NRK Meny
Normal

Storfavoritt før Milano-Sanremo: – Han merker forventningene

Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn mener tittelforsvareren merker forventningene før endagsrittet i Italia.

CYCLING-ITA-MILAN-SAN REMO

Alexander Kristoff stiller som tittelforsvarer i årets Milano-Sanremo. Der tror både sykkelekspert Dag Erik Pedersen og trener Stein Ørn at Kristoff kan forsvare tittelen. Her fra fjorårets ritt.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

Ørn

Stein Ørn tror Kristoff har store muligheter dersom han får være med helt inn mot mål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Mentalt er det ikke et problem, men han merker at det er større forventninger rundt han. Det må han likevel lære seg å takle, for det kommer til å bli flere slike situasjoner.

Søndag sykler Alexander Kristoff det enormt harde endagsrittet Milan-Sanremo. Nesten tretti mil skal tilbakelegges i et varierende terreng. I fjor ble Kristoff den første norske syklisten i historien som vant rittet.

Siden den gang har Kristoff vist seg som en av verdens suverent beste syklister. Når det over syv timer lange rittet går av stabelen mener treneren at langt flere er obs på syklisten.

– Det er få som kan vinne over han i en avsluttende spurt, og mange lag ønsker ikke å komme i mål med han. Derfor vil mange av lagene prøve å unngå å ha han med.

– Kan utmerket godt vinne igjen

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen lar seg imponere av en stadig dominerende Kristoff, og mener han kan ta storeslem i Milan-Sanremo.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

NRKs sykkelekspert mener at Kristoff er storfavoritt til å vinne rittet, og mener utholdenheten blir spesielt avgjørende.

– Kristoff er favoritt til å kjempe om seieren, og han kan vinne fordi han har en vanvittig utholdenhet. Det er få som orker å spurte etter syv og en halv time, men det orker han, mener Pedersen.

Både han og trener Ørn mener det er viktig for Kristoff å bli med helt mot slutten, og peker spesielt på bakken i Cipressa som det avgjørende punktet.

– Hvis en gruppe går foran har han ikke sjanse, men i en spurt er det helt annerledes. Blir det samlet spurt er han storfavoritt, sier Ørn.

– Uforutsigbart

Selv om Kristoff har gode forutsetninger for å vinne, mener Ørn at et såpass langt ritt avhenger av flere faktorer, og sier at det gjør at flere type syklister kan vinne.

– Milano-Sanremo er et av de mest uforutsigbare løpene. Det avhenger veldig av løpsutviklingen, og det er syklister med forskjellige egenskaper som kan avgjøre, sier Ørn.

Han understreker at Kristoff sine fysiske forutsetninger er like gode i år som i fjor, og forteller at stavangersyklisten er i god form inn mot rittet.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag