Hopp til innhold

Suverene Bodø/Glimt sikret gullet: – Større prestasjon enn fjoråret

Molde gjorde sin del av jobben, men det gjorde også Bodø/Glimt. Det betyr at seriegullet forblir i Bodø.

Eliteserien 2021: Mjøndalen - Bodø/Glimt

SIKRET GULLET: Bodø/Glimt lekte seg til seriegull. Se målene og reaksjoner i videoen over.

Bodø/Glimt er seriemester også i 2021. Det gjorde de etter 3-0-seier over nedrykksklare Mjøndalen.

Etter gullet var et faktum stormet de tilreisende supporterne gressmatta på Consto Arena.

– De som ikke tar seg en fest i dag får en hard slegge i hodet, sier Kjetil Knutsen til pressen.

– Jeg kommer til å følge etter det gule toget. Får jeg en øl i, så tar jeg ølen. Får jeg ikke, så drikker jeg vannet mitt, sier han.

Da NRK spurte Knutsen om fremtiden hans, ville han fortsatt ikke gi et klart svar.

– Du var så aktiv i går, og jeg var så tydelig. Du får ikke noen nye svar i dag. Jeg skal være 100 prosent Glimt-mann i dag, sier bergenseren til NRK.

Intervju med Glimt-kaptein Ulrik Saltnes, vist på Eurosport, viste titalls Glimt-supportere hoppe og synge rundt kapteinen. Han virket å kose seg med supporterne.

– Det er bra engasjement, tenker jeg, sa Saltnes.

– Det er en større prestasjon enn den første, fortsatte han.

Botheim har hatt en meget spesiell reise. Med lite tillit i Rosenborg og lite scoringer for Stabæk. Men så herjet han tidvis etter overgangen til Glimt.

– Det var helt sykt. Det er den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane, sa dagens målscorer Botheim.

– Det er helt uvirkelig, men vi har sett at fotballen ikke har noen grenser. Det er helt fantastisk, sier han.

Eliteserien 2021: Mjøndalen - Bodø/Glimt

SUPPORTERFEST: Glimt-spillerne og deres supportere feiret gullet sammen på gressmatta i Mjøndalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Berg usikker på fremtiden

Også Patrick Berg har vært en viktig bidragsyter for Glimt denne sesongen. Forrige sesongs gullfeiring måtte for hans del skje fra Thon Hotel i Oslo, ettersom han ble koronasmittet og måtte være i isolasjon.

– Det er en oppgradering fra i fjor, selv om jeg kommer til å huske forrige feiring fra Thon Hotel for resten av livet, sier Berg til Eurosport.

– Det er en større prestasjon enn fjoråret, selv om vi brøt rekorder og var helt ustoppelige, sier Berg til NRK.

Nå innrømmer han at fremtiden er usikker.

– Vi får vente og se. Det kan godt hende, og det kan godt være det ikke skjer. Det må vi bare ta i ukene som kommer mot et spennende overgangsvindu. Det er noe vi må sette oss ned og diskutere, sier han til pressen.

– Jeg føler jeg har vært klar i to-tre år. Jeg er klar, og jeg er trygg på meg selv som person og som spiller, sier Berg.

Gultrøyene fikset biffen på få minutter. Mjøndalens Joackim Olsen Solberg nærmest serverte ballen til Erik Botheim på kloss hold. Glimt-spissen satte ballen sikkert i nettet, og sendte nordlendingene ett steg nærmere sitt andre strake seriegull.

Eliteserien 2021: Mjøndallen - Bodø/Glimt
Foto: Terje Pedersen / NTB

– For en forsvarstabbe! utbrøt Eurosports ekspert Joacim Jonsson etter scoringen til Botheim.

Scoret i sin siste Glimt-kamp

Men det skulle bli enda bedre for Glimt. Bortefansen hadde knapt rukket å juble ferdig for 1-0-scoringen da Amahl Pellegrino rundet keeper og satte inn 2-0 for Glimt. Dermed var det mye som skulle til for at gullet ikke havnet i Bodø.

– Det er helt utrolig, men Mjøndalen er for dårlige, mente Jonsson etter Glimt satte inn 2-0.

Eliteserien 2021: Mjøndalen - Bodø/Glimt

GULLTRENER: Kjetil Knutsen ledet Bodø/Glimt til klubbens andre seriegull.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Et kvarter før slutt fjernet Fredrik André Bjørkan all tvil etter å ha scoret et noe merkelig mål etter hjørnespark. Ballen gikk gjennom en stor klynge med spillere, og Bjørkan satte ballen enkelt i nettet.

Det ble hans siste mål for gultrøyene, da han drar til Hertha Berlin i 2022.

– Det var så deilig. Jeg føler denne sesongen har vært helt sinnssyk, sier Bjørkan til NRK.

– Hvordan blir det å forlate denne gjengen?

– Det blir tungt, men de minnene er jeg så utrolig takknemlig for, sier Bjørkan.

Molde vant enkelt

Det var nok til å sikre seriegull for Kjetil Knutsens menn. Dagens resultat betød også at Mjøndalen rykket ned til 1. divisjon sammen med Stabæk.

Molde, som møtte Haugesund, ville imidlertid ikke gi se uten kamp. Ohi var smart i feltet på Moldes hjørnespark og satte inn 1-0 for de blå. Dermed var det i hvert fall et visst press på Glimt, og Ohi var dessuten ett steg nærmere toppscorertittelen.

Ola Brynhildsen sørget for at Molde fullførte jobben da han satte inn 2-0 for årets sølvvinner.

Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde

VANT TIL INGEN NYTTE: Molde måtte nøye seg med sølvplass i Eliteserien for andre gang på rad.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Forutsetningene før kampen var greie. Dersom Bodø/Glimt tok ett eller tre poeng, så ville de bli seriemestere. Det ville også bety at motstander Mjøndalen var garantert nedrykk.

Sportsnyheter

Kaos utenfor finalestadion - kampen utsatt

Det meldes om trengsel, lange køer og kaos utenfor stadion som skal holde mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Nå er kampen utsatt.

Siste nytt

 • Vipers slapp med skrekken mot Storhamar – vant sluttspillfinalen i strake kamper

  Vipers holdt på å snuble borte mot Storhamar i 2. kamp av finalene i håndballsluttspillet for kvinner. Fem raske mål i 2. omgang sikret 24-17-seier og gull.

  I første kamp på tirsdag hadde Vipers stålkontroll på Storhamar og tok en kontrollert 29-23-seier. Det var mye takket være en god Katrine Lunde i Vipers-buret. På hjemmebane lørdag slo derimot Storhamar bedre ifra seg.

  Lagene fulgte hverandre tett og fem minutter før pause sto lagene likt med 11–11. En rekke angrepsfeil fra Storhamar gjorde likevel at Vipers kunne gå i garderoben med en 14-11-ledelse.

  Storhamar hadde spesielt problemer med å stoppe tsjekkiske Jana Knedlíková, som gikk til pause med fire mål i protokollen.

  De første ti minuttene etter hvilen ble en stillingskrig mellom de to lagene. Kun Nora Mørk (Vipers) og Ane Høgseth klarte å notere seg for scoring. Vertene utnyttet et sjansesløsende Vipers ved to kjappe mål fra Kristin Venn, som sørget for 14–15 halvveis i omgangen.

  Det satte tydelig en støkk i mannskapet til Ole Gustav Gjekstad, som svarte med fem strake mål på seks minutter. Det hjalp ikke at Storhamar gjorde flere angrepsfeil. Etter å ha gått opp i 21-15 sju minutter før full tid, kontrollerte gjestene inn seieren. Ved siste fløytesignal sto det 24-17. (NTB)

  Sluttspillfinale Håndball, kvinner: Storhamar - Vipers Kristiansand
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Norske VM-gull og verdensrekord i benkpress

  Selma Karoline Matilde Ramberg (21) tok VM-gull i åpen klasse i benkpress med et løft på 114 kilo i Almaty i Kasakhstan lørdag.

  Hun stakk av med seieren i sterk konkurranse fra verdenseliten i benkpress, skriver styrkeløftforbundet i en pressemelding. Ramberg er junior, men deltar i åpen klasse i VM.

  Ramberg var rangert som nummer en i vektklassen -52 kilo og utklasset konkurrentene. 114 kilo var 14 kilo mer enn sølvvinner Alison Huet fra Frankrike klarte.

  Det er også en økning av Rambergs egen verdensrekord, som hun satte i fjor. (NTB)

 • Formsterke Strømsgodset senket Viking – Berisha-dobbel til ingen nytte

  Strømsgodset herjet til tider hjemme mot Viking og vant 3-2 i Eliteserien lørdag. Det gjør at gullkandidaten Viking står uten seier på sine tre siste kamper.

  Mens Viking har begynt å gi fra seg poeng utover i sesongen, har Godset funnet seiersformen. Med lørdagens 3-2-seier har drammenserne vunnet fire av sine fem siste kamper.

  Johan Hove er også i kjempeform. Han scoret sitt sjette mål på like mange kamper da han banket inn 1-0 etter 22 minutter.

  Viking har følt seg snytt for straffe de to siste serierundene, men fikk endelig muligheten fra straffemerket like før hvilen. Veton Berisha sørget for uavgjort til pause, men et mål fra Lars-Jørgen Salvesen og en straffescoring fra Herman Stengel sendte Godset opp i 3-1 tidlig i 2. omgang. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Strømsgodset - Viking
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste