Hopp til innhold

- Kjempeviktig å vinne på Jordal

Stavanger har overtaket i NM-finalen i ishockey etter å ha slått Vålerenga 2–1 på Jordal tirsdag kveld.

Stavanger scorer

Stavanger jubler, Vålerenga fortviler. Stavanger vant 2–1 på Jordal og har overtaket i NM-finalen

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det var kjempeviktig å vinne her i dag. Det var en deilig seier etter en solid laginnsats, sa Stavangers Lars-Peder Nagel til NRK etter kampen.

Alle målene kom i første halvdel av andre periode. Mathias Trygg sendte Vålerenga i føringen etter bare 29 sekunder av perioden, men mindre enn ett minutt seinere utliknet Kurt Davis. 9.21 ut i perioden satte Juha-Pekka Loikas inn det som skulle bli seiersmålet.

– Vi slapp inn et mål, men vi kom tilbake og styrte kampen, sier Nagel.

Neste kamp går i Stavanger torsdag. Der slo Stavanger Vålerenga 4-2 sist søndag .

– Nå må vi fortsette å jobbe. Det blir ikke lett å slå Vålerenga i de neste kampene heller, sier Nagel.

Det var en kamp med lite finspill og mye rot. 2–1 betyr at det holder for siddisene å vinne resten av hjemmekampene for å bli norgesmester. Vålerenga må på sin side vinne på bortebane minst en gang for å ta gullet.

– Vi måtte vinne en kamp her på Jordal, og det var herlig å se gutta. Bortsett fra utvisningene var vi disiplinerte, gode i undertall og villige til å ofre oss for å slå Vålerenga. Det er viktig på Jordal, sa trener Petter Thoresen til TV 2 like etter kampslutt.

Det var en målløs førsteperiode på Jordal, men etter den første pausen tok det ikke lang tid før scoringene kom.

To returer, to mål

Da utnyttet Vålerenga at laget var en mann mer på isen, og Mathias Trygg satte pucken bak Ruben Smith.

Målet kom etter 29 sekunder i annen periode. Det tok Oilers kun
45 sekunder å utligne gjennom Kurt Davis.

Steffen Søberg i VIFs mål ga en unødvendig retur på scoringen, og også Oilers' vinnermål etter halvspilt periode kom etter at Søberg ga retur. Finske Juha-Pekka Loikas var påpasselig frampå og pirket pucken i mål.

I siste periode prøvde Vålerenga forgjeves å utligne, men det var Stavanger som hadde de største sjansene. Flere kom etter at VIFs spillere ga bort pucken, men Søberg leverte mange gode redninger.

Dermed reiser Oilers hjem med 2-1-ledelse i best av sju kamper.

Ble far før kampen

For Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen ble det en spesiell dag. En drøy time før kampstart ble han far til ei lita jente. Han dro rett fra fødestuen til Jordal og ankom hallen noen minutter før den første droppen.

– Uansett tap er det en gledens dag for vår familie, men det er synd vi var litt blodfattige. Jeg vet ikke om det er orken eller nervøsitet. Det var hvert fall ikke bra nok, sa Shampo til TV 2.

Shampo sier han er optimist med tanke på å vinne minst en kamp i Stavanger. I det første møtet der vant Oilers 4–2.

– Jeg synes vi var gode de siste 40 minuttene i forrige kamp. Selv om vi tapte var det en av våre bedre kamper der. Vi må opp noen hakk og få tilbake orken, så får vi prøve å ta dem, sier Shampo.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal