Hjemmeseier for Oilers i andre NM-kamp

Oilers blei for sterke for Vålerenga på hjemmebane, og Stavanger-laget vant andre finalekamp i NM 4–2. Dermed er det nå uavgjort før tredje kamp i best av sju-serien.

Kaptein Snorre Hallem er fornøyd med hjemmeseier i Stavanger.

Kaptein Snorre Hallem er fornøyd med hjemmeseier i Stavanger. Foto: Ole Andreas Bø/NRK

Det var hjemmelaget som dominerte allerede i første periode. Etter åtte minutters spill satte Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen pucken i mål.

Tre minutter senere fulgte Mathias Trettenes på med nok en skåring for Stavanger-laget.

Selv om det var Oilers som hadde spillet, var det like før gjestene fra Oslo reduserte mot slutten av første periode. To Vålerenga-spillere var alene mot Oilers-keeper Ruben Smith, som hadde en drømmeredning.

Nær utligning fra Vålerenga

Andre periode blei ikke like underholdende. Ingen av laga klarte å sette pucken i mål, selv om det også her var hjemmelaget som styrte det meste av spillet.

Det var i siste periode måla virkelig begynte å komme, først signert Oilers-spiller Petter Røste Fossen. Et drøy minutt senere kom den første reduseringa fra Vålerenga, ved Jonas Knutsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Oilers-VIF

Det var engasjement både på og utenfor banen da de to topplaga møttes.

Spenninga tok seg kraftig opp da gjestene, ved Fredrik Csisar, fulgte opp med nok et mål fem minutter før slutt.

Men det var hjemmefansen som kunne juble til slutt. Et minutt før slutt kom 4–2-scoringa fra Travis Ehrhardt, som avgjorde kampen.

Uavgjort før tredje finalekamp

Samme resultat blei det i Jordal Amfi på fredag. Det betyr at laga nå står med én seier hver før tredje finalekamp i NM.

Da er det igjen Vålerenga som får hjemmefordel. Kampen spilles førstkommende tirsdag.