NRK Meny
Normal

Forkjølet Pedersen dropper allround-NM

Sverre Lunde Pedersen har valgt å droppe siste dag av allround-NM på skøyter i Asker.

Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko

LETT MATCH: Det blir trolig ingen sak for Håvard Bøkko (t.h.) å hente gullmedaljen i allround-NM, når Sverre Lunde Pedersen (t.v.) står over dagens øvelser.

Foto: PETER DEJONG / Ap

– Må dessverre droppe siste dag av NM allround pga. sykdom. Tar ingen sjanser med tanke på EM om to uker og OL i februar, skrev Pedersen på sin Twitter-konto søndag morgen.

Håvard Bøkko har en knapp ledelse over Sverre Lunde Pedersen etter første dag i allround-NM på skøyter. Bøkko vant 500 m på 38,22, mens Pedersen slo Bøkkomed seks sekunder i samløp på 5000 på tiden 6.60,04. Ledelsen tilsvarer 31 hundredeler på 1500 m søndag.

– Veldig synd dette. Jeg har aldri vært så nære Håvard etter dag 1, og hadde gledet meg til å kjempe om medaljene. Men det kommer viktigere løp, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK.

Seks uker til OL

21-åringen har pådratt seg en forkjølelse, og er tett i nese og hals. Han merket at sykdommen var på gang allerede fredag, men valgte å prøve seg på første dag av Allround-NM i Asker.

– Det gikk greit å gå løpet lørdag, men jeg er ikke blitt bedre til i dag, og da tror jeg det er viktig å ikke ta noen sjanser, sier han.

Det er bare to uker til EM på Hamar, og seks uker til OL i Sotsji.

Holder seg unna store forsamlinger

– Det er alltid utfordrende å holde seg frisk. Det er ikke så mye man får gjort med det, annet enn å være forsiktig og holde seg unna store forsamlinger. Jeg har lyst til å være i bra form til EM, så nå satser jeg på å bli frisk så fort som mulig. Kanskje det er like greit å få unnagjort sykdom nå, sier han.

Søndag går herrene 1500 meter og 10.000 meter på kunstisbanen i Asker.

Ida Njåtun leder kvinneklassen før de siste to distansene (1500
og 5000 meter).

Siste nytt

 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid