Spilte 4. divisjon for én måned siden – nå møter han Manchester United

Kristiansund-guttene Max Normann Williamsen og Jesper Isaksen får stjerner i øynene av å snakke om møtet med Manchester United tirsdag.

Max Nordmann Williamsen

SPENT: Max Normann Williamsen ser virkelig frem til å møte Manchester United tirsdag.

Foto: Henriette Hoel / NRK

Mandag spilte han på Ekebergsletta med Kristiansund i G16-klassen i Norway Cup da de delte poengene mot KFUM i åpningskampen. Sammen med resten av laget var han innlosjert i et klasserom på Ekeberg.

Tirsdag er han en del av troppen som skal møte Manchester United foran et fullsatt Ullevaal stadion.

– Jeg blir ikke med mot Oppsal, men jeg håper de klarer seg uten meg. Og så blir det tilbake til Norway Cup på onsdag, sier Max Normann Williamsen til NRK.

– Hva tenker du om de kontrastene til å møte United tirsdag?

– Det er litt rart når du sier det sånn, for det er ganske stort. Jeg må bare nyte hvert øyeblikk, smiler 16-åringen, og sier det er det største han vil oppleve som fotballspiller:

– Ja, desidert. Det er veldig stort, det er sikkert det største man kan få. Jeg skal prøve å ikke bli starstruck, men det blir nok fort litt sånn.

Flere spillere med 4.-divisjonsfotball denne sesongen

I tirsdagens tropp mot United er det flere spillere med 4.-divisjonsminutter for klubbens andrelag denne sesongen.

4.divisjon

STORE KONTRASTER: De innrømmer at det kribler litt ekstra når United står på motsatt banehalvdel sammenlignet med Dahle i 4. divisjon. Fra venstre: Andreas Vaikla, Max Normann Williamsen, Meinhard Olsen, Jesper Isaksen.

Foto: Henriette Hoel / NRK

I siste seriekamp før sommerpausen i 4. divisjon spilte Williamsen, sammen med Noah Solskjær, Meinhard Olsen, Andreas Vaikla og Kristoffer Hoven i 3–1 seieren mot Dahle.

Tirsdag er det nøyaktig én måned siden Dahle sto på motsatt banehalvdel. Nå venter Manchester United, uten at det skremmer Vaikla.

– Det er en voldsom kontrast. Men det er fortsatt elleve mot elleve på banen, uavhengig om det er fjerde divisjon i Norge eller United som står på motsatt banehalvdel, sier Andreas Vaikla.

– Guttedrøm som går i oppfyllelse

I tillegg spilte Jesper Isaksen for Kristiansund 2 i 5–2 seieren mot Clausenengen i 4. divisjon tidligere i vår.

20-åringen står med fem eliteserie-opptredener denne sesongen, med tirsdagens kamp mot stjerner som Paul Pogba, Marcus Rashford og David de Gea blir spesiell.

Manchester United trener på Ullevaal stadion.

STJERNE: Paul Pogba er med i United tropp som møter Kristiansund tirsdag. Her på vei ut fra treningen på Ullevaal mandag.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det kribler nok litt ekstra, men det betyr jo ikke noe poengmessig, det er en showkamp. Så det er bare å slippe seg løs og kose seg, sier han, og legger til:

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, så det blir helt sykt kult.

Og Isaksen, som i likhet med lagkamerat Williamsen får stjerner i øyene av å snakke om møtet med United-proffene, ser virkelig frem til treningskampen.

– Det blir noe annet å møte dem, men vi får ha respekt for dem utenfor banen, så kan vi trykke litt til på banen, smiler han.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal