Olsen etter overfallet: – Idiotene skal ikke få ødelegge opplevelsen

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

City

SE MÅLENE: Manchester City-supporterne løp ut på banen da Premier League-tittelen var sikret. Her er det en supporter som kaster seg i armene til Kevin De Bruyne.

– Klubben har iverksatt umiddelbar etterforskning, og når vedkommende er identifisert, vil hen bli utestengt på ubestemt tid, skriver Manchester City i en pressemelding.

Hjemmesupporterne stormet banen umiddelbart da sluttsignalet gikk. Det tok ikke lang tid før hele gressteppet var fylt av supportere.

Videobilder fra Sky Sports viser at Olsen blir angrepet bakfra flere ganger – selv når han prøver å gå av banen.

Idiotene som angrep meg, får ikke ødelegge min opplevelse av kampen i dag. Jeg fikk muligheten til å debutere for denne fantastiske klubben, og vi var veldig nær et godt resultat mot en tøff konkurrent, skrev svensken på Instagram søndag kveld.

City

STORMET BANEN: Slik så det ut da Manchester City sikret ligatittelen foran egne supportere.

Rasende Gerrard

Aston Villa-manager Steven Gerrard var rasende og adresserte også angrepet på Olsen i et intervju etter kampslutt.

Han påpekte at spørsmål måtte rettes til Manchester City.

De siste ukene har banestorming vært heftig diskutert i England etter at Sheffield Uniteds Billy Sharp ble stanget ned av en supporter.

Senere stormet også Everton-supportere banen da de sikret plassen mot Crystal Palace. En av supporterne provoserte manager Patrick Vieira, som svarte med å gi supporteren et spark i beinet.

– Fra en annen planet

Søndag var Liverpool lenge kun én scoring unna å stjele tittelen fra City på oppløpet. Favorittene lå nemlig under 2–0 hjemme for Aston Villa, mens Liverpool presset på for ledelse hjemme mot Wolverhampton.

Guardiola

BETENKT: Manchester City-manager Pep Guardiola fikk en bekymringsfull kveld på jobb.

Med 14 minutter igjen var det bare målforskjellen som skilte lagene.

Men så våknet City: Ilkay Gündogan, Rodri og Gündogan igjen sørget for at 0–2 ble til 3–2 fra det 76. til det 81. minutt.

Når TV 2s reporter minner målscorer Rodri på at Liverpool er blitt kalt «mentalitetsmonstre», svarer målscoreren med et glis:

Vi er fra en annen planet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp brukte kallenavnet senest i et intervju med The Athletic da rødtrøyene slo Chelsea i FA Cup-finalen.

Klopps menn viste også hvorfor søndag kveld. Men det hjalp riktig nok lite at Mohamed Salah og Andrew Robertson sikret 3–1 til de røde på Anfield:

LIVERPOOL-SEIER: Wolves sørget for en sjokkstart på Anfield, men så slo vertene tilbake.

Manchester City tok dermed sin fjerde Premier League-tittel på de fem siste sesongene – og sitt åttende totalt.

– For et lag. For en sesong. For en standard på fotball vi har vært vitne til, kommenterer BBC-ekspert og tidligere storscorer Alan Shearer.

Ødegaard-mål og Leeds-jubel

Liverpool var hele 14 poeng bak Manchester City på tabellen midtveis i januar, men med fantastisk form gjorde de gullkampen spennende helt inn.

Det var spenning også i bunn av ligaen søndag kveld. Burnley hadde et solid overtak kontra Leeds i nedrykkskampen, men sistnevnte unnslapp nedrykk i siste runde.

Newcastle vant nemlig 2–1 på Turf Moor samtidig som Leeds slo Brentford 2–1 på bortebane.

Samtidig sikret Tottenham 4.-plass og den siste mesterligaplassen med 5-0-seier borte mot Norwich. Arsenal og målscorer Martin Ødegaard gjorde jobben med 5–1 hjemme mot Everton, men havnet altså to poeng bak erkerivalene:

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.