Hopp til innhold

Svømming

Oppsummert

 • 15.00: VM svømming kortbane.
 • Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Alexander Hetland.
 • Svømme-EM: Lie og Løyning til semifinalene

  Markus Lie kapret 5.-plassen i heat nummer tre og tok seg til semifinalen på 100 meter rygg i kortbane-EM i svømming i Bucuresti.

  Lie svømte inn til tiden 51,27 sekunder og var 32 hundredeler bak vinneren i sitt heat. Franske Mewen Tomac var kjappest av alle med 50,47. Semifinalene går senere torsdag.

  Det blir også semifinale på Ingeborg Vassbakk Løyning på 50 meter rygg. 27,76 ga 5.-plass i heat nummer to, og hun tok seg til semifinalene som den siste av de 16 kvalifiserte.

  Eva Kummen ble nummer sju i kvalifiseringen på 200 meter bryst og tok seg ikke til semifinalen. Kummens 2.26,30 holdt ikke til å bli blant de 16 som avanserte. (NTB)

  Portrett av Markus Lie tatt på Fornebu under Olympiatoppens samling før OL og Paralympics i Paris 2024.
  Foto: NTB
 • Lie og Slyngstadli utslått i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli ble begge slått ut i semifinalene på henholdsvis 50 meter rygg og 100 meter bryst under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,55 i semifinalen og ble nummer sju i det andre heatet. Det var et stykke unna avansement til finalen. Han hadde den ellevte beste tiden, og det var de åtte beste som tok seg videre.

  Slyngstadli endte sist i sitt heat i semifinalen med 1.06,43. Dermed gikk heller ikke hun videre til finalen. Tiden var den svakeste av de 16 som var i semifinalene. (NTB)

  Markus Lie
  Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP
 • OL-vinner dømt for storming av Kongressen

  Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News.

  Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen. Keller, som nå er 41 år gammel, erkjente seg skyldig i retten.

  – Jeg fordømmer volden som ble begått den dagen, sa han, og lovet «å ikke gjenta fortidens handlinger».

  Keller deltok i OL i 2000, 2004 og 2008. Han har tatt to gull og ytterligere tre medaljer, skriver NTB.

  Capitol Riot Olympic Swimmer
  Foto: AP
 • Lia ble nummer ni i verdenscupåpningen

  Nicholas Lia ble nummer ni på 50 meter fri i sesongens første verdenscupstevne i svømming i Berlin. Tiden 22,49 var ett hundredel fra finaleplass.

  Lia ble nummer tre i det sjuende av de ni kvalifiseringsheatene. Det ble vunnet i utklassingsstil av australske Isaac Cooper på 21,95, mens Lia var tre hundredeler bak ungarske Nandor Nemeth.

  Den siste finaleplassen gikk til japanske Shinri Shioura, som i 9. og siste heat ble nummer tre med 22,48.

  Cooper vant finalen med 21,93.

  Stevnet i Berlin fortsetter lørdag og søndag. Nicholas Lia og Markus Lie er norske deltakere. (NTB)

  Nicholas Lia
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Svømmeforbundet reagerer på åpning for russere: – Skuffet

  Norges Svømmeforbund liker ikke at det internasjonale svømmeforbundet har åpnet opp for deltakelse av utøvere fra Russland og Belarus.

  – Vi er skuffet, skriver president Cato Bratbakk i Norges Svømmeforbund i en SMS til NTB.

  – Norges Svømmeforbund og våre nordiske naboland mener fortsatt at utestengelse er det riktige så lenge krigen pågår. Vi tar dette vedtaket til etterretning, legger han til.

  Det internasjonale svømmeforbundet World Aquatics opplyste tirsdag at russere og belarusere får innpass i internasjonale konkurranser.

  Det stilles samtidig mange krav, som blant annet at de kun får stille med én nøytral utøver i hver konkurranse – som vil si at lagkonkurransene utgår – og at utøverne forplikter seg til å ikke uttrykke støtte til Russlands invasjon av Ukraina.

  De får heller ikke delta på pressekonferanser eller gå i pressesonen etter konkurranser, og det er heller ikke tillatt med russiske eller belarusiske flagg, nasjonalsang eller andre ting som signaliserer egen nasjonalitet.

  Svømmepresidenten sier at det er for tidlig å snakke om boikott.

  – Vi har ikke diskutert hva dette vil bety for norsk deltakelse i internasjonale stevner framover, skriver Bratbakk.

  Ifølge World Aquatics' egen spørreundersøkelse blant utøvere fra hele verden på ulike aldersnivåer er det 67 prosent som ønsker russisk og belarusisk deltakelse som nøytrale. (NTB)

  Idrettstinget 2019 på Lillehammer.
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Sky Sports: Red Bull-sjef Horner kjenner ikke utfallet av intern etterforskning

  Red Bulls teamsjef Christian Horner skal være på vei til Formel 1-åpningen i Bahrain. Han vet angivelig ikke hva de interne undersøkelsene mot ham vil ende med.

  Det er Sky Sports som hevder å vite at Horner ikke har fått noen informasjon om hvordan Red Bull-sjefene ser på og konkluderer rundt anklagene som er rettet mot ham.

  Det er ventet at Horner lander i Bahrain senere onsdag. Formel 1-sesongen innledes med trening torsdag.

  Horner har den siste tiden vært under etterforskning internt i Red Bull-systemet. Bakgrunnen er anklager om upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt.

  Tidligere denne måneden skal han ha deltatt i en åtte timer lang høring på et hemmelig sted i London. Red Bull-toppen har hele tiden avvist anklagene.

  – Etter nylig å ha blitt gjort oppmerksom på visse anklager, har selskapet startet en uavhengig etterforskning, opplyste Red Bull da Horner-saken ble kjent for offentligheten.

  – Denne prosessen, som allerede er i gang, utføres av en ekstern advokat. Selskapet ser svært alvorlig på disse forholdene, og etterforskningen vil bli avsluttet så snart det er praktisk mulig, het det videre.

  Under Red Bulls offentliggjøring av årets bil for en tid tilbake var Horner klar på at han kom til å være ringside under sesongåpningen i Bahrain.

  50-åringen har vært Red Bulls teamsjef siden 2005. Han er gift med tidligere Spice Girls-medlem Geri Halliwell.

  Formel 1-sesongen starter kommende helg. Anført av suverene Max Verstappen har Red Bull dominert sirkuset de siste sesongene. I fjor gikk teamet til topps i 21 av 22 Grand Prix-løp. (NTB)

  Horner
  Foto: AP
 • Robert Johansson tilbake i verdenscupen

  Robert Johansson er tilbake i landslagstroppen som skal hoppe verdenscup i Lahti kommende helg.

  Torsdag starter kvalifisering i den finske byen.

  33 år gamle Johansson ble vraket til landslaget før årets sesong, etter en årrekke i det gode selskap.

  Johansson har likevel fått mulighet til å delta i verdenscupen tidligere denne sesongen.

  Han var nemlig å se i verdenscupen i Lillehammer før jul, men da som en del av nasjonal kvote.

   Robert Johansson
  Foto: NTB
 • Tidligere OL-sølvvinner inn i Uno-X-styret: – Sykling ligger mitt hjerte nærmest

  Tidligere OL- og VM-sølvvinner Emma Johansson går inn i styret til det fremadstormende norske sykkellaget Uno-X.

  Det opplyser laget selv i sine mediekanaler onsdag.

  Dermed fortsetter man å ta grep rundt sykkelsatsingen. Nylig ble det kjent at Thor Hushovd går inn som ny teamsjef, mens Rema-toppen Ole Robert Reitan overtar rollen som styreleder.

  – Det er nå seks år siden jeg la opp som proffsyklist, og det er fortsatt sykling som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg er veldig takknemlig for rollen jeg nå får i styret til Uno-X Mobility Cycling, sier Emma Johansson.

  – Dette gir meg muligheten til å påvirke lagets utvikling, og jeg gleder meg veldig til å være en del av dette, legger hun til.

  40-åringen har solide meritter som syklist. Hun tok sølv i landeveisrittet under OL i Beijing i 2008. Åtte år senere gjentok hun bragden under sommerlekene i Rio.

  I 2013 ble det samme valør på medaljen under VM i italienske Firenze. I 2010 tok hun i tillegg VM-bronse.

  (NTB)

  KPn3zeAhzbs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal