Storfavoritt før Milano-Sanremo: – Han merker forventningene

Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn mener tittelforsvareren merker forventningene før endagsrittet i Italia.

CYCLING-ITA-MILAN-SAN REMO

Alexander Kristoff stiller som tittelforsvarer i årets Milano-Sanremo. Der tror både sykkelekspert Dag Erik Pedersen og trener Stein Ørn at Kristoff kan forsvare tittelen. Her fra fjorårets ritt.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

Ørn

Stein Ørn tror Kristoff har store muligheter dersom han får være med helt inn mot mål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Mentalt er det ikke et problem, men han merker at det er større forventninger rundt han. Det må han likevel lære seg å takle, for det kommer til å bli flere slike situasjoner.

Søndag sykler Alexander Kristoff det enormt harde endagsrittet Milan-Sanremo. Nesten tretti mil skal tilbakelegges i et varierende terreng. I fjor ble Kristoff den første norske syklisten i historien som vant rittet.

Siden den gang har Kristoff vist seg som en av verdens suverent beste syklister. Når det over syv timer lange rittet går av stabelen mener treneren at langt flere er obs på syklisten.

– Det er få som kan vinne over han i en avsluttende spurt, og mange lag ønsker ikke å komme i mål med han. Derfor vil mange av lagene prøve å unngå å ha han med.

– Kan utmerket godt vinne igjen

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen lar seg imponere av en stadig dominerende Kristoff, og mener han kan ta storeslem i Milan-Sanremo.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

NRKs sykkelekspert mener at Kristoff er storfavoritt til å vinne rittet, og mener utholdenheten blir spesielt avgjørende.

– Kristoff er favoritt til å kjempe om seieren, og han kan vinne fordi han har en vanvittig utholdenhet. Det er få som orker å spurte etter syv og en halv time, men det orker han, mener Pedersen.

Både han og trener Ørn mener det er viktig for Kristoff å bli med helt mot slutten, og peker spesielt på bakken i Cipressa som det avgjørende punktet.

– Hvis en gruppe går foran har han ikke sjanse, men i en spurt er det helt annerledes. Blir det samlet spurt er han storfavoritt, sier Ørn.

– Uforutsigbart

Selv om Kristoff har gode forutsetninger for å vinne, mener Ørn at et såpass langt ritt avhenger av flere faktorer, og sier at det gjør at flere type syklister kan vinne.

– Milano-Sanremo er et av de mest uforutsigbare løpene. Det avhenger veldig av løpsutviklingen, og det er syklister med forskjellige egenskaper som kan avgjøre, sier Ørn.

Han understreker at Kristoff sine fysiske forutsetninger er like gode i år som i fjor, og forteller at stavangersyklisten er i god form inn mot rittet.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal