NRK Meny
Normal

Stengel med drømmemål da strømmen gikk i Ålesund

ÅLESUND/OSLO (NRK): Herman Stengel sikret Vålerengas første seier i Ålesund på ti år med et fantastisk langskudd. Kort tid etter gikk alt i «svart» på arenaen.

Herman Stengel

MATCHVINNER: Herman Stengel scoret på et nydelig langskudd mot Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vålerenga har slitt stort mot Aalesund på bortebane de siste 10 årene, men fredag kveld klarte Oslo-laget endelig å bli kvitt «AaFK-spøkelset».

Herman Stengel ble den store helten for gjestene med en scoring av de sjeldne like før pause.

– Kjempeprestasjon

Ronny Deila

JUBLET: Vålerenga-trener Ronny Deila.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Den unge Vålerenga-spilleren ladet skuddfoten fra 20 meter og sendte ballen rett i krysset – helt utagbart for Andreas Lie i Aalesund-målet.

– Det er deilig å se den ballen oppi der. Det er en kjempeprestasjon av Herman, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til MAX.

Dette ble også kampens eneste mål – i et oppgjør som for TV-seerne og publikum på stadion ble preget av et strømbrudd som varte i over 20 minutter.

Spilte videre uten flomlys

Strømbruddet skapte dessverre problemer for rettighetshaver MAX. Selve oppgjøret kunne imidlertid fortsette uten flomlys, mens TV-skjermene var svarte i store deler av andre omgang.

– Vi har fått beskjed om at strømmen falt ut på Nørve-området og på stadion her. Nødaggregatet vårt ga dessverre ikke nok strøm. Det skal ikke skje, men det skjedde, dessverre, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, til MAX.

Den andre omgangen var imidlertid ikke av det elektriske slaget. Aalesund presset på for en utligning, men klarte ikke å score.

Dermed endte det med 1-0-seier til Vålerenga, som klatrer opp på en 10. plass på tabellen.

Aalesund har to poeng mer og er nummer åtte på tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street