NRK Meny
Normal

Svendsen: – Fourcade skal få kjørt seg

SJUSJØEN (NRK.no): I sommer slet han med å få i seg nok næring og han har ligget bak brødrene Bø i hele oppkjøringen. Men nå er Emil Hegle Svendsen på vei tilbake.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er endelig gjennom en hard sommer. Nå er trolig formen i anmarsj.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Martin Fourcade har vunnet verdenscupen i skiskyting sammenlagt tre år på rad. Om franskmannen skulle vinne glasskula også denne sesongen blir han historisk, men seierssultne nordmenn står i kø for å spolere festen.

– Først og fremst er målet å gjøre gode enkeltrenn, men plan A er å hamle opp med Fourcade i verdenscupen totalt. Det er også andre nordmenn som skal melde seg på, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

– Fourcade skal få kjørt seg, lover han.

Føler seg bra

Under helgas sesongåpning på Sjusjøen ble Emil Hegle Svendsen nummer sju på sprinten og nummer tre på fellesstarten. Det er sterkt med tanke på at trønderen har ligget et stykke bak konkurrentene i hele sommer.

– Jeg føler meg bra, etter å ha trent hardt. Nå håper jeg på mer overskudd til å gå fort på ski, sier han.

– Ingen er bekymret for Emil

HegleSvendsen

Emil Hegle Svendsen gikk inn til tredjeplass under søndagens fellesstart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Tarjei Bø er blant de som har ligget et stykke foran Hegle Svendsen på testene gjennom sommeren, men den glade vestlendingen er sikker på at lagkameraten kommer sterkere framover.

– Emil hever alltid nivået litt rett før sesongstart. Når verdenscupen er i gang er han der. Det er slik hvert år, sier Bø.

– Han har blitt nummer to i verdenscupen fire år på rad. Det er ingen som er bekymret for Emil.

Slet med en varm sommer

Etter å ha fullført en fireårsplan med OL i Sotsji måtte skiskytteren omstille foran den nye sesongen, men med en unorsk sommer bekrefter han at det var vanskelig.

– Ja, det var tungt å få i seg nok næring på det varmeste. Jeg skulle ønske det gikk lettere på de hardeste øktene, men jeg håper det slipper opp litt nå, sier han.

– Hvordan har du greid å motivere deg på nytt etter OL-sesongen?

– Det kan være tøft å komme i gang etter fire år, men jeg føler det har gått bra. Motivasjonen har kommet mer og mer, og nå er jeg topp motivert. Etter seks måneder med slit gleder jeg meg til å gå mange skirenn. Det er det som er gøy.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag. FIS sitt dopingpanel avventer til de får bevis fra IOC før de eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad