NRK Meny
Normal

Holdt kjeft om skaden: – Hadde veldig mye plager

LAHTI (NRK): Etter VM-bronsen avslører Niklas Dyrhaug at han har hatt større skadeplager enn han har fortalt tidligere.

Niklas Dyrhaug

VILLE IKKE GI OPP: Niklas Dyrhaug hadde mye å feire etter sin første individuelle VM-medalje. Mesterskapet startet med skuffelse da han ble vraket, men Dyrhaug bestemte seg for å kjempe videre for nye sjanser.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tydalingen hadde ikke toppfarten inne da sesongen startet. Det skyldtes en skade som skapte problemer langt inn i konkurransesesongen.

– Jeg datt på rulleski i oktober. Det ødela veldig mye, jeg måtte reise fra Val Senales, jeg gikk bare ett renn på Beitostølen fordi jeg hadde velig mye plager i høyre hofte, sier Dyrhaug, og fortsetter.

– Det mange ikke vet er at jeg ikke ble friskmeldt fra den før etter Tour de Ski. Det valgte jeg å holde stilt om.

– Du lurte oss?

– Du spurte ikke så mye om. Det var ikke så mye å prate om. Jeg gikk skirenn, men det hemmet meg. Det har vært så mye styr, jeg har hatt mine plager, så jeg tenkte det var bedre å holde stilt om det i stedet for å utbasunere det!

NORDIC-WORLD/

BRONSE: Kun Martin Johnsrud Sundby (f.v.) og Iivo Niskanen gikk raskere enn Niklas Dyrhaug på 15-kilometeren i VM.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Revansjesugen etter vraking

Nå er skaden definitivt historie. Og Niklas Dyrhaug kunne ikke sette strek over den på en bedre måte enn med bronsemedalje på den klassiske 15-kilometeren i VM.

– Etter Tour de Ski har jeg fått trent godt og vært skadefri, og når jeg får gjøre de tingene jeg vet fungerer og får kontinuitet i treninga, så har jeg kommet tilbake til det nivået jeg bør være på, sier Dyrhaug.

Legger man skadeplagene på toppen av vrakinga til VM-tremila, skjønner man at trønderen var godt over middels interessert i å gjøre en god figur da han endelig fikk sjansen

– Jeg skal være ærlig å si at jeg har vært veldig motivert etter det som skjedde på vrakinga. Jeg har ventet på å få sjansen, for jeg har følt meg i veldig god form – det var derfor jeg var skuffa, for man føler man hadde hatt noe der å gjøre.

Se intervju med Martin Jonsrud Sundby og Niklas Dyrhaug etter medalje på klassisk 15 km.

HYLLES: Martin Johnsrud Sundby hyller Niklas Dyrhaug etter bronseløpet.

Hylles av Sundby

Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er imponert over lagkameraten.

– Niklas har ligget lenge nå og ventet på å skulle konkurrere, og har hatt noen emosjonelle, litt tøffe kamper med seg selv siden uttaket til duatlon kom. Det er ganske kult at han er så sterk i hodet og så god til å jobbe med seg selv at han kommer her og leverer årsbeste, om ikke karrierebeste, sier Sundby.

Landslagstrener Tor Arne Hetland er storfornøyd med hvordan Dyrhaug har svart på vrakingen.

– Niklas er superhappy med å vise seg frem etter vrakinga på 30-kilometeren. At han da tar medalje i dag, det er knallbra av Niklas, sier han.

– Har han vist at han burde vært på tremilslaget?

– Han har i alle fall vist at han skulle gå denne 15-kilometeren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm fikk kongepokalen for herrene. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm til NRK. Spydkasteren Sigrid Borge fikk årets kongepokal for kvinner. Hun ble også norgesmester på Byrkjelo lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten