Hopp til innhold

Olsen etter overfallet: – Idiotene skal ikke få ødelegge opplevelsen

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

City

SE MÅLENE: Manchester City-supporterne løp ut på banen da Premier League-tittelen var sikret. Her er det en supporter som kaster seg i armene til Kevin De Bruyne.

– Klubben har iverksatt umiddelbar etterforskning, og når vedkommende er identifisert, vil hen bli utestengt på ubestemt tid, skriver Manchester City i en pressemelding.

Hjemmesupporterne stormet banen umiddelbart da sluttsignalet gikk. Det tok ikke lang tid før hele gressteppet var fylt av supportere.

Videobilder fra Sky Sports viser at Olsen blir angrepet bakfra flere ganger – selv når han prøver å gå av banen.

Idiotene som angrep meg, får ikke ødelegge min opplevelse av kampen i dag. Jeg fikk muligheten til å debutere for denne fantastiske klubben, og vi var veldig nær et godt resultat mot en tøff konkurrent, skrev svensken på Instagram søndag kveld.

City

STORMET BANEN: Slik så det ut da Manchester City sikret ligatittelen foran egne supportere.

Foto: Martin Rickett / AP

Rasende Gerrard

Aston Villa-manager Steven Gerrard var rasende og adresserte også angrepet på Olsen i et intervju etter kampslutt.

Han påpekte at spørsmål måtte rettes til Manchester City.

De siste ukene har banestorming vært heftig diskutert i England etter at Sheffield Uniteds Billy Sharp ble stanget ned av en supporter.

Senere stormet også Everton-supportere banen da de sikret plassen mot Crystal Palace. En av supporterne provoserte manager Patrick Vieira, som svarte med å gi supporteren et spark i beinet.

– Fra en annen planet

Søndag var Liverpool lenge kun én scoring unna å stjele tittelen fra City på oppløpet. Favorittene lå nemlig under 2–0 hjemme for Aston Villa, mens Liverpool presset på for ledelse hjemme mot Wolverhampton.

Guardiola

BETENKT: Manchester City-manager Pep Guardiola fikk en bekymringsfull kveld på jobb.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Med 14 minutter igjen var det bare målforskjellen som skilte lagene.

Men så våknet City: Ilkay Gündogan, Rodri og Gündogan igjen sørget for at 0–2 ble til 3–2 fra det 76. til det 81. minutt.

Når TV 2s reporter minner målscorer Rodri på at Liverpool er blitt kalt «mentalitetsmonstre», svarer målscoreren med et glis:

Vi er fra en annen planet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp brukte kallenavnet senest i et intervju med The Athletic da rødtrøyene slo Chelsea i FA Cup-finalen.

Klopps menn viste også hvorfor søndag kveld. Men det hjalp riktig nok lite at Mohamed Salah og Andrew Robertson sikret 3–1 til de røde på Anfield:

LIVERPOOL-SEIER: Wolves sørget for en sjokkstart på Anfield, men så slo vertene tilbake.

Manchester City tok dermed sin fjerde Premier League-tittel på de fem siste sesongene – og sitt åttende totalt.

– For et lag. For en sesong. For en standard på fotball vi har vært vitne til, kommenterer BBC-ekspert og tidligere storscorer Alan Shearer.

Ødegaard-mål og Leeds-jubel

Liverpool var hele 14 poeng bak Manchester City på tabellen midtveis i januar, men med fantastisk form gjorde de gullkampen spennende helt inn.

Det var spenning også i bunn av ligaen søndag kveld. Burnley hadde et solid overtak kontra Leeds i nedrykkskampen, men sistnevnte unnslapp nedrykk i siste runde.

Newcastle vant nemlig 2–1 på Turf Moor samtidig som Leeds slo Brentford 2–1 på bortebane.

Samtidig sikret Tottenham 4.-plass og den siste mesterligaplassen med 5-0-seier borte mot Norwich. Arsenal og målscorer Martin Ødegaard gjorde jobben med 5–1 hjemme mot Everton, men havnet altså to poeng bak erkerivalene:

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste