Hopp til innhold

Holdt kjeft om skaden: – Hadde veldig mye plager

LAHTI (NRK): Etter VM-bronsen avslører Niklas Dyrhaug at han har hatt større skadeplager enn han har fortalt tidligere.

Niklas Dyrhaug

VILLE IKKE GI OPP: Niklas Dyrhaug hadde mye å feire etter sin første individuelle VM-medalje. Mesterskapet startet med skuffelse da han ble vraket, men Dyrhaug bestemte seg for å kjempe videre for nye sjanser.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tydalingen hadde ikke toppfarten inne da sesongen startet. Det skyldtes en skade som skapte problemer langt inn i konkurransesesongen.

– Jeg datt på rulleski i oktober. Det ødela veldig mye, jeg måtte reise fra Val Senales, jeg gikk bare ett renn på Beitostølen fordi jeg hadde velig mye plager i høyre hofte, sier Dyrhaug, og fortsetter.

– Det mange ikke vet er at jeg ikke ble friskmeldt fra den før etter Tour de Ski. Det valgte jeg å holde stilt om.

– Du lurte oss?

– Du spurte ikke så mye om. Det var ikke så mye å prate om. Jeg gikk skirenn, men det hemmet meg. Det har vært så mye styr, jeg har hatt mine plager, så jeg tenkte det var bedre å holde stilt om det i stedet for å utbasunere det!

NORDIC-WORLD/

BRONSE: Kun Martin Johnsrud Sundby (f.v.) og Iivo Niskanen gikk raskere enn Niklas Dyrhaug på 15-kilometeren i VM.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Revansjesugen etter vraking

Nå er skaden definitivt historie. Og Niklas Dyrhaug kunne ikke sette strek over den på en bedre måte enn med bronsemedalje på den klassiske 15-kilometeren i VM.

– Etter Tour de Ski har jeg fått trent godt og vært skadefri, og når jeg får gjøre de tingene jeg vet fungerer og får kontinuitet i treninga, så har jeg kommet tilbake til det nivået jeg bør være på, sier Dyrhaug.

Legger man skadeplagene på toppen av vrakinga til VM-tremila, skjønner man at trønderen var godt over middels interessert i å gjøre en god figur da han endelig fikk sjansen

– Jeg skal være ærlig å si at jeg har vært veldig motivert etter det som skjedde på vrakinga. Jeg har ventet på å få sjansen, for jeg har følt meg i veldig god form – det var derfor jeg var skuffa, for man føler man hadde hatt noe der å gjøre.

Se intervju med Martin Jonsrud Sundby og Niklas Dyrhaug etter medalje på klassisk 15 km.

HYLLES: Martin Johnsrud Sundby hyller Niklas Dyrhaug etter bronseløpet.

Hylles av Sundby

Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er imponert over lagkameraten.

– Niklas har ligget lenge nå og ventet på å skulle konkurrere, og har hatt noen emosjonelle, litt tøffe kamper med seg selv siden uttaket til duatlon kom. Det er ganske kult at han er så sterk i hodet og så god til å jobbe med seg selv at han kommer her og leverer årsbeste, om ikke karrierebeste, sier Sundby.

Landslagstrener Tor Arne Hetland er storfornøyd med hvordan Dyrhaug har svart på vrakingen.

– Niklas er superhappy med å vise seg frem etter vrakinga på 30-kilometeren. At han da tar medalje i dag, det er knallbra av Niklas, sier han.

– Har han vist at han burde vært på tremilslaget?

– Han har i alle fall vist at han skulle gå denne 15-kilometeren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal