Hopp til innhold

Slik kan Sverige komme seg videre i VM

Sverige er i gruppen der det meste kan skje. Målforskjellen kan bli avgjørende for svenskene.

VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.

SISTE MULIGHET: Sverige møter Mexico i dag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det er duket for fire spennende kamper i gruppe E og F i fotball-VM onsdag. For oss skandinaver spilles den mest spennende kanskje i gruppe F, der Sverige møter Mexico kl 16.

Gruppe F:

Det eneste som er hundre prosent sikkert i denne gruppen, er at alt kan skje. Mexico leder med seks poeng, mens Tyskland og Sverige følger med tre poeng. Sør-Korea er uten poeng.

Mexico er det laget som er nærmest en åttedelsfinale, men trenger et uavgjortresultat mot Sverige, eventuelt at Tyskland taper for Sør-Korea for å være sikret.

Hva så med våre naboer i Sverige?

Her kan målforskjellen nok en gang bli avgjørende. Blir det for eksempel målløst (eller samme resultat) i begge oppgjørene i denne gruppen, går Tyskland videre fordi tyskerne slo Sverige.

Her gjelder det altså å vinne - og helst vinne med mange mål om Sverige skal gå videre.

Både Tyskland og Sverige har 2-2 i målforskjell. Sør-Korea kan i teorien også gå videre.

Les også: FIFAs regelverk (ekstern lenke)

Laster innhold, vennligst vent..

Gruppe E:

 • Serbia møter Brasil kl 20 (TV 2).
 • Sveits møter Costa Rica kl 20 (TV 2).

I gruppe E er ingenting avgjort før kveldens kamper er spilt. Det er en svært jevn gruppe der både Brasil og Sveits har fire poeng - en seier og en uavgjort.

Brasils motstander Serbia står med tre poeng etter en seier og ett tap, mens poengløse Costa Rica er ute av VM.

Selv om Brasil ikke har levd opp til forventningene, og Neymar fremdeles sliter med skade, bør laget slå Serbia. Serberne tok sine tre poeng mot svake Costa Rica og tapte 1-2 for Sveits.

FBL-WC-2018-MATCH9-BRA-SUI

Brasil og Neymar møter Serbia i kveld.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Sveits er nesten sikret tre nye poeng mot Costa Rica, så her kan førsteplassen fort gå til sveitserne mens oppgjøret mellom Serbia og Brasil blir en kamp om andreplassen.

Her kan uansett målforskjellen bli avgjørende om Brasil vinner sin kamp. Laget har best målforskjell av disse lagene.

Brasil går videre med minst uavgjort. Sveitserne vil kvalifisere seg om de slår Costa Rica, eller om Serbia taper for Brasil.

Serbia går selvsagt videre hvis de slår Brasil.

De kan også spille uavgjort om Costa Rica slår Sveits med mer enn ett mål. Det er imidlertid lite sannsynlig. Men man vet jo aldri når det gjelder fotball.

Les også: Slik kan de tape – og få drømmevei til finalen

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NFF: Oddsbevegelser i 1.-divisjonskamp gir ingen grunn til mistanke om kampfiksing

  Oddsbevegelsene tilknyttet 1.-divisjonskampen i fotball mellom Ranheim og Raufoss nylig gir ingen grunn til å mistenke uregelmessigheter.

  Det er konklusjonen etter at relevante instanser har sett på saken, opplyser Norges Fotballforbund. Det var TV 2 som først meldte om at det hadde kommet inn tips om unormale oddsforandringer rundt det aktuelle oppgjøret.

  Norsk Tipping og Lotteri- og stiftelsestilsynet har rutinemessig vært koblet inn i saken den siste tiden.

  «Den første tilbakemeldingen NFF mottok, hovedsakelig fra Norsk Tipping, var at de hadde observert enkelte oddsbevegelser som de måtte se nærmere på, men at det ut fra en foreløpig vurdering ikke var grunn til bekymring», skriver NFF i en uttalelse.

  Nylig mottok forbundet en vurdering Det europeiske fotballforbundet (Uefa) hadde mottatt fra Sportradar. Konklusjonen der var at det alt i alt, og etter at analyser av spillforandringene, fantes troverdige forklaringer på endringene bevegelsene.

  Lotteritilsynets har i sin rapport konkludert slik:

  «Basert på våre funn finner vi det usannsynlig at konkurransen er manipulert.» (NTB)

 • Newcastle-sjefen frykter langt skadeavbrekk for profil: – Han vet at det er alvorlig

  Den engelske kantspilleren Harvey Barnes (25) har pådratt seg en uvanlig skade i foten. Det kan i verste fall bety flere måneder på sidelinjen.

  Newcastle-trener Eddie Howe var alt annet enn optimistisk på engelskmannens vegne da han møtte pressen tirsdag. Barnes forlot gressmatta tidlig i søndagens 8-0-seier mot Sheffield United.

  Kantspilleren har blitt grundig undersøkt, og de kommende dagene vil spesialister avgjøre om Barnes trenger en operasjon før han starter rehabiliteringen.

  – Det er en skade rett under tåa, så det er veldig uvanlig. Han har vært langt nede siden han selv vet at det er alvorlig. Vi frykter at det er snakk om måneder før han er tilbake, sa Howe ifølge Sky Sports.

  Barnes ble hentet til Newcastle i sommer etter at han forrige sesong rykket ned med Leicester. I sesonginnledningen har det imidlertid bare blitt to kamper fra start.

  Skaden til Barnes betyr ytterligere spilletid til blant andre Anthony Gordon, Jacob Murphy og Miguel Almirón. (NTB)

  Harvey Barnes
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

  Kun én gang tidligere har en Villarreal-spiller scoret i fem La Liga-kamper på rad. Onsdag kan Alexander Sørloth tangere rekorden til legenden Diego Forlán.

  Den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. Fire mål på seks kamper er fasiten. Scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot Barcelona, Cádiz, Almería og Rayo Vallecano.

  Aldri tidligere i Villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. Dermed har Sørloth utlignet rekorden til Giuseppe Rossi, Gica Craioveanu, Nico Sansone og Arnaut Danjuma.

  I onsdagens ligamøte hjemme mot Girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. Tidligere Manchester United-spiller Diego Forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for Villarreal. Det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen.

  Da ble Forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål.

  Det er ikke helt utenkelig at Sørloth kan slå rekorden, for så sent som i fjor scoret han i fem strake ligakamper for Real Sociedad. (NTB)

  Sørloth
  Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste