Hopp til innhold

Svendsen etter tre år med motgang: – Håper virkelig det snur i år

OBERTILLIACH (NRK): Emil Hegle Svendsen mister sommer-NM grunnet sykdom, men med nytt kosthold, trenerteam og skimerke tror han likevel på mer suksess enn på mange år.

Skiskytter Emil Hegle Svendsen mener han ikke har gått fort på ski på tre sesonger. Nå tror han problemet er løst, men 31-åringen står fortsatt overfor flere nye utfordringer før kommende sesong.

Aldri før har Svendsen gått inn i en sesong med så mange nye ting som nå.

– Det blir mye nytt så jeg regner med litt innkjøring og jeg forventer ikke at det skal sitte med en gang, men etter hvert skal jeg være med å leke, sier Svendsen til NRK.

I høst har han blant annet vært på gode høydesamlinger i Seiser Alm og Obertilliach. Forrige fredag pådro han seg en lett forkjølelse som gjør at han må droppe helgens sommer-NM i Vik i Sogn, men ifølge landslagslege Ola Berger er han allerede bedre og onsdag skal han teste kroppen.

Svendsen kan da igjen se fremover og angripe en rekke nye utfordringer.

Tre år

Først og fremst et helt nytt kosthold som skal gi tilbake overskuddet. I sommer fortalte NRK at skiskytteren har en såkalt irritabel tarm som har tappet ham for energi.

Egil Kristiansen og Siegfried Mazet

NYE: Tidligere landslagstrener for langrennskvinnene, Egil Kristiansen (t.v.), er ny fysisk trener for skiskyttergutta. Franske Siegfried Mazet (t.h.) er ny skytetrener, han kommer fra jobben som Martin Fourcades skytetrener.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Nå avslører 31-åringen at dette har satt han mer tilbake enn først kjent.

– Jeg har jo ikke gått fort på ski på tre år så jeg vil si ganske mye. Nå håper jeg virkelig det snur, sier skiskytteren som ikke vunnet renn siden 20. desember 2014.

Men etter at han la om kostholdet går det allerede bedre.

– Jeg kjenner meg bedre på trening enn på veldig lenge og mye bedre enn i hele fjor. Mye av grunnen til at det ikke har gått bra de siste årene er de magegreiene, sier han.

Tøff trener

Etter fjorårssesongen bestemte han seg også for å bytte skimerke. Han vraket norske Madshus til fordel for franske Rossignol - samme ski som erkerivalen Martin Fourcade går på. Testene så langt skal ha vært bra.

En annen endring er trenerteamet der Fourcades gamletrener Siegfried Mazet nå er ny skytetrener. Han har en tøff stil som Svendsen liker.

– Man skal være ganske skjerpet for at han skal bli ordentlig fornøyd. Alle har fått seg en aha-opplevelse rundt det, men jeg tror det har vært en bra forandring for oss, sier Svendsen som glatt innrømmer at franskmennene har skutt bedre enn nordmennene de siste sesongene.

– Gjør det deg usikker at det er så mye nytt?

– Nei, det er motiverende. Jeg begynner å bli en gammel mann så det er artig at det skjer nye ting og at jeg får nye impulser. Det er sunt.

Sportsnyheter

Havertz

Hardt ut etter Arsenal-seier: – Her feiler VAR igjen

Arsenal tok sin fjerde strake seier lørdag, men dommeren og VAR ble nok en gang den store snakkisen.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal