Sumann økte presset på Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen greide ikke å øke avstanden til Christoph Sumann i verdenscupavslutningen i Khanty Mansijsk i Russland fredag.

Video Ivan Tsjerezov

Sammendrag av sprinten i Khanty Mansijsk.

Hegle Svendsen tapte verdifulle poeng i verdenscupen. Nordmannen endte på 8. plass - mens Sumann kom på 4. plass.

Etter fredagens sprint har Sumann og Hegle Svendsen like mange poeng i verdenscupen sammenlagt. Begge har nå 801 poeng totalt.

Reglene sier derimot at alle løpere må stryke poeng fra tre renn. Det betyr i følge NTB i praksis at Hegle Svendsen leder med seks poeng før start i sesongavslutningen.

Video: Emil om duellen med Sumann: (artikkelen fortsetter under)

Video Emil om siste løp mot Sumann

Før dagens renn ledet nordmannen med 15 poeng.

- Det er litt mer spennende enn jeg setter pris på. Det blir ikke snakk om å taue feltet for meg. Jeg skal gå smart, bruke lite krefter og skyte godt, sa Hegle Svendsen til NTB.

Han innrømmer at han kommer til å være mer nervøs enn vanlig.

- Jeg kommer til å tenke på meg selv. Duellen med Sumann vil jeg holde borte. Jeg føler meg bra fysisk. Likevel er jeg nok litt mer nervøs nå enn i en vanlig sesongavslutning.

To bom på Hegle Svendsen

Ivan Tsjerezov stakk av med seieren i verdenscuprennet. Russeren skjøt feilfritt, og gikk inn på tiden 24.24.3 - 29,5 foran Hegle Svendsen.

- Jeg er nok ikke i min beste form, men det er bare to renn igjen, så jeg får bare klemme det siste ut av sitronen, sa nordmannen til NRK før rennet.

Det viste seg å stemme. Det ble til slutt to bom på Hegle Svendsen.

Konkurrenten om verdenscupseieren, Christoph Sumann, skjøt en bom på første skyting, og endte 20 sekunder bak russeren.

Bjørndalen best av de norske

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på femte plass. Bjørndalen skjøt feilfritt, men var for treg i sporet, og kom i mål 21,9 etter Tsjerezov.

- Jeg ble reddet av god skyting. Det var godt å få det til der. Men formen i sporet er ikke helt på topp, sa Bjørndalen til NTB.

Verdenscupen avsluttes lørdag med fellesstart for begge kjønn.

Søndag kjempes det om VM-titler i blandet stafett. Så er den internasjonale sesongen over.

Siste nytt

 • Skottland sparkar landslagssjefen

  Alex McLeish får sparken som landslagssjef for Skottland, opplyser forbundet på sine nettsider. 60-åringen fekk jobben med å leie det skotske laget i februar i fjor, men har ikkje levert resultatmessig. McLeish har sjølv spelt i tre VM og leia landslaget i to periodar.

  Alex McLeish
  Foto: Alexei Filippov / AP
 • Rekordsal av VM-billettar

  Over 720.000 billettar er seld til VM i fotball for kvinner i Frankrike til sommaren. Både opningskampen, semifinalen og finalen vart utseld på to døgn. Ifølgje FIFA er dermed årets meisterskap i ferd med å knuse alle rekordar. VM startar 7. juni.

  Norges landslag
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kvinnelaget til United rykker opp

  Manchester United sitt kvinnelag rykker opp til superligaen neste sesong. Det er klart tre rundar før meisterskapsserien er ferdigspelt. United starta kvinnelag så seint som i fjor, men har imponert. Laget har 15 sigrar og berre eit tap på 17 seriekampar.

  Manchester United
  Foto: Bradley Collyer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal