Rå avslutning av Tutta

Suzann Pettersen klatret til sjetteplass i LPGA-turneringen i golf med en runde på fire under par natt til lørdag.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen slo til med en rå avslutning på LPGA-runden i Alabama

Foto: SCOTT HALLERAN / Afp

Suzann Pettersen innledet med en runde på par natt til fredag, og åpnet forsiktig også i natt. Hun fikk to bogeyer og en birdie på de ni første hullene, og lå dermed ett slag over par midtveis.

Men avslutningen var rå. Tutta slo til med birdier på hull 10, 12, 13, 16 og 18, og hadde par på resten. Dermed endte hun på 68 slag - fire under par både på andre runde og sammenlagt halvveis i turneringen.

Gal i teten

Pettersen ligger tre slag bak ledende Sandra Gal fra Tyskland, som med sin 67-runde var den eneste som slo Suzann Pettersen i natt.

Gal virker i storform, etter at hun vant sin første LPGA-seier i USA i forrige måned. Også hun startet svakt i natt, men avsluttet med fem birdier på de ni siste hullene.

- Jeg visste at birdiene ville komme hvis jeg var tålmodig, så jeg fikk aldri panikk, sa Gal.

Koreanske Amy Yang holder andreplassen, to foran Tutta, mens trioen Stacey Lewis (USA), Karen Stupples (Storbriotannia) og Song-Hee Kim (Sør-Korea) deler tredjeplassen med ett slag mindre enn Pettersen. Tutta deler sjetteplassen med fire andre.

Turneringen i Mobile, Alabama. avsluttes søndag.

Siste nytt

 • Alaphilippe tapte tid

  Simon Yates vant den 15. etappen foran Thibaut Pinot og Mikel Landa, da Julian Alaphilippe tapte tid og viste svakhetstegn for første gang i touren. Avstanden til Geraint Thomas i sammendraget er nå 1.35, mens Steven Kruijswijk følger på tredjeplass 1.47 bak.

  Tour de France - The 185-km Stage 15 from Limoux to Foix Prat d'Albis
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Verdensrekord i svømme-VM

  Britiske Adam Peaty ble første mann under 57 sekunder på 100 m bryst søndag. Han noterte 56,88 under i semifinalen under første dag av svømme-VM.

  Tiden var over to tidels sekund foran hans egen verdensrekord.

  South Korea Swimming Worlds
  Foto: Mark Schiefelbein / AP
 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal