Svømming

Oppsummert

 • 17.50: EM svømming kortbane fra Glasgow.
 • Finaler med Henrik Christiansen (1500 meter fri) og Tomoe Zenimoto Hvas (200 meter medley).
 • Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Alexander Hetland.
 • Løvberg held fram til 2024

  Petter Løvberg (60) skal halde fram som trenar for landslaget i symjing i fire år. I tillegg skal han også ha ansvaret for para-landslaget.

  Kontrakten strekkjer seg til og med OL og Paralympics i Paris i 2024.

  – Vi har eit ungt, offensivt og spennande landslag som er i sterk utvikling. Eg kjenner meg topp motivert til å ta fatt på fire nye år, seier Løvberg i ei pressemelding.

  Løvberg har vore landslagssjef sidan 2001, og blei kåra til årets trenar på Idrettsgallaen i 2013.

  Petter Løvberg
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Tok seg til nok en finale

  Sølvvinneren på 200 meter medley, Tomoe Zenimoto Hvas, er klar for nok en finale i svømme-EM i Glasgow. 19-åringen svømte inn til andreplass i sitt heat på 100 meter medley på tiden 52.00, noe som var fjerde beste tid. Hvas svømmer finale søndag.

  svømming
  Foto: Neil Hanna / AFP
 • To nordmenn klare for semifinale

  Tomoe Zenimoto Hvas tok seg vidare til ein ny semifinale under svømme-EM i Skottland i dag. Han fekk også med seg Niksa Stojkovski vidare på 50 meter butterfly. Hvas var raskast i sitt heat med tida 22,81 og hadde den sjuande beste tida totalt. Stojkovski kom inn på 23,04.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Nytt sølv til Norge

  Henrik Christiansen sikrer Norge et nytt sølv i EM! For en jubeldag for norsk svømmesport. Nordmannen klinket til med et kjempeløp på tiden 14.18,15 og knuste den nordiske rekorden med 1,2 sekunder. Fredagens finale endte i en duell med Gregorio Paltrinieri. De to var i egen klasse, men italieneren stakk av med gullet. Tidligere fredag tok Tomoe Zenimoto Hvas (19) sølv på 200 meter medley. Les mer her.

Tomoe Zenimoto Hvas fikk det ikke helt til å sitte i finalen på 100 meter butterfly i svømme-EM. Han endte til slutt på en femte plass.
Henrik Christiansen svømte inn til en femteplass på 1500 meter fri i kortbane-VM i svømming. Christiansen fullførte distansen på tiden 14.33,56. Det var 18 sekunder bak vinneren, Park Tae-hwan fra Korea, og drøyt åtte sekunder unna pallen.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal