Normal

Svendsen: – Fourcade skal få kjørt seg

SJUSJØEN (NRK.no): I sommer slet han med å få i seg nok næring og han har ligget bak brødrene Bø i hele oppkjøringen. Men nå er Emil Hegle Svendsen på vei tilbake.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er endelig gjennom en hard sommer. Nå er trolig formen i anmarsj.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Martin Fourcade har vunnet verdenscupen i skiskyting sammenlagt tre år på rad. Om franskmannen skulle vinne glasskula også denne sesongen blir han historisk, men seierssultne nordmenn står i kø for å spolere festen.

– Først og fremst er målet å gjøre gode enkeltrenn, men plan A er å hamle opp med Fourcade i verdenscupen totalt. Det er også andre nordmenn som skal melde seg på, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

– Fourcade skal få kjørt seg, lover han.

Føler seg bra

Under helgas sesongåpning på Sjusjøen ble Emil Hegle Svendsen nummer sju på sprinten og nummer tre på fellesstarten. Det er sterkt med tanke på at trønderen har ligget et stykke bak konkurrentene i hele sommer.

– Jeg føler meg bra, etter å ha trent hardt. Nå håper jeg på mer overskudd til å gå fort på ski, sier han.

– Ingen er bekymret for Emil

HegleSvendsen

Emil Hegle Svendsen gikk inn til tredjeplass under søndagens fellesstart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Tarjei Bø er blant de som har ligget et stykke foran Hegle Svendsen på testene gjennom sommeren, men den glade vestlendingen er sikker på at lagkameraten kommer sterkere framover.

– Emil hever alltid nivået litt rett før sesongstart. Når verdenscupen er i gang er han der. Det er slik hvert år, sier Bø.

– Han har blitt nummer to i verdenscupen fire år på rad. Det er ingen som er bekymret for Emil.

Slet med en varm sommer

Etter å ha fullført en fireårsplan med OL i Sotsji måtte skiskytteren omstille foran den nye sesongen, men med en unorsk sommer bekrefter han at det var vanskelig.

– Ja, det var tungt å få i seg nok næring på det varmeste. Jeg skulle ønske det gikk lettere på de hardeste øktene, men jeg håper det slipper opp litt nå, sier han.

– Hvordan har du greid å motivere deg på nytt etter OL-sesongen?

– Det kan være tøft å komme i gang etter fire år, men jeg føler det har gått bra. Motivasjonen har kommet mer og mer, og nå er jeg topp motivert. Etter seks måneder med slit gleder jeg meg til å gå mange skirenn. Det er det som er gøy.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal