NRK Meny
Normal

Svendsen: – Fourcade skal få kjørt seg

SJUSJØEN (NRK.no): I sommer slet han med å få i seg nok næring og han har ligget bak brødrene Bø i hele oppkjøringen. Men nå er Emil Hegle Svendsen på vei tilbake.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er endelig gjennom en hard sommer. Nå er trolig formen i anmarsj.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Martin Fourcade har vunnet verdenscupen i skiskyting sammenlagt tre år på rad. Om franskmannen skulle vinne glasskula også denne sesongen blir han historisk, men seierssultne nordmenn står i kø for å spolere festen.

– Først og fremst er målet å gjøre gode enkeltrenn, men plan A er å hamle opp med Fourcade i verdenscupen totalt. Det er også andre nordmenn som skal melde seg på, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

– Fourcade skal få kjørt seg, lover han.

Føler seg bra

Under helgas sesongåpning på Sjusjøen ble Emil Hegle Svendsen nummer sju på sprinten og nummer tre på fellesstarten. Det er sterkt med tanke på at trønderen har ligget et stykke bak konkurrentene i hele sommer.

– Jeg føler meg bra, etter å ha trent hardt. Nå håper jeg på mer overskudd til å gå fort på ski, sier han.

– Ingen er bekymret for Emil

HegleSvendsen

Emil Hegle Svendsen gikk inn til tredjeplass under søndagens fellesstart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Tarjei Bø er blant de som har ligget et stykke foran Hegle Svendsen på testene gjennom sommeren, men den glade vestlendingen er sikker på at lagkameraten kommer sterkere framover.

– Emil hever alltid nivået litt rett før sesongstart. Når verdenscupen er i gang er han der. Det er slik hvert år, sier Bø.

– Han har blitt nummer to i verdenscupen fire år på rad. Det er ingen som er bekymret for Emil.

Slet med en varm sommer

Etter å ha fullført en fireårsplan med OL i Sotsji måtte skiskytteren omstille foran den nye sesongen, men med en unorsk sommer bekrefter han at det var vanskelig.

– Ja, det var tungt å få i seg nok næring på det varmeste. Jeg skulle ønske det gikk lettere på de hardeste øktene, men jeg håper det slipper opp litt nå, sier han.

– Hvordan har du greid å motivere deg på nytt etter OL-sesongen?

– Det kan være tøft å komme i gang etter fire år, men jeg føler det har gått bra. Motivasjonen har kommet mer og mer, og nå er jeg topp motivert. Etter seks måneder med slit gleder jeg meg til å gå mange skirenn. Det er det som er gøy.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal