NRK Meny
Normal

Statistikken som gir RBK gullhåp

I kveld kan Strømsgodset sikre seg seriegull med seier over Tromsø. Men statistikken fra de siste fem årene, gir trønderne gullhåp i den dramatiske serieavslutningen.

Søderlund og Linnes

Statistikk for de siste fem sesongene viser at Rosenborg fortsatt kan drømme om gull.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Med tre poeng og en mye bedre måforskjell, skal det mye til for å velte Strømsgodsets gullhåp.

Men statistikken fra bortekampene mot Tromsø de siste fem årene, samt Rosenborgs gode statistikk mot Viking på hjemmebane, gir håp for trønderhjerter som fortsatt håper gullet havner i Trondheim og Trøndelag.

Tromsø slår alltid Strømsgodset

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken tror Tromsø slår Strømsgodset, men at drammenserne vinner gullet til slutt.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

De siste fem årene har Strømsgodset vendt nesen hjem til Drammen uten et eneste poeng i lommen.

Tromsø har vunnet alle kampene (4-0, 2-0, 2-1, 2-1, 2-0).

Samtidig har Rosenborg ikke tapt mot Viking på Lerkendal de siste fem sesongene (1-1, 3-2, 1-1, 1-0, 2-0).

Og rosenborgspillerne er også sterke i troen før eliteseriens to siste kamper, som tror kampen om gullet er langt fra over.

– Nei, absolutt ikke. Tromsø er tøffe å slå på hjemmebane og så møter de Haugesund i siste serieomgang og det blir garantert tøft, sier Alexander Søderlund til RBK.no

Tror på spenning til siste slutt

Fotballekspert og tidligere Rosenborg-profil, Karl-Petter Løken, liker statistikken. Han tror også Strømsgodset vil få det tøft i kveldens kamp, mens Rosenborg seirer.

– Jeg tror Rosenborg vinner i dag og at Strømsgodet taper i Tromsø. Det vil nok bli spenning helt inn, og det liker jeg, sier Løken.

Men Strømsgodset vinner

– Men jeg tror ikke Strømsgodset vil gi ifra seg dette nå. På hjemmebane mot Haugesund i siste serierunde er jeg ganske sikker på at Strømsgodset vinner, og da ender gullet i Drammen, sier han.

Strømsgodset har vunnet 12 hjemmekamper og spilt to uavgjort i eliteserien i år. En statistikk han ikke tror Haugesund bryter.

– Du har alltid en følelse av at Strømsgodset scorer et mål en eller annen gang på hjemmebane. Selv om de var svake mot Start sist, har jeg ingen tro på at Rosenborg klarer dette. Det ville vært et mirakel, sier Løken.

Men for trøndere som vil ha med seg litt mer oppløftende statistikk i eliteseriens sluttoppgjør: Haugesund klarte uavgjort mot Strømsgodset på bortebane i fjor.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal