NRK Meny
Normal

Stengel med drømmemål da strømmen gikk i Ålesund

ÅLESUND/OSLO (NRK): Herman Stengel sikret Vålerengas første seier i Ålesund på ti år med et fantastisk langskudd. Kort tid etter gikk alt i «svart» på arenaen.

Herman Stengel

MATCHVINNER: Herman Stengel scoret på et nydelig langskudd mot Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vålerenga har slitt stort mot Aalesund på bortebane de siste 10 årene, men fredag kveld klarte Oslo-laget endelig å bli kvitt «AaFK-spøkelset».

Herman Stengel ble den store helten for gjestene med en scoring av de sjeldne like før pause.

– Kjempeprestasjon

Ronny Deila

JUBLET: Vålerenga-trener Ronny Deila.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Den unge Vålerenga-spilleren ladet skuddfoten fra 20 meter og sendte ballen rett i krysset – helt utagbart for Andreas Lie i Aalesund-målet.

– Det er deilig å se den ballen oppi der. Det er en kjempeprestasjon av Herman, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til MAX.

Dette ble også kampens eneste mål – i et oppgjør som for TV-seerne og publikum på stadion ble preget av et strømbrudd som varte i over 20 minutter.

Spilte videre uten flomlys

Strømbruddet skapte dessverre problemer for rettighetshaver MAX. Selve oppgjøret kunne imidlertid fortsette uten flomlys, mens TV-skjermene var svarte i store deler av andre omgang.

– Vi har fått beskjed om at strømmen falt ut på Nørve-området og på stadion her. Nødaggregatet vårt ga dessverre ikke nok strøm. Det skal ikke skje, men det skjedde, dessverre, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, til MAX.

Den andre omgangen var imidlertid ikke av det elektriske slaget. Aalesund presset på for en utligning, men klarte ikke å score.

Dermed endte det med 1-0-seier til Vålerenga, som klatrer opp på en 10. plass på tabellen.

Aalesund har to poeng mer og er nummer åtte på tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal