Kristian Kjelling i aksjon mot Egypts El Kalioby Amr.

Norge vant 30-20 over Egypt i VM i Kroatia etter å ha ledet 14-10 ved pause.

Dermed er Norge i praksis klare for mellomrunden.

NRKSport.no fulgte kampen

Norge startet strålende mot Egypt. Målvakt Steiner Ege satte tonen da han reddet et straffekast allerede etter to minutter.

Deretter scoret Norge fem mål på rad og ledet 5-0 etter drøyt ti minutters spill.

Steinar Ege slet med krampeproblemer før kampen, men det så man lite til underveis. Veteranen med 216 landskamper sto som en levende vegg til å begynne med i kampen.

Etterhvert fulgte forsvaret etter å Norge ledet på det meste 11-4.

Forsvarskjempen Stian Vatne var fornøyd.

-Det var kjempeartig. Vi gjorde en kjempekamp bak der. Vi startet ikke så godt i forsvar, men Steinar Ege sto bra bakerst.

Norge virket å ha avgjort kampen, men Egypt ga seg ikke uten sverdslag.

Anført av en strålende Hussein Hussein som scoret syv mål før pause hang egypterne etterhvert bedre med.

-Egypt spilte bra. Så fort vi gjorde feil fremover gjorde de mål, sier Robert Hedin.

Til pause sto det 14-10

Strålende Kjelling etter pause

Etter pause vippet det frem og tilbake selv om Norge aldri ledet med mindre enn to mål.

Kristian Kjelling som rotet litt før pause skøyt etter sidebyttet egypterne i filler.

-Jeg sosa litt i første omgang, men jeg fikk rettet på et par ting, sier Kjelling til NRK.

Spania-proffen fra Kjelsås endte til slutt med ni mål og koste seg ute på banen.

-Det var en morsom kamp å spille. Vi er disiplinerte og gode. Vi har det moro utpå der.

Egypt ga opp mot slutten og Norge kunne surfe inn til en komfortabel timåls-seier.

Skadetrøbbel

Bjarte Myrhol

Bjarte Myrhol i aksjon mot Egypt.

Et lite skår i gleden for Norges del er at Erlend Mamelund fikk seg en trøkk i høyre-tommel. Den tidligere Haslum-spilleren scorte på en lekker flyver, men måtte kort tid etter forlate banen.

Det er foreløpig usikkert hvorvidt Mamelund kan spille mot Serbia etter smellen i tommelen som han har skadet ved to tidligere anledninger.

En annen spiller som har slitt med skade var Bjarte Myrhol som brakk nesen mot Brasil. Det så man lite til mot Egypt. Myrhol sto som en bauta i forsvar og produserte mål fremover på banen.

Tre seire på tre forsøk

Norge står nå med tre seire etter sine tre første kamper i VM.

Tirsdag er det hviledag, mens Norge møter Serbia (onsdag) og Danmark (torsdag) i lagets to siste kamper i gruppespillet.

Norge er på langt på vei klar for mellomrunden etter de tre seirene, men vil uansett prøve å ta med seg flest mulig poeng til mellomrunden.

Du kan høre og følge kampen mot Serbia på onsdag på nrksport.no fra klokken 19.10.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)