Spilte 4. divisjon for én måned siden – nå møter han Manchester United

Kristiansund-guttene Max Normann Williamsen og Jesper Isaksen får stjerner i øynene av å snakke om møtet med Manchester United tirsdag.

Max Nordmann Williamsen

SPENT: Max Normann Williamsen ser virkelig frem til å møte Manchester United tirsdag.

Foto: Henriette Hoel / NRK

Mandag spilte han på Ekebergsletta med Kristiansund i G16-klassen i Norway Cup da de delte poengene mot KFUM i åpningskampen. Sammen med resten av laget var han innlosjert i et klasserom på Ekeberg.

Tirsdag er han en del av troppen som skal møte Manchester United foran et fullsatt Ullevaal stadion.

– Jeg blir ikke med mot Oppsal, men jeg håper de klarer seg uten meg. Og så blir det tilbake til Norway Cup på onsdag, sier Max Normann Williamsen til NRK.

– Hva tenker du om de kontrastene til å møte United tirsdag?

– Det er litt rart når du sier det sånn, for det er ganske stort. Jeg må bare nyte hvert øyeblikk, smiler 16-åringen, og sier det er det største han vil oppleve som fotballspiller:

– Ja, desidert. Det er veldig stort, det er sikkert det største man kan få. Jeg skal prøve å ikke bli starstruck, men det blir nok fort litt sånn.

Flere spillere med 4.-divisjonsfotball denne sesongen

I tirsdagens tropp mot United er det flere spillere med 4.-divisjonsminutter for klubbens andrelag denne sesongen.

4.divisjon

STORE KONTRASTER: De innrømmer at det kribler litt ekstra når United står på motsatt banehalvdel sammenlignet med Dahle i 4. divisjon. Fra venstre: Andreas Vaikla, Max Normann Williamsen, Meinhard Olsen, Jesper Isaksen.

Foto: Henriette Hoel / NRK

I siste seriekamp før sommerpausen i 4. divisjon spilte Williamsen, sammen med Noah Solskjær, Meinhard Olsen, Andreas Vaikla og Kristoffer Hoven i 3–1 seieren mot Dahle.

Tirsdag er det nøyaktig én måned siden Dahle sto på motsatt banehalvdel. Nå venter Manchester United, uten at det skremmer Vaikla.

– Det er en voldsom kontrast. Men det er fortsatt elleve mot elleve på banen, uavhengig om det er fjerde divisjon i Norge eller United som står på motsatt banehalvdel, sier Andreas Vaikla.

– Guttedrøm som går i oppfyllelse

I tillegg spilte Jesper Isaksen for Kristiansund 2 i 5–2 seieren mot Clausenengen i 4. divisjon tidligere i vår.

20-åringen står med fem eliteserie-opptredener denne sesongen, med tirsdagens kamp mot stjerner som Paul Pogba, Marcus Rashford og David de Gea blir spesiell.

Manchester United trener på Ullevaal stadion.

STJERNE: Paul Pogba er med i United tropp som møter Kristiansund tirsdag. Her på vei ut fra treningen på Ullevaal mandag.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det kribler nok litt ekstra, men det betyr jo ikke noe poengmessig, det er en showkamp. Så det er bare å slippe seg løs og kose seg, sier han, og legger til:

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, så det blir helt sykt kult.

Og Isaksen, som i likhet med lagkamerat Williamsen får stjerner i øyene av å snakke om møtet med United-proffene, ser virkelig frem til treningskampen.

– Det blir noe annet å møte dem, men vi får ha respekt for dem utenfor banen, så kan vi trykke litt til på banen, smiler han.

Siste nytt

 • Federer-håp om sjuende ATP-tittel

  Etter en svak åpning slo Roger Federer likevel italienske Matteo Berrettini i ATP-verdenstourfinalen i tennis i London. Den sveitsiske veteranen vant 7-6 (7-2), 6-3 over italieneren som debuterer i ATP-verdenstourfinalen. Der samles tennisens åtte høyest rangerte spillere.

  Federer har vunnet den prestisjetunge turneringen seks ganger og drømmer om en ny tittel.

  Roger Federer
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal