Hopp til innhold

Thingnes Bø: – Å vinne i Holmenkollen er det største

HOLMENKOLLEN (NRK): I sesongens siste sprint satt det endelig for de norske skiskytterherrene, da ingen kunne gjøre noe med Johannes Thingnes Bø i Holmenkollen.

Johannes Thingnes Bø

VANT: Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt på sesongens siste sprint, og sikret seieren i Holmenkollen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Å vinne i Holmenkollen er det største du kan vinne utenom mesterskap. Det betyr veldig masse. Vi har ikke vært bortskjemte med seire denne sesongen. Det er deilig å avslutte med stil og ta fri på mandag, sier Thingnes Bø til NRK, som vant sin 13 verdenscupseier i karrieren.

Franske Martin Fourcade og russiske Anton Shipulin fulgte på de neste plassene. Thingnes Bø takket smøre-teamet etter seieren i Oslo.

– Jeg følte meg egentlig ikke så bra i dag. Jeg gikk mer med hodet enn med beina. Men jeg tar seieren på grunn av skiene, så en takk til smøre-teamet. Og det var ekstra deilig å gå på hjemmebane, fortsetter Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bøs målgang i Holmenkollen.

LEDELSE: Johannes Thingnes Bø gikk inn til en suveren ledelse.

– En maskin

Landslagstrener Egil Kristiansen mener triumfen var viktig for norsk skiskyting.

– Johannes er en råtass. Han har gjort noen riktige prioriteringer for å prikke inn formen til Holmenkollen. Blant annet ved å droppe Pyeongchang. For å levere her var det litt avgjørende. Dette var ekstremt viktig for hele laget og hele norsk skiskyting, sier Kristiansen til NRK.

Tarjei Bø endte til slutt på en sjetteplass etter én bom på standplass, og er glad for seieren ble holdt innenfor familien.

– Jeg trodde jeg var god i dag, men da jeg kom i mål sto Johannes der og gliste. Jeg er veldig imponert. Han har vært en maskin siden han var 15-16 år, men nå har han blitt enda bedre til å skyte. Det er jo den forvandlingen han hadde sett for seg. Blir han litt raskere i sporet er han på Fourcade-nivå neste sesong. Han er vel den beste skytteren vi har på landslaget nå, mener storebror Bø.

En mager sesong for norske skiskyttere avsluttes denne helgen i Holmenkollen. Kun én individuell verdenscupseier hadde herrene å vise til denne sesongen, da Johannes Thingnes Bø vant siste individuelle renn før VM.

Måtte vente i spenning

Thingnes Bø med startnummer 15 måtte vente lenge på at alle løperne skulle komme i mål.

– Jeg er veldig nervøs, selvfølgelig håper jeg det skal holde, fortalte han da han ventet i målområdet.

Anton Shipulin var til slutt den eneste som kunne slå stryningen, men tapte på sisterunden og kom inn til en tredjeplass i mål.

Etter løpet hyllet NRK-ekspert Ola Lunde stryningens utvikling på standplass.

– Jeg er blitt en dårligere skiløper og bedre skyter, sier Thingnes, og retter en stor takk til skytetrener Siegfrid Mazet.

– Det har skjedd masse det siste året takket være Siegfrid. Jeg er blitt kjempegod til å skyte. Neste år kan jeg konsentere meg om å bli bedre i langrenn, seier Thingnes Bø.

NULL BOM: Feilfri skyting av Johannes Thingnes Bø sendte ham rett i ledelsen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal