NRK Meny
Normal

Sterling reddet Liverpool på en svak dag

Raheem Sterling sørget for at Liverpool kan feire romjul på øverste halvdel av tabellen.

Raheem Sterling

Raheem Sterling scoret kampens eneste mål, da Burnley tok imot Liverpool på Turf Moor Boxing Day.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Tre poeng borte mot Burnely gjør at Liverpool klatrer til en foreløpig niendeplass på tabellen. Det så lenge ut til å bli målløst på Turf Moor, men en flott scoring av Raheem Sterling avgjorde kampen.

Det avgjørende målet kom etter 62 minutter. Da hadde ingen av lagene klart å skape noe som helst i andreomgang. Phillippe Coutinho vippet ballen gjennom til Sterling, som rundet Burnley-keeper Tom Heaton, og trillet ballen lekkert i mål.

Målet var hans første i Premier League siden tapet mot West Ham 20. september. Men Boxing Day var endelig måltørken over for Sterling. Han reddet dermed Liverpool fra å falle fra i kampen om topp fire. Før dagens kamp hadde ikke Liverpool vunnet siden de slo Leicester 3-1 2. desember.

Burnley var det beste laget store deler av kampen, men klarte ikke å sette ballen i mål. Flere ganger satte de ballen utenfor.

Måtte bytte keeper

Liverpool spilte en meget svak førsteomgang. Det var ingen tvil om at det var hjemmelaget som dominerte, selv om heller ikke de klarte å skape de helt store sjansene. Burnley hadde ni avslutninger i førsteomgang, de fleste av disse gikk utenfor Liverpool-målet. Danny Ings plaget Liverpool-forsvaret, og hadde omgangens største sjansen med et stolpeskudd etter 14 minutter.

To minutter senere ble keeper Bradley Jones byttet ut. Hvorfor han ble erstattet av Simon Mignolet er usikkert, men Jones ristet kraftig på hodet da han måtte forlate banen.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune