NRK Meny
Normal

Svendsen mistet seieren på sisteskuddet: – Sinnssykt skuffa

NOVE MESTO/OSLO (NRK) Emil Hegle Svendsen gikk mot sin første verdenscupseier på over to år, men nok en gang måtte han se franske Martin Fourcade ta seieren.

Emil Hegle Svendsen var skuffet i målområdet, men NRKs kommentator er langt mer positiv.

Svendsens trønderske gloser etter målgang.

Han gikk i mål 6,4 sekunder bak Fourcade, som også hadde en strafferunde. Etter målgang bannet han på ekte trøndersk vis. Han var ordentlig fortvilet over at seieren glapp.

– Det var et bra løp, men jeg er sinnssykt skuffa over sisteskuddet. Farsken også! Det var sinnssykt surt; i dag følte jeg meg i strøket, sier Svendsen til NRK.

Tilbake i toppslag

Svendsen ble nummer tre bak Fourcade og Anton Sjipulin.

I den tsjekkiske vintermetropolen ble det litt mer spennende enn tidligere i år. Etter 2. skyting ble det en sekundstrid mellom Fourcade, Sjipulin, Svendsen og Johannes Thingnes Bø. I tillegg meldte bulgarske Krasimir Iliev seg på med høy fart i sporet.

– Svendsen er tilbake i toppslag, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Emil Hegle Svendsen gikk i mål.

– Har løst gåten

Sjipulin var den eneste med to fulle hus, men det var ikke nok mot Martin Fourcade. Svendsen hadde også muligheten etter siste stående, men matchet ikke Fourcades sisterunde. «Super-Svendsen» var dog kun et par sekunder bak Fourcade i langrennstid.

– Det er veldig solid at han er så tett på Fourcade, sier Ola Lunde

– Han har løst gåten, og er tilbake i form. Det er det viktigste, sier Stabrun Smith.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad