Politiet startet dopingetterforskning før razziaen i Tour de France

Fransk politi utførte en razzia på hotellet til sykkellaget Bahrain Victorious onsdag kveld. Politiet sier at det har pågått en etterforskning av sykkellaget.

Tour de France

AKSJONERTE: En politimann avbildet foran lagbussen til Bahrain Victorious, dagen etter politirazziaen.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

En uttalelse fra påtalemyndigheten i Marseille sier at det ble åpnet etterforskning mot sykkellaget 3. juli.

Undersøkelsene på hotellet torsdag skulle ifølge politiet avdekke mulig erverv, transport, besittelse og import av forbudte stoffer.

Politiet bekrefter at de som en del av den pågående etterforskningen, gjennomførte et søk på hotellrommene til medlemmene av sykkellaget.

– Vi hadde besøk av politiet. De spurte om rytternes treningsdata, og de sjekket bussen, sier lagsjefen til sykellaget, Milan Erzen, til Cycling News.

– De forstyrret utøverne i en times tid, og til slutt sa de «tusen takk». De fortalte oss ikke hva som var grunnen til besøket, men det skal vi finne ut via våre advokater i dag, forteller Erzen videre til Cycling News.

I tillegg til konfiskerte treningsdata og sjekk av bussen, ble også lagets hotellrom gjennomsøkt.

Ifølge sykkelnettstedet skal ingen ha blitt arrestert. De hevder også å sitte på informasjon som tilsier at det var opp mot 50 politibetjenter til stede under aksjonen. Andre kilder hevder det var nærmere 12.

Hotellet det er snakk om skal være Novotel de Lescar i Pau – byen der torsdagens Tour de France etappe starter.

– Det er ikke ideelle forberedelser til en dag som dette med kamp om lagkonkurransen og klatretrøyen, sier lagets pressesjef Rayan Ajaji til TV 2.

– Å gjennomsøke rommene var politiets prioritet og så var det å laste ned treningsfilene. Inntil nå er det ingen opplysninger til hvorfor de gjennomførte razziaen, så neste steg er å finne ut hvorfor det skjedde, sier Ajaji.

Tour de France

I tillegg til konfiskerte treningsdata og sjekk av bussen, ble også lagets hotellrom gjennomsøkt.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Røpet ikke grunnen

Også laget Movistar bodde på det samme hotellet, men skal ikke ha fått besøk av politiet.

I en pressemelding på sine nettsider skriver laget at de samarbeidet med politiet under aksjonen. Videre står det at de ikke fikk sett noen arrestordre, men at de likevel samarbeidet med betjentene.

Politiaksjonen skal ha vært over rundt kl. 02.00 natt til torsdag lokal tid.

Ifølge Reuters-journalist Julien Prétot skal politiet ha jobbet med en sak på Bahrain Victorious siden i fjor.

Skjermbilde fra Twitter. Julien Prétot.
Foto: Skjermbilde fra Twitter. 15. juli 2021, 12.21.

Ble nylig beskyldt for doping

Senest i forrige måned måtte Bahrain Victorious-sjefen Erzen forsvare laget, etter at det hadde kommet anonyme beskyldninger om doping mot laget.

Det ble stilt spørsmål om lagets resultater i både Giro d'Italia og Critérium du Dauphiné.

Giro d'Italia

ETAPPESEIER: Italienske Damiano Caruso jublet for en etappeseier i årets Giro.

Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters

Lagets Damiano Caruso ble dømt for brudd på dopingreglene tilbake i 2012. I årets Giro endte han på andreplass sammenlagt, mens i Criterium du Dauphine ble det tre etappeseirer for laget.

Til Cycling News bekrefter laget at onsdagens aksjon ikke vil påvirke deres deltagelse i Tour de France. Det vil si at alle rytterne deltar som planlagt på torsdagens etappe.

Bahrain Victorious har hatt en sterk tour så langt. Matej Mohoric og Dylan Teuns har hver sin etappeseier og Wout Poels er i klatretrøyen før den 18. etappen.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Djokovic har ankommet Dubai

  Novak Djokovic landet mandag på flyplassen i Dubai. Det er uvisst hvor reisen går videre for tennisstjernen, som ble deportert fra Australia.

  Turneringen Dubai Duty Free, som Djokovic vant i 2020, begynner ikke før 14. februar.

  Verdenseneren Djokovic er tittelforsvar i Australian Open, som starter mandag. Serberen fikk imidlertid håpet om deltakelse i årets turnering slukket da en australsk domstol bekreftet serberens visumnekt søndag, og han forlot landet med fly noen timer senere.

  34-åringen opplyste søndag at han vil bruke den nærmeste framtid til å få ro.

  Australian Open Djokovic
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

  Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick.

  Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette.

  Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen.

  Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar. Blant annet for manglende deltakelse i debatten om forholdene for fremmedarbeidere i landet.

  FIFA president Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Inters seiersrekke tok slutt i Bergamo

  Inters seiersrekke på åtte kamper i Serie A tok slutt med 0-0 i bortekampen mot Atalanta søndag kveld. Mandag kan Milan gå forbi på tabellen.

  Inter er fortsatt to poeng foran byrivalen med like mange spilt, men Milan møter Spezia manag i en av de siste kampene i den 22. serierunden. Med seier inntar laget tabelltoppen.

  Serie A - Atalanta v Inter Milan
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal