NRK Meny
Normal

Holdt kjeft om skaden: – Hadde veldig mye plager

LAHTI (NRK): Etter VM-bronsen avslører Niklas Dyrhaug at han har hatt større skadeplager enn han har fortalt tidligere.

Niklas Dyrhaug

VILLE IKKE GI OPP: Niklas Dyrhaug hadde mye å feire etter sin første individuelle VM-medalje. Mesterskapet startet med skuffelse da han ble vraket, men Dyrhaug bestemte seg for å kjempe videre for nye sjanser.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tydalingen hadde ikke toppfarten inne da sesongen startet. Det skyldtes en skade som skapte problemer langt inn i konkurransesesongen.

– Jeg datt på rulleski i oktober. Det ødela veldig mye, jeg måtte reise fra Val Senales, jeg gikk bare ett renn på Beitostølen fordi jeg hadde velig mye plager i høyre hofte, sier Dyrhaug, og fortsetter.

– Det mange ikke vet er at jeg ikke ble friskmeldt fra den før etter Tour de Ski. Det valgte jeg å holde stilt om.

– Du lurte oss?

– Du spurte ikke så mye om. Det var ikke så mye å prate om. Jeg gikk skirenn, men det hemmet meg. Det har vært så mye styr, jeg har hatt mine plager, så jeg tenkte det var bedre å holde stilt om det i stedet for å utbasunere det!

NORDIC-WORLD/

BRONSE: Kun Martin Johnsrud Sundby (f.v.) og Iivo Niskanen gikk raskere enn Niklas Dyrhaug på 15-kilometeren i VM.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Revansjesugen etter vraking

Nå er skaden definitivt historie. Og Niklas Dyrhaug kunne ikke sette strek over den på en bedre måte enn med bronsemedalje på den klassiske 15-kilometeren i VM.

– Etter Tour de Ski har jeg fått trent godt og vært skadefri, og når jeg får gjøre de tingene jeg vet fungerer og får kontinuitet i treninga, så har jeg kommet tilbake til det nivået jeg bør være på, sier Dyrhaug.

Legger man skadeplagene på toppen av vrakinga til VM-tremila, skjønner man at trønderen var godt over middels interessert i å gjøre en god figur da han endelig fikk sjansen

– Jeg skal være ærlig å si at jeg har vært veldig motivert etter det som skjedde på vrakinga. Jeg har ventet på å få sjansen, for jeg har følt meg i veldig god form – det var derfor jeg var skuffa, for man føler man hadde hatt noe der å gjøre.

Se intervju med Martin Jonsrud Sundby og Niklas Dyrhaug etter medalje på klassisk 15 km.

HYLLES: Martin Johnsrud Sundby hyller Niklas Dyrhaug etter bronseløpet.

Hylles av Sundby

Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er imponert over lagkameraten.

– Niklas har ligget lenge nå og ventet på å skulle konkurrere, og har hatt noen emosjonelle, litt tøffe kamper med seg selv siden uttaket til duatlon kom. Det er ganske kult at han er så sterk i hodet og så god til å jobbe med seg selv at han kommer her og leverer årsbeste, om ikke karrierebeste, sier Sundby.

Landslagstrener Tor Arne Hetland er storfornøyd med hvordan Dyrhaug har svart på vrakingen.

– Niklas er superhappy med å vise seg frem etter vrakinga på 30-kilometeren. At han da tar medalje i dag, det er knallbra av Niklas, sier han.

– Har han vist at han burde vært på tremilslaget?

– Han har i alle fall vist at han skulle gå denne 15-kilometeren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge