tross for at laget havnet på nest siste plass og rykket ned etter 2012-sesongen.

Problemet er bare at laget verken har økonomi eller spillere nok til å rykke opp, etter at et samarbeidsprosjekt med Tverrelvdalen IL har strandet.

– Per nå er det 90 prosent sikkert at vi vil takke nei til plassen i 1. divisjon. Vi sliter nok med å kunne stille et lag i 2. divisjon, sier daglig leder i Alta IF, Tron Møller Natland, til NRK.no.

– Som å få en gave fra julenissen

Ikke rart da at det var skikkelig opprykksjubel på treningsfeltet på Voss fredag kveld.

Voss FK havnet på jumboplass på tabellen i 1. divisjon i fjor, hele seks poeng bak Alta. Nå blir det etter alle solemerker likevel et nytt år i den nest gjeveste divisjonen.

– Her har det vært jubel i kveld. Dette er jo som å få en gave fra julenissen, sier sportslig leder for damelaget, Nils Dagfinn Dregelid, til NRK.no.

Tror på bedre resultater i 2013

Ifølge Dregelid er signalene fra styret og ledelsen positive i forhold til en ny sesong i 1. divisjon, selv om spillerstallen er svært ung, har begrenset med erfaring og fikk mye pryl i 2012.

– Nå har de unge spillerne våre fått et år til på baken og forbedret seg mye. Jeg føler vi er mye bedre rustet nå til spill i første divisjon enn vi var et år siden. Vi må jo også se på mulighetene for å forsterke stallen, sier Dregelid.

– Så nå blir det handletur for å kjøpe inn noe å feire med når avgjørelsen kommer?

– Du skal ikke se bort fra at vi allerede har noe liggende på lur...

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann
Eliteserien: Viking - Brann