NRK Meny
Normal

Sterling reddet Liverpool på en svak dag

Raheem Sterling sørget for at Liverpool kan feire romjul på øverste halvdel av tabellen.

Raheem Sterling

Raheem Sterling scoret kampens eneste mål, da Burnley tok imot Liverpool på Turf Moor Boxing Day.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Tre poeng borte mot Burnely gjør at Liverpool klatrer til en foreløpig niendeplass på tabellen. Det så lenge ut til å bli målløst på Turf Moor, men en flott scoring av Raheem Sterling avgjorde kampen.

Det avgjørende målet kom etter 62 minutter. Da hadde ingen av lagene klart å skape noe som helst i andreomgang. Phillippe Coutinho vippet ballen gjennom til Sterling, som rundet Burnley-keeper Tom Heaton, og trillet ballen lekkert i mål.

Målet var hans første i Premier League siden tapet mot West Ham 20. september. Men Boxing Day var endelig måltørken over for Sterling. Han reddet dermed Liverpool fra å falle fra i kampen om topp fire. Før dagens kamp hadde ikke Liverpool vunnet siden de slo Leicester 3-1 2. desember.

Burnley var det beste laget store deler av kampen, men klarte ikke å sette ballen i mål. Flere ganger satte de ballen utenfor.

Måtte bytte keeper

Liverpool spilte en meget svak førsteomgang. Det var ingen tvil om at det var hjemmelaget som dominerte, selv om heller ikke de klarte å skape de helt store sjansene. Burnley hadde ni avslutninger i førsteomgang, de fleste av disse gikk utenfor Liverpool-målet. Danny Ings plaget Liverpool-forsvaret, og hadde omgangens største sjansen med et stolpeskudd etter 14 minutter.

To minutter senere ble keeper Bradley Jones byttet ut. Hvorfor han ble erstattet av Simon Mignolet er usikkert, men Jones ristet kraftig på hodet da han måtte forlate banen.

Siste nytt

 • Bjørnsen røk ut i semifinalen

  Susann Bjørnsen hadde 9. raskeste tid i semifinalen på 50 meter bryst, og røk dermed ut med minst mulige margin. Hun svømte inn til 30.20, og det holdt ikke til finaleplass.

  Hun var tre hundredeler bak åttendeplassen, som hadde gitt plass i finalen.

  Susann Bjørnsen
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix
 • Pimenta klar for ny jobb

  Tidligere Kongsvinger-trener Luis Pimenta har fått ny jobb. Onsdag blir han presentert som ny hovedtrener for svenske Brommapojkarna.

  «BP» vant Superettan i 2017, og spiller i Allsvenskan neste sesong.

  Luis Pimenta
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bergrem skadd i USA

  Torgeir Bergrem (26) har pådratt seg flere skader etter et uhell i USA. Fallet skjedde på trening i USA, og nordmannen fikk albuen ut av ledd, røket leddbånd og mindre frakturer i armen, melder NTB.

  – Det var j ... vondt, sier Bergrem til NTB.

  X Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland