NRK Meny
Normal

Stengel med drømmemål da strømmen gikk i Ålesund

ÅLESUND/OSLO (NRK): Herman Stengel sikret Vålerengas første seier i Ålesund på ti år med et fantastisk langskudd. Kort tid etter gikk alt i «svart» på arenaen.

Herman Stengel

MATCHVINNER: Herman Stengel scoret på et nydelig langskudd mot Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vålerenga har slitt stort mot Aalesund på bortebane de siste 10 årene, men fredag kveld klarte Oslo-laget endelig å bli kvitt «AaFK-spøkelset».

Herman Stengel ble den store helten for gjestene med en scoring av de sjeldne like før pause.

– Kjempeprestasjon

Ronny Deila

JUBLET: Vålerenga-trener Ronny Deila.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Den unge Vålerenga-spilleren ladet skuddfoten fra 20 meter og sendte ballen rett i krysset – helt utagbart for Andreas Lie i Aalesund-målet.

– Det er deilig å se den ballen oppi der. Det er en kjempeprestasjon av Herman, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til MAX.

Dette ble også kampens eneste mål – i et oppgjør som for TV-seerne og publikum på stadion ble preget av et strømbrudd som varte i over 20 minutter.

Spilte videre uten flomlys

Strømbruddet skapte dessverre problemer for rettighetshaver MAX. Selve oppgjøret kunne imidlertid fortsette uten flomlys, mens TV-skjermene var svarte i store deler av andre omgang.

– Vi har fått beskjed om at strømmen falt ut på Nørve-området og på stadion her. Nødaggregatet vårt ga dessverre ikke nok strøm. Det skal ikke skje, men det skjedde, dessverre, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, til MAX.

Den andre omgangen var imidlertid ikke av det elektriske slaget. Aalesund presset på for en utligning, men klarte ikke å score.

Dermed endte det med 1-0-seier til Vålerenga, som klatrer opp på en 10. plass på tabellen.

Aalesund har to poeng mer og er nummer åtte på tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge banka Tyskland 5-2

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

 • Sykling: Trondsen på tredje

  Trond Håkon Trondsen spurtet om seieren og ble nummer tre på den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Normandie lørdag. Britiske Mathew Gibson vant etappen, melder NTB.

  Trond Håkon Trondsen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Lundby på pallen

  Maren Lundby endte på tredjeplass i Oberstdorf. Det er hennes dårligste plassering denne sesongen. Sara Takanashi vant foran Daniela Irascho-Stolz. Lundbys lagvenninne Anna Odine Strøm kom på en finfin sjuendeplass, mens Silje Opseth ble nummer 18.

  Maren Lundby
  Foto: Anne Storaunet

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Før kampen
Toppserien: Vålerenga - LSK Kvinner
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune