Hopp til innhold

Sundby: – Skjønner ikke at vi ikke kunne gå

OBERSTDORF (NRK): Samtidig som Tour de Ski-rennet ble avlyst gikk Martin Johnsrud Sundby ut for å trene i det juryen mener var farlige forhold.

Det dårlige været stoppet ikke alle fra å gå på ski.

EGET LØP: Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar og Martin Johnsrud Sundby stakk ut i løypa og trente like etter onsdagens avlysning. (Foto: Martin Habbestad/NRK)

– Jeg skjønner ikke helt at vi ikke kunne gå her nå, sier Martin Johnsrud Sundby.

NRK møtte skistjernen i det han gikk i mål etter sitt eget lille sprint-heat onsdag. Helst skulle han ha gått Tour de Ski-sprinten, men den ble avlyst på grunn av et forferdelig uvær i Oberstdorf.

Det både lynte, tordnet og haglet. Verst var det at trær blåste over ende, noe som var direkte farlig.

Reporter Morten Stenberg viser her hvilke skader uværet i Oberstdorf har forårsaket.

VINDFALL: Slik ser det ut i langrennsløypene i Oberstdorf etter uværet. Det er foreløpig uvisst om det blir renn her torsdag.

Iversen og Skar

Kvinnenes prolog ble gjennomført mens reklameskilt fløy gjennom lufta, og lenge forsøkte man også å få gjennomført herrenes prolog. Juryen flyttet først løypa ut av skogen, men valgte til slutt likevel å avlyse.

Dét er ikke Sundby enig i.

– Vi kunne fint gått her nå, det hadde ikke vært noe problem, sier han.

– Men trærne knakk ute i løypa?

– Ja, men der skulle ikke vi gå. De hadde jo lagt om løypa, sier Sundby.

– Var det en liten demonstrasjon at du var ute og gikk et eget heat her nå?

– Jeg er her for å gå harde økter og for å få gjennomkjøringer. Nå mistet jeg én, så da kunne jeg i hvert fall gå en halv-hard en.

Emil Iversen og Sjur Røthe trente sammen med Sundby etter avlysningen. Ifølge Sundby kommer han til å trene mer torsdag.

– Vi måtte ta en vanskelig avgjørelse. Vi forsøkte å få gjennom med herrenes renn også, men innså i minuttene før start at det ikke var mulig å garantere at det var trygt siden vinden hele tiden endret retning, sier renndirektøren i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Pierre Mignerey, til NRK.

Reporter Morten Stenberg viser her hvilke skader uværet i Oberstdorf har forårsaket.

VINDFALL: Slik ser det ut i langrennsløypene i Oberstdorf etter uværet. Det er foreløpig uvisst om det blir renn her torsdag.

Uvisst hva som skjer torsdag

Ingvild Flugstad Østberg, derimot, er tydelig på at hun ikke likte seg på stadion i Oberstdorf onsdag.

– Var du redd for helsa?

– Ja, to sekunder før jeg gikk ut kom jo hele den firkanten blåsende over stadion og jeg hadde ikke lyst til å få noen skarpe reklameplakater over meg, sier Østberg og legger til:

– Dette var ikke det tryggeste jeg har gjort, det skal jeg innrømme

Få sekunder før kvinnens Tour de Ski-leder startet fløy en gigantisk oppblåsbar reklamekloss over løypa. Samtidig blåste det reklameskilt ukontrollert rundt på stadion.

Det blåser kraftig i stadionområdet og reklameplakater og ballonger flyr over området. Situasjonen er ikke ufarlig.

FARLIG: Denne reklameklossen kunne fort ha truffet Ingvild Flugstad Østberg.

Onsdagens sprint blir ikke flyttet, egentlig skal Tour de Ski fortsette med ti km og 15 km torsdag, men renndirektør Mignerey sier til NRK at det er helt uvisst hva som skjer med torsdagens løp.

Det skal nemlig gå i de samme løypene som uværet herjet med i Oberstdorf onsdag, og værmeldingen ser ikke bedre ut for torsdagen.

Sykdomsfrykt

Værprognosene i Oberstdorf for torsdag, da det etter planen skal gås fellesstart, ser ikke bedre ut enn for onsdagen.

I den norske langrennstroppen frykter man sykdom som følge av det dårlige været i Tour de Ski.

– Dette øker sjansen for sykdom. Det gjelder å få løperne raskt inn slik at de får på seg tørre skift mellom hver gang de er ute og blir våte. I dette været blir de bløte inn til beinet, sier landslagslege Petter Olberg til NTB.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal