Hopp til innhold

Sterke følelser da United vant Europa League

Manchester Uniteds armenske ving ble helten med et frekt brassespark. Britene tok en følelsesladd seier etter torsdagens terror.

SOCCER-EUROPA-FINAL/

TRE TITLER: United endte på sjette plass i Premier League, men vant ligacupen, Community Shield - og nå Europa League.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi gjorde vårt beste for å fokusere på kampen. Det er vår jobb, men det var aldri med den gleden som vanligvis følger med en slik kamp, sa Uniteds manager José Mourinho før den følelsesladde finalen i Solna utenfor Stockholm.

Akkurat det sitatet er vanskelig å tro på, for det var alt annet vi fikk se på Friends Arena onsdag kveld.

Det startet med ett minutt stillhet for de 22 som mistet livet i terror mandag. Stillheten var av respekt for de omkomne og deres familier. De to finalelagene delte sorgen før kamp, og United-spillerne spilte med sørgebind.

Tidenes yngste

Selve finalen ble en enkel reise for Manchester United, som med seieren i årets europaliga kvalifiserte seg til høstens mesterliga.

Mourinhos lag ofret ligaen da klubben så at topp fire ble bortimot en utilnærmelig oppgave i Premier League. Det betalte seg.

Sweden Soccer Europa League Final

MKIH-ROBATISK: Henrikh Mkihtaryan setter inn 2-0-målet bak en utspilt André Onana i Ajaxburet.

Foto: Michael Sohn / AP

Ajax var aldri i nærheten av en overraskelse i onsdagens finale. Nederlendernes lag hadde en snittalder på 22 år og 282 dager, men tidenes yngste finalelag i en europacupfinale kunne ikke stå imot Paul Pogba og de andre United-stjernene.

LES OGSÅ: Skjerper billettkontroll og toner ned finaleshowet

Stjernen Pogba ordnet United-ledelse etter 18 minutter. Ajax mistet ballen på eget innkast og havnet i skikkelig trøbbel. Juan Mata fikk tak i ballen, fant Marouane Fellaini, som bare trillet ballen videre til en umarkert og godt plassert Pogba på drøyt 18 meter.

Franskmannens skudd gikk via Ajax-stopperen Davinson Sanchez og lurte Ajax-målvakten André Onana fullstendig.

Mistet faren

For Pogba har våren vært tung. I begynnelsen av mai mistet han faren, og han sto over store deler av serieinnspurten for å være med familien i Frankrike.

Så hadde United heller ikke annet å spille for enn stoltheten. Men også seier i Europa League leder videre til Champions League.

– Disse tingene er forferdelige over hele verden – enten det er London eller Paris. Vi gikk ut på banen fokuserte og vi vant for Manchester og hele nasjonen, sa Pogba etter kampen, ifølge BT Sport.

– Vi klarte det. Vi er veldig stolte. Vi har ikke ord. De sa vi hadde en dårlig sesong, men vi har tre trofeer.

Laster Twitter-innhold

Tre titler og mesterligaspill

Finalespenningen forsvant fullstendig da Henrikh Mkhitaryan tuppet inn 2–0 på akrobatisk vis rett etter pause. Mata var igjen involvert i forspillet, denne gang med en corner som Chris Smalling headet i retning av Mkhitaryan. Onana rakk aldri annet enn å strekke seg etter brassesparket fra armeneren.

Deretter ble det mest en transportetappe for ligacupvinner Manchester United foran 50.000 tilskuere.

I en helt middels seriesesong for Old Trafford-laget ble det tre titler. Og kanskje aller viktigst, plass i pengebingen som heter mesterligaen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal