NRK Meny
Normal

Svendsen etter tre år med motgang: – Håper virkelig det snur i år

OBERTILLIACH (NRK): Emil Hegle Svendsen mister sommer-NM grunnet sykdom, men med nytt kosthold, trenerteam og skimerke tror han likevel på mer suksess enn på mange år.

Skiskytter Emil Hegle Svendsen mener han ikke har gått fort på ski på tre sesonger. Nå tror han problemet er løst, men 31-åringen står fortsatt overfor flere nye utfordringer før kommende sesong.

Aldri før har Svendsen gått inn i en sesong med så mange nye ting som nå.

– Det blir mye nytt så jeg regner med litt innkjøring og jeg forventer ikke at det skal sitte med en gang, men etter hvert skal jeg være med å leke, sier Svendsen til NRK.

I høst har han blant annet vært på gode høydesamlinger i Seiser Alm og Obertilliach. Forrige fredag pådro han seg en lett forkjølelse som gjør at han må droppe helgens sommer-NM i Vik i Sogn, men ifølge landslagslege Ola Berger er han allerede bedre og onsdag skal han teste kroppen.

Svendsen kan da igjen se fremover og angripe en rekke nye utfordringer.

Tre år

Først og fremst et helt nytt kosthold som skal gi tilbake overskuddet. I sommer fortalte NRK at skiskytteren har en såkalt irritabel tarm som har tappet ham for energi.

Egil Kristiansen og Siegfried Mazet

NYE: Tidligere landslagstrener for langrennskvinnene, Egil Kristiansen (t.v.), er ny fysisk trener for skiskyttergutta. Franske Siegfried Mazet (t.h.) er ny skytetrener, han kommer fra jobben som Martin Fourcades skytetrener.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Nå avslører 31-åringen at dette har satt han mer tilbake enn først kjent.

– Jeg har jo ikke gått fort på ski på tre år så jeg vil si ganske mye. Nå håper jeg virkelig det snur, sier skiskytteren som ikke vunnet renn siden 20. desember 2014.

Men etter at han la om kostholdet går det allerede bedre.

– Jeg kjenner meg bedre på trening enn på veldig lenge og mye bedre enn i hele fjor. Mye av grunnen til at det ikke har gått bra de siste årene er de magegreiene, sier han.

Tøff trener

Etter fjorårssesongen bestemte han seg også for å bytte skimerke. Han vraket norske Madshus til fordel for franske Rossignol - samme ski som erkerivalen Martin Fourcade går på. Testene så langt skal ha vært bra.

En annen endring er trenerteamet der Fourcades gamletrener Siegfried Mazet nå er ny skytetrener. Han har en tøff stil som Svendsen liker.

– Man skal være ganske skjerpet for at han skal bli ordentlig fornøyd. Alle har fått seg en aha-opplevelse rundt det, men jeg tror det har vært en bra forandring for oss, sier Svendsen som glatt innrømmer at franskmennene har skutt bedre enn nordmennene de siste sesongene.

– Gjør det deg usikker at det er så mye nytt?

– Nei, det er motiverende. Jeg begynner å bli en gammel mann så det er artig at det skjer nye ting og at jeg får nye impulser. Det er sunt.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal