Svindal: – Har ingenting å tape

WENGEN/OSLO (NRK): At kombinasjonsløypa måtte endres, tror de norske gutta gir dem en fordel.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SLALOM-PARALLEL

FOR EN DUO: Aksel Lund Svindal (t.v.) og Kjetil Jansrud vant parallellslalåmen i Italia i desember. Denne helgen venter nye utfordringer.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

De norske alpinistene har sikret seier etter seier så langt denne sesongen. I dag er det kombinasjonsrenn i sveitsiske Wengen.

 • Se kombinasjonsrennet på NRK1 og nrk.no klokken 10.25 fredag.
ALPINE SKIING-MEN/VAL GARDENA Svindal celebrates during the podium ceremony after winning the men's Super-G race at the Alpine Skiing World Cup in Val Gardena

SUVEREN: Aksel Lund Svindal har hatt en strålende sesongstart, og leder verdenscupen. Her etter seieren i Val Gardena.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

På grunn av snømangel tidligere denne uken, ble slalåmdelen flyttet fra den krevende originaltraséen til et slakere parti i utforløypa. Fordel Norge, mener fartsspesialistene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

– Det er et positivt utgangspunkt. Vi kan godt ta den analysen, og si at sjansen har økt med den nye løypa, sier Svindal til NRK.

– Det blir en litt roligere, flatere start. Det er nok fordel oss, men det skal kjøres også, legger Jansrud til.

Viktige poeng

Begge to håper å kunne ta med seg viktige verdenscuppoeng - selv om det er utforrennet på lørdag de har størst forhåpninger til.

– Hvis det går bra, er kombinasjonen viktig. Vi er ikke gode nok i slalåm dessverre, men vi gir det et forsøk. Vi har ikke noe å tape, mener verdenscupleder Svindal.

Jansrud gleder seg til dagens renn.

– Det er en verdenscupkule i disiplinen i år, og det har det ikke vært på mange år. Det er mye sjarm i kombinasjonen. Det er en artig disiplin å kjøre, forteller han.

160 km/t

ALPINE SKIING-MEN/WENGEN Svindal of Norway jumps at the Hundschopf during the men's Downhill Alpine Skiing World Cup training in Wengen

FULL FART: Aksel Lund Svindal var best på utfortreningen i Wengen. Farten er oppe i 160 kilometer i timen.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

Torsdag var Svindal raskest på utfortrening. Den første det var mulig å gjennomføre i Wengen, på grunn av kraftig snøfall de siste dagene. Jansrud var drøye halvsekundet bak.

Bakken er den raskeste i aipinsirkuset. Den har en makshelling på hele 41 grader, og farten kan komme opp i over utrolige 160 kilometer i timen.

– Det er 160 kilometer med kuler og svinger. Det er det som gjør det vanskelig. Jeg har vært med så lenge, at jo fortere det går, jo hardere smeller det. Så man er litt mer reservert enn når det går i 110 kilometer i timen, innrømmer Svindal.

– Det er litt sånn herlig nervepirrende. Det er gøy å kjøre så fort, men konsekvensene øker jo med hver kilometer det går fortere, så det er litt skremmende også, sier Jansrud.

Utforrennet fra Wengen ser du på NRK1 lørdag klokken 12.25.

Utforløypa i Wengen er lengst og raskest i verdenscupen.

Siste nytt

 • United-aksjene stiger etter rykter

  Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria