Start-keeper til sykehus med ambulanse

Eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Start ble stoppet i flere minutter etter at Jonas Deumeland gikk i bakken. – Man blir minnet på å sette ting i perspektiv, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Eliteserien 2018 Strømsgodset-Start.

DRAMA: Uhyggelige scener på marienlyst da Starts keeper Jonas Deumeland måtte fraktes til sykehus etter et sammenstøt i sluttminuttene.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Start-keeperen ble liggende etter et sammenstøt, og fikk behandling i flere minutter før han ble fraktet til sykehus i ambulanse.

Sammenstøtet skjedde i sluttminuttene, og kampen ble stoppet i over et kvarter før Håkon Opdal erstattet Deumeland og den kunne spilles ferdig.

Det var i det 87. minutt at Deumeland kolliderte med lagkamerat Eirik Wichne og ble liggende nede for telling. Tyskeren tok Lars Vilsviks innlegg med begge hender, men landet åpenbart så forkjært at han trengte medisinsk hjelp.

Eliteserien 2018 Strømsgodset-Start.

SMELL: Jonas Deumeland ble liggende nede etter at han kolliderte med kagkamerat Eirik Wichne.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lege: – Grunn til å være optimister

Strømsgodsets trener Erik Dag Knudsen forklarer hendelsesforløpet slik:

– Vi så at keeper hadde et symptombilde som gjorde at vi måtte stoppe kampen, og ta den tiden vi trengte for å stabilisere og gjøre en god førstehjelp. Han hadde smerte i nakke og rygg. Vi stabiliserte nakken med en krave, og vi avventet med å flytte på han.

– Etter hvert fikk vi han over på en båre som gikk rett til ambulansen, for å unngå å flytte han flere ganger. Symptombilde hadde stabilisert seg, og da vi fikk på han nakkekrave var det en spiller med godt mot vi avleverte til ambulansen. Bildet lettet underveis, så vi har grunn til å være optimister. sier Knudsen til NRK.

– Hvordan blir han fulgt opp nå?

– Nå er han hos mottaksavdelingen på Drammen sykehus og de gjøre de nødvendige undersøkelsene. Det bildet avgjør om han kan klareres eller om han må videre til annen behandling. Det er bestilt CT av nakke, rygg og hodet. Vi var heldig som hadde en ortoped til stede som kunne være med å kvalitetsikre arbeidet, sier Knudsen.

Eliteserien 2018 Strømsgodset-Start.

RASK HJELP: Jonas Deumeland får hjelp av helsepersonell og Strømsgodsets lege Erik Dag Knudsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Blir minnet på å sette ting i perspektiv

Med nakke- og ryggskader tar man ingen sjanser. Start-trener Kjetil Rekdal ble bekymret over situasjonen som oppstod i sluttminuttene.

– Jeg vet at det ikke så fryktelig bra ut. Jeg skal ikke begynne å gi noen prognose, men det er bare å vente på hvilke meldinger vi får utover kvelden. Slike ting gjør at man blir minnet på å sette ting i perspektiv. Vi har kriget her som ville dyr i 90 minutter for å holde håpet om å overleve. Og så skjer det her ... du får noen andre tanker da, sier en preget Rekdal til NRK.

Eliteserien fotball 2018 Start-Strømsgodset 1-1.

FORTVILET: Start-trener Kjetil Rekdal var tydelig preget av den stygge skaden til lagets tyske keeper Jonas Deumeland.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Takker Godset for hjelpen

– Hva tenker du når du ser en spiller forlate banen i ambulanse?

– Det er slike situasjoner man håper man ikke slipper å se fra både sine egne og motstandernes spillere. Det er jo dessverre slik at noen ganger smeller det. Han tok vel et innlegg og rygget og kolliderte med en annen spiller, så det var jo et uhell.

Rekdal forteller at Stars fysioterapeut dro rett til sykehuset for å få en bedre oversikt over situasjonen, og skryter av hvordan hjemmelaget tro til da uhellet var ute.

– Det må sies at vi fikk fantastisk hjelp av Strømsgodset.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen sier situasjonen bare er trist.

– Jeg håper at det går bra med han. Jeg har ikke helt kontroll på hva som skjedde, men det så ikke så bra ut. Det er veldig kjedelig, og gjør noe med stemningen på stadion også, sier han til NRK.

Poengdeling

Oppgjøret endte med poengdeling etter at Kevin Kabran sendte Start i ledelsen med 32 minutter på klokken. Målet gjør at Start-spilleren står med fem seriemål denne sesongen.

Ti minutter før slutt scoret Jakob Glesnes for Strømsgodset, med et susende langskudd som vil komme godt opp på kåringene av årets mål i eliteserien. Langskuddet føk opp i lengste kryss. Deumeland kastet seg etter ballen, men fikk aldri noen fingertupper på den.

– Jeg er veldig fornøyd med første omgang, da er vi det beste laget ut på der. Vi forsvarte oss bra, og kontret bra. Vi leder egentlig fortjent 1-0, men så blir det tøffere i andre omgang. Strømsgodset har et jevnt trykk på oss. Så scorer de fra 40 meter og det er jo selvfølgelig utur for oss, mener Kjetil Rekdal.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal