Hopp til innhold

Johaug frustrert og lei seg – føler hun må forsvare hver seier

GRANÅSEN/OSLO (NRK): Therese Johaug fosset gjennom jaktstarten og avslutningen på årets Ski Tour 2020. Hun vant overlegent. Men etter rennet ble differansene ned til konkurrentene og skistjernens dominans tema – igjen.

X7wEipE_e9Y

TOUR-PROFILER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, her etter søndagens jaktstart i Granåsen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Laster innhold, vennligst vent..

Johaug innrømmet etter rennet at hun var lei av akkurat det.

– Jeg prøver å ta nye steg hver eneste dag, 365 dager i året, for å bli en bedre skiløper. Så blir du møtt med at du ødelegger sporten og det ene med det andre. Av og til så blir man litt lei seg, når man hele tiden må forsvare seg, forteller Johaug i pressesonen etter den 15 kilometer lange jaktstarten.

SUVEREN: Therese Johaug var suveren på den siste etappen av Ski Tour 2020.

Knusende jaktstart-tid

Den vant hun et hav av tid foran lagvenninnene Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. NRK-kommentator Torgeir Bjørn mener Johaug aldri har vært bedre enn hun er nå. Det var skistjernen langt på vei enig i.

For det var imponerende måten Johaug gjorde det på. Ut fra start på skistadion i Granåsen hadde Johaug to minutter og 33 sekunder ned til de to nærmeste forfølgerne, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Hun bare økte avstanden ned til den norske duoen og resten av feltet underveis. Til slutt vant hun med tre minutter og 40 sekunder til Weng og Østberg.

SPURTOPPGJØR: Heidi Weng spurtslo Ingvild Flugstad Østberg og tok andreplassen i Ski Tour 2020.

– Føler jeg må forsvare meg

Én etter én gikk konkurrentene slukøret gjennom pressesonen. De hadde ingenting å stille opp med i omtrent hele touren. Selv ikke under sprinten i Åre, en fristilsprint Johaug faktisk vant.

Og da det ble en mer vanlig sprint på programmet lørdag, tok Johaug seg også enkelt videre fra prologen. Hun vant rett og slett fem av seks Ski Tour-etapper.

Da kom naturligvis spørsmålene om dominansen var bra for kvinnelangrenn.

– Jeg føler jeg må forsvare meg, det føler jeg. For at jeg går så fort, så er det galt om det er en motbakkesprint, galt om det er et langløp, galt at vi avslutter i en konkurranseløype og galt at vi avslutter opp en alpinbakke, sier Johaug, og fortsetter:

– Jeg føler jeg har tatt steg etter løyper og klarer å gå fort når konkurransetiden er 20 minutter også. Jeg blir litt frustrert.

c-1SUQJFyeQ

OVERLEGEN: Therese Johaug, her ensom over målstreken i Granåsen søndag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Skal ikke få tyn

Johaug får, ikke overraskende, stor støtte av sin nærmeste lagvenninne på landslaget. Ingvild Flugstad Østberg mener Johaug har jo blitt så rå på alt at det er vanskelig å lage en ikke Johaug-vennlig Tour.

Gjøvik-jenta ser naturligvis at det ble store avstander i Ski Tour 2020 i dameklassen til slutt. Hun innrømmer at det selvfølgelig blir kjedelig for de som ser på, men har selv opplevd å få tilbakemelding på at det har vært spennende å følge med.

– Så blir selvfølgelig Therese suveren til slutt. Hun er en rå skiløper og da skal ikke hun få tyn for at hun er god, sier Østberg til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på en femteplass i årets Ski Tour. Hun har følgende beskjed etter Johaugs dominans:

– Hun er tross alt bare bedre enn oss, og det må vi tåle.

aLh_QkkTHPQ

KLAR MENING: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, her etter 15 kilometer jaktstart i Granåsen søndag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Rekord-Johaug

Men Johaug hadde også tid til å nyte seieren. Og den smakte trolig ekstra godt. For seieren i Granåsen søndag markerte ikke bare sammenlagttriumf i Ski Tour. Hun slo samtidig rekorden i antall verdenscupseire i løpet av en og samme sesong.

Den var det Marit Bjørgen som hadde. I 2011/2012-sesongen var på 17 seire. Nå har Johaug 19 så langt i vinter.

– Oi, jøss! Det er moro det, virkelig. Det er ikke noe jeg går og tenker på sånn sett. Men alle rennene jeg stiller opp i, i alle fall på distansesiden, har jeg lyst til å være med å kjempe om seieren, sier Johaug til NRK:

– Jeg har virkelig prøvd å prikke inn toppformen til denne Touren her. Det er veldig moro å se at man har lyktes med det, og at man har en liten «mal» til en toppform, sier Johaug.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal