Hopp til innhold

Olsen etter overfallet: – Idiotene skal ikke få ødelegge opplevelsen

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

City

SE MÅLENE: Manchester City-supporterne løp ut på banen da Premier League-tittelen var sikret. Her er det en supporter som kaster seg i armene til Kevin De Bruyne.

– Klubben har iverksatt umiddelbar etterforskning, og når vedkommende er identifisert, vil hen bli utestengt på ubestemt tid, skriver Manchester City i en pressemelding.

Hjemmesupporterne stormet banen umiddelbart da sluttsignalet gikk. Det tok ikke lang tid før hele gressteppet var fylt av supportere.

Videobilder fra Sky Sports viser at Olsen blir angrepet bakfra flere ganger – selv når han prøver å gå av banen.

Idiotene som angrep meg, får ikke ødelegge min opplevelse av kampen i dag. Jeg fikk muligheten til å debutere for denne fantastiske klubben, og vi var veldig nær et godt resultat mot en tøff konkurrent, skrev svensken på Instagram søndag kveld.

City

STORMET BANEN: Slik så det ut da Manchester City sikret ligatittelen foran egne supportere.

Foto: Martin Rickett / AP

Rasende Gerrard

Aston Villa-manager Steven Gerrard var rasende og adresserte også angrepet på Olsen i et intervju etter kampslutt.

Han påpekte at spørsmål måtte rettes til Manchester City.

De siste ukene har banestorming vært heftig diskutert i England etter at Sheffield Uniteds Billy Sharp ble stanget ned av en supporter.

Senere stormet også Everton-supportere banen da de sikret plassen mot Crystal Palace. En av supporterne provoserte manager Patrick Vieira, som svarte med å gi supporteren et spark i beinet.

– Fra en annen planet

Søndag var Liverpool lenge kun én scoring unna å stjele tittelen fra City på oppløpet. Favorittene lå nemlig under 2–0 hjemme for Aston Villa, mens Liverpool presset på for ledelse hjemme mot Wolverhampton.

Guardiola

BETENKT: Manchester City-manager Pep Guardiola fikk en bekymringsfull kveld på jobb.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Med 14 minutter igjen var det bare målforskjellen som skilte lagene.

Men så våknet City: Ilkay Gündogan, Rodri og Gündogan igjen sørget for at 0–2 ble til 3–2 fra det 76. til det 81. minutt.

Når TV 2s reporter minner målscorer Rodri på at Liverpool er blitt kalt «mentalitetsmonstre», svarer målscoreren med et glis:

Vi er fra en annen planet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp brukte kallenavnet senest i et intervju med The Athletic da rødtrøyene slo Chelsea i FA Cup-finalen.

Klopps menn viste også hvorfor søndag kveld. Men det hjalp riktig nok lite at Mohamed Salah og Andrew Robertson sikret 3–1 til de røde på Anfield:

LIVERPOOL-SEIER: Wolves sørget for en sjokkstart på Anfield, men så slo vertene tilbake.

Manchester City tok dermed sin fjerde Premier League-tittel på de fem siste sesongene – og sitt åttende totalt.

– For et lag. For en sesong. For en standard på fotball vi har vært vitne til, kommenterer BBC-ekspert og tidligere storscorer Alan Shearer.

Ødegaard-mål og Leeds-jubel

Liverpool var hele 14 poeng bak Manchester City på tabellen midtveis i januar, men med fantastisk form gjorde de gullkampen spennende helt inn.

Det var spenning også i bunn av ligaen søndag kveld. Burnley hadde et solid overtak kontra Leeds i nedrykkskampen, men sistnevnte unnslapp nedrykk i siste runde.

Newcastle vant nemlig 2–1 på Turf Moor samtidig som Leeds slo Brentford 2–1 på bortebane.

Samtidig sikret Tottenham 4.-plass og den siste mesterligaplassen med 5-0-seier borte mot Norwich. Arsenal og målscorer Martin Ødegaard gjorde jobben med 5–1 hjemme mot Everton, men havnet altså to poeng bak erkerivalene:

Siste nytt

 • Dette er Norges neste VM-motstander

  Norge gikk ubeseiret gjennom VM-gruppespillet og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, som starter onsdag.

  Mandag forflyttet den norske VM-troppen seg fra Stavanger til Trondheim og mandag kveld ble det klart at Angola blir Norges første motstander i hovedrunden onsdag kl. 20.30.

  Norge vant nylig 32–24 mot nettopp Angola i årets VM-oppkjøring.

  Frankrike og Slovenia er de to øvrige landene Norge møter i VM-hovedrunden.

  Nora Mørk
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • RBK-juvel årets gjennombrudd - se alle kåringene her

  Vålerenga-spiller Karina Sævik (27) og Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino (33) ble mandag kåret til årets spiller i henholdsvis Toppserien og Eliteserien.

  Norsk Toppfotball står bak utdelingen av prisen.

  Sævik endte på 17 målpoeng på 27 kamper, mens Pellegrino satte målpoengrekord i Eliteserien med 38 målpoeng i årets sesong etter 24 mål og 14 målgivende.

  Rosenborg-juvelen Sverre Nypan (16) ble kåret til årets unge spiller i Eliteserien denne sesongen.

  I kategorien for årets trener i Eliteserien gikk prisen til Brann-trener Eirik Horneland (48). Bergensklubben tok til slutt seriesølv.

  LSK Kvinner-trener André Bergdølmo (52) er årets trener i Toppserien i 2023. Den tidligere forsvarsspilleren ledet laget til en tredjeplass.

  LSK-angriper Miljana Ivanovic (23) fikk prisen for årets gjennombrudd i Toppserien.

  Eliteserien 2023: Rosenborg - Aalesund (4-0).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Premier League bekrefter historiske gigantavtaler

  Premier League-ledelsen bekrefter at den er enig med tre medieaktører om nye TV-avtaler. Kontraktene er de største tilknyttet britisk idrett noen gang.

  Det opplyser ledelsen i den fremste britiske fotballigaen i en uttalelse mandag.

  Det er Sky Sports og TNT Sports som har forlenget sine avtaler rundt senderettighetene fra Premier League. De nye kontraktene gjelder for fire sesonger fra og med 2025/26-sesongen.

  I tillegg har BBC sikret seg rettighetene til å sende høydepunkter fra kampene.

  Premier League-ledelsen opplyser at avtalene som er inngått er de største i historien for britiske sportsrettigheter.

  «De annonserte avtalene vil utløse i alt 6,7 milliarder pund i inntekter over fireårsperioden», heter det i en uttalelse. Summen tilsvarer over 91 milliarder norske kroner.

  De samlede inntektene øker med fire prosent sammenlignet med forrige avtaleperiode. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal