Endelig kan Steira være optimistisk

Kristin Størmer Steiras bekkenbrudd er ikke helt grodd. Likevel har hun gjort unna vinterens første skiturer.

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira har endelig kunnet spenne på seg skiene igjen.

Foto: Privat

Bronsemedaljøren fra OL-tremila i Sotsji fikk konstatert bekkenbrudd etter et fall på trening i høst.

I verste fall mister hun hele sesongen. Men drømmen er å komme i form til VM i Falun i februar.

Nå går det riktig vei og Steira har gått sine første skiturer for vinteren.

– Det går sakte, men sikkert, fremover, og jeg gleder meg stort over å kunne være ute på ski igjen, skriver Steira på sin hjemmeside.

Gror bra

Steira fortsetter:

– Bruddene har ikke grodd helt enda, men det var heller ikke forventet, og de gror så bra som jeg kunne håpe på. Hva betyr så det? Det er litt vanskelig å vurdere, men det både ser og føles så bra, at jeg nå kan gå på ski annenhver dag.

Dermed er det lettere å tenke positive tanker for veteranen fra Tana.

– Det er ganske mye bedre enn det var bare forrige uke, så den siste uka har jeg for første gang turt å være litt optimistisk for at jeg skal kunne gå noen bra renn denne sesongen også. Det er langt dit, og det er nå jobben begynner. Og det er fortsatt viktig å være tålmodig. Kjenner at det er lett å bli ivrig nå. Særlig når sola skinner på fjellet, og de nykjørte løypene ligger der og venter, skriver Steira.

Skal tilbake

I et stort intervju med NRK.no under den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen, fortalte Steira at planen har vært å legge opp etter denne sesongen.

Om den avgjørelsen står ved lag hvis hun ikke rekker VM i Falun, er hun usikker på

– Det spørsmålet har jeg stilt meg selv også. Jeg har ikke noe godt svar. Jeg har bare bestemt meg for at jeg skal tilbake, sa Steira.

Se intervjuet her.

Kristin Størmer Steira

VIDEO: Se intervjue med Kristin Størmer Steira.

Siste nytt

 • Sandell ny hovedtrener

  Etter at kombinertlandslagssjef Kristian Hammer sluttet etter sesongen er det nå klart at Peder Sandell blir hovedtrener, mens Stian Kvarstad og Tom Hilde blir landslagstrenere med ansvar for hoppdelen. Ivar Stuan fortsetter som sportssjef med utvidede oppgaver melder Norges Skiforbund.

  Peder Sandell
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP
 • Finland sendte Sverige ut av VM

  Finland scoret etter bare et minutt i kvartfinalen i ishockey-VM, men Sverige slo tilbake og ledet 3-1. Finnene snudde igjen kampen og vant 4-3. Dermed er de klare for semifinale, hvor de møter Russland. Canada og Tsjekkia møtes i den andre semien.

  X01548
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal