NRK Meny

Emil Hegle Svendsen: – Jeg har ikke sovet så mye

Emil Hegle Svendsen har tatt to gull i Sotsji hittil. Lørdag kan han ta sitt tredje i stafetten, såfremt han ikke tar ferien på forskudd.

Emil Hegle Svendsen

– Jeg er jo en type som blir litt sløv når det går bra, sier Emil Hegle Svendsen dagen før han skal gå ankeretappen for Norge.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Artikkelen er flere år gammel.

Etter smøreproblemer innledningsvis i OL, har mesterskapet blitt en suksess for Emil Hegle Svendsen (28). Nå kan det krones med en stafettseier lørdag – hvis ikke han tar ut ferien på forskudd.

– Jeg er jo en type som blir litt sløv når det går bra. Det hadde vært j*** kjipt hvis jeg hadde fått en runde i morgen fordi jeg hadde begynt å ta ferien på forskudd, sier Svendsen til NRK dagen før stafetten.

Om det var denne sløvheten som holdt på å spille Svendsen et puss på oppløpet på fellestarten, vites ikke. På oppløpet startet han feiringen før målpassering og Fourcade var bare 33 tusendeler fra å stjele gullet fra trønderen.

– Sover ikke så mye om nettene

I etterkant av suksessen på fellestarten og mixed-stafetten innrømmer Svendsen at det har vært noen deilige dager, men kanskje med litt lite søvn.

– Etter fellestarten har alt vært deilig, det har gått av seg selv. Jeg har ikke sovet så mye om nettene, jeg har bare ligget og hatt det bra og kost meg,

– Det at du ikke sover om nettene, er ikke det litt dumt?

– Jo, jeg får prøve å legge inn noen timers søvn i natt, så er jeg der, sier Svendsen smilende til NRK.

Svendsen har vært i en fremragende skyyteform i dette mesterskapet og står med en treffsikkerhet på imponerende 96,2%.

– Medaljene er jeg selvsagt veldig fornøyd med, men det jeg er mest stolt av er skytinga. Det er mitt beste mesterskap skytemessig, konkluderer han, og det før den norske paradegrenen i mesterskap – stafetten.

Fem mesterskap – fem gull

Det har blitt arrangert mesterskap i skiskyting de siste fem årene, fire VM og ett OL.

Fellesnevneren for disse mesterskapene har vært at Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen har gått stafetten for Norge, og samtlige fem mesterskapsstafetter har endt med norsk jubel til slutt.

Fem mesterskap og fem gull

Finn fellesnevnerne i de fem bildene over. Bildene er gulljubel fra VM i skiskyting i 2009, 2011, 2012, 2013 og OL i Vancouver 2010.

Foto: NTB/Scanpix

På spørsmål hvor viktig et stafettgull er for Emil Hegle Svendsen presisierer han at det er det viktigste gullet for laget som helhet.

– Vi er jo på reise halve året sammen og det er et tema rundt middagsbordet mange ganger i løpet av året «den stafetten i OL, husker dere hvor gode vi var da, eller?» Det er utrolig viktig for lagfølelsen at vi har vunnet det sammen.

Lørdag er det brødrene Bø som skal komplementere gull-grossistene Svendsen og Bjørndalen. Tarjei Bø går først ut, deretter følger Johannes Thingnes Bø og til slutt avslutter stafett-ekspertene Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

– For laget er det den viktigste øvelsen i OL, avslutter Emil Hegle Svendsen, som i likhet med Marit Bjørgen kan ta sitt tredje gull i Sotsji lørdag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile