NRK Meny
Normal

Norge banket inn 9. plassen

Norge ristet av seg skuffelsen og avsluttet VM i hyggelig stil.

De norske spillerne knuste motstanderne i torsdagen VM-kamp
Foto: Darko Bandic / AP

Slovakia ble slått enkelt 34-27 torsdag.

Se også: Alt om håndball-VM

kristian Kjelling fikk tøff behandling av de slovakiske spillerne

Kristian Kjelling fikk tøff behandling av de slovakiske spillerne

Foto: Darko Bandic / AP

Det ga 9.plass som er nest beste prestasjon på de ti siste VM-sluttspillene for Norge. Bare 7.plassen fra Tunisia i 2005, er bedre siden 1961. Tirsdag hadde Norge tidenes mulighet til å sikre semifinale. Men 30-28-ledelsen ble utrolig nok rotet vekk og omgjort til 30-31-tap. Det skjedde i løpet av snaut halvannet minutt mot Polen.

Så i stedet for full hall 15.000 tilskuere mot Kroatia fredag, ventet et pliktløp for glisne tribuner torsdag. Norge ville mest og var best. Det meste var avgjort ved pause(18-14).

Sterk debut av Rambo

19-åringen Christoffer Rambo fikk sin VM-debut. Han banket inn sitt første skudd før det buttet. Christian Spanne kom bedre fra det med høy uttellingsprosent og flere mål.

Thomas Skoglund fikk sjansen og scoret ofte. Stian Vatne (muskelstrekk) og Steinar Ege (avrevet leddbånd i kneet) er skadd og sto over.
Svenn-Erik Medhus voktet målet. Han spilte best før pause.

Bak Danmark og Sverige

Norge blir tredje beste lag fra Norden i VM, akkurat som i hjemme-EM i fjor. Danmark drømmer om finale, men må slå råsterke Frankrike for å nå dit.

Sverige slo Serbia 37-29 og endte på 7.plass.

Om to år kan Robert Hedin lede Norge i VM i sitt eget hjemland. Svenskene er arrangør i 2011. Før det venter EM-sluttspill i Østerrike neste år.

Tøft program

Foran begge mesterskap skal Norge gjennom tøffe kvalifiseringer. Det er ikke gitt at de ender med plass i sluttspillene. Hele fire EM-kvalkamper spilles i løpet av bare 11 dager i juni.

Da venter blant annet tre oppgjør mot utfordrerne Island og Makedonia.

 Robert Hedin prater med dommeren under kampen mot Slovakia

Robert Hedin prater med dommeren under kampen mot Slovakia

Foto: MARKO DJURICA / REUTERS

Siste nytt

 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Pedersen perset på 60 meter hekk

  Isabelle Pedersen satte personlig rekord med tiden 7,92 og ble nummer tre på 60 meter hekk under verdenstourstevnet innendørs i Glasgow søndag. Prestasjonen lover godt foran innendørs-VM i Birmingham. Mesterskapet starter førstkommende torsdag.

  Athletics - Glasgow Indoor Grand Prix
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
OL-magasin spesial