Hopp til innhold

Statistikken som gir RBK gullhåp

I kveld kan Strømsgodset sikre seg seriegull med seier over Tromsø. Men statistikken fra de siste fem årene, gir trønderne gullhåp i den dramatiske serieavslutningen.

Søderlund og Linnes

Statistikk for de siste fem sesongene viser at Rosenborg fortsatt kan drømme om gull.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Med tre poeng og en mye bedre måforskjell, skal det mye til for å velte Strømsgodsets gullhåp.

Men statistikken fra bortekampene mot Tromsø de siste fem årene, samt Rosenborgs gode statistikk mot Viking på hjemmebane, gir håp for trønderhjerter som fortsatt håper gullet havner i Trondheim og Trøndelag.

Tromsø slår alltid Strømsgodset

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken tror Tromsø slår Strømsgodset, men at drammenserne vinner gullet til slutt.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

De siste fem årene har Strømsgodset vendt nesen hjem til Drammen uten et eneste poeng i lommen.

Tromsø har vunnet alle kampene (4-0, 2-0, 2-1, 2-1, 2-0).

Samtidig har Rosenborg ikke tapt mot Viking på Lerkendal de siste fem sesongene (1-1, 3-2, 1-1, 1-0, 2-0).

Og rosenborgspillerne er også sterke i troen før eliteseriens to siste kamper, som tror kampen om gullet er langt fra over.

– Nei, absolutt ikke. Tromsø er tøffe å slå på hjemmebane og så møter de Haugesund i siste serieomgang og det blir garantert tøft, sier Alexander Søderlund til RBK.no

Tror på spenning til siste slutt

Fotballekspert og tidligere Rosenborg-profil, Karl-Petter Løken, liker statistikken. Han tror også Strømsgodset vil få det tøft i kveldens kamp, mens Rosenborg seirer.

– Jeg tror Rosenborg vinner i dag og at Strømsgodet taper i Tromsø. Det vil nok bli spenning helt inn, og det liker jeg, sier Løken.

Men Strømsgodset vinner

– Men jeg tror ikke Strømsgodset vil gi ifra seg dette nå. På hjemmebane mot Haugesund i siste serierunde er jeg ganske sikker på at Strømsgodset vinner, og da ender gullet i Drammen, sier han.

Strømsgodset har vunnet 12 hjemmekamper og spilt to uavgjort i eliteserien i år. En statistikk han ikke tror Haugesund bryter.

– Du har alltid en følelse av at Strømsgodset scorer et mål en eller annen gang på hjemmebane. Selv om de var svake mot Start sist, har jeg ingen tro på at Rosenborg klarer dette. Det ville vært et mirakel, sier Løken.

Men for trøndere som vil ha med seg litt mer oppløftende statistikk i eliteseriens sluttoppgjør: Haugesund klarte uavgjort mot Strømsgodset på bortebane i fjor.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal