Hopp til innhold

Rå avslutning av Tutta

Suzann Pettersen klatret til sjetteplass i LPGA-turneringen i golf med en runde på fire under par natt til lørdag.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen slo til med en rå avslutning på LPGA-runden i Alabama

Foto: SCOTT HALLERAN / Afp

Suzann Pettersen innledet med en runde på par natt til fredag, og åpnet forsiktig også i natt. Hun fikk to bogeyer og en birdie på de ni første hullene, og lå dermed ett slag over par midtveis.

Men avslutningen var rå. Tutta slo til med birdier på hull 10, 12, 13, 16 og 18, og hadde par på resten. Dermed endte hun på 68 slag - fire under par både på andre runde og sammenlagt halvveis i turneringen.

Gal i teten

Pettersen ligger tre slag bak ledende Sandra Gal fra Tyskland, som med sin 67-runde var den eneste som slo Suzann Pettersen i natt.

Gal virker i storform, etter at hun vant sin første LPGA-seier i USA i forrige måned. Også hun startet svakt i natt, men avsluttet med fem birdier på de ni siste hullene.

- Jeg visste at birdiene ville komme hvis jeg var tålmodig, så jeg fikk aldri panikk, sa Gal.

Koreanske Amy Yang holder andreplassen, to foran Tutta, mens trioen Stacey Lewis (USA), Karen Stupples (Storbriotannia) og Song-Hee Kim (Sør-Korea) deler tredjeplassen med ett slag mindre enn Pettersen. Tutta deler sjetteplassen med fire andre.

Turneringen i Mobile, Alabama. avsluttes søndag.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Et av de mest ekstreme løpene han har gjort

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil.

Siste nytt

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste