Spilte 4. divisjon for én måned siden – nå møter han Manchester United

Kristiansund-guttene Max Normann Williamsen og Jesper Isaksen får stjerner i øynene av å snakke om møtet med Manchester United tirsdag.

Max Nordmann Williamsen

SPENT: Max Normann Williamsen ser virkelig frem til å møte Manchester United tirsdag.

Foto: Henriette Hoel / NRK

Mandag spilte han på Ekebergsletta med Kristiansund i G16-klassen i Norway Cup da de delte poengene mot KFUM i åpningskampen. Sammen med resten av laget var han innlosjert i et klasserom på Ekeberg.

Tirsdag er han en del av troppen som skal møte Manchester United foran et fullsatt Ullevaal stadion.

– Jeg blir ikke med mot Oppsal, men jeg håper de klarer seg uten meg. Og så blir det tilbake til Norway Cup på onsdag, sier Max Normann Williamsen til NRK.

– Hva tenker du om de kontrastene til å møte United tirsdag?

– Det er litt rart når du sier det sånn, for det er ganske stort. Jeg må bare nyte hvert øyeblikk, smiler 16-åringen, og sier det er det største han vil oppleve som fotballspiller:

– Ja, desidert. Det er veldig stort, det er sikkert det største man kan få. Jeg skal prøve å ikke bli starstruck, men det blir nok fort litt sånn.

Flere spillere med 4.-divisjonsfotball denne sesongen

I tirsdagens tropp mot United er det flere spillere med 4.-divisjonsminutter for klubbens andrelag denne sesongen.

4.divisjon

STORE KONTRASTER: De innrømmer at det kribler litt ekstra når United står på motsatt banehalvdel sammenlignet med Dahle i 4. divisjon. Fra venstre: Andreas Vaikla, Max Normann Williamsen, Meinhard Olsen, Jesper Isaksen.

Foto: Henriette Hoel / NRK

I siste seriekamp før sommerpausen i 4. divisjon spilte Williamsen, sammen med Noah Solskjær, Meinhard Olsen, Andreas Vaikla og Kristoffer Hoven i 3–1 seieren mot Dahle.

Tirsdag er det nøyaktig én måned siden Dahle sto på motsatt banehalvdel. Nå venter Manchester United, uten at det skremmer Vaikla.

– Det er en voldsom kontrast. Men det er fortsatt elleve mot elleve på banen, uavhengig om det er fjerde divisjon i Norge eller United som står på motsatt banehalvdel, sier Andreas Vaikla.

– Guttedrøm som går i oppfyllelse

I tillegg spilte Jesper Isaksen for Kristiansund 2 i 5–2 seieren mot Clausenengen i 4. divisjon tidligere i vår.

20-åringen står med fem eliteserie-opptredener denne sesongen, med tirsdagens kamp mot stjerner som Paul Pogba, Marcus Rashford og David de Gea blir spesiell.

Manchester United trener på Ullevaal stadion.

STJERNE: Paul Pogba er med i United tropp som møter Kristiansund tirsdag. Her på vei ut fra treningen på Ullevaal mandag.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det kribler nok litt ekstra, men det betyr jo ikke noe poengmessig, det er en showkamp. Så det er bare å slippe seg løs og kose seg, sier han, og legger til:

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, så det blir helt sykt kult.

Og Isaksen, som i likhet med lagkamerat Williamsen får stjerner i øyene av å snakke om møtet med United-proffene, ser virkelig frem til treningskampen.

– Det blir noe annet å møte dem, men vi får ha respekt for dem utenfor banen, så kan vi trykke litt til på banen, smiler han.

Siste nytt

 • – Jeg ventet på den smellen

  Ingvild Flugstad Østberg trodde metthetsfølelsen skulle dukke opp etter det som ble en forrykende VM-sesong. Det gjorde den ikke. Langrennsstjernen fra Gjøvik vant Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt forrige sesong. I Seefeld-VM ble det i tillegg fem medaljer.

  Sesongen overgikk alle forventninger og ble Østbergs klart beste så langt i karrieren. Ikke rart 28-åringen ventet på at det skulle komme en reaksjon da kruttrøyken hadde lagt seg i vår.

  – Jeg ventet på den smellen, men den kom egentlig ikke. Man trenger jo noen uker der man gjør andre ting og er sammen med litt andre folk og har litt ferie, men tanken om at jeg var lei trening, skirenn og samlinger kom aldri. Det er litt godt å kjenne på, sier langrennsprofilen til NTB.

  – Jeg har tross alt vært med noen år nå, så da tar man en runde hvert år med tanke på neste sesong. Den kan være på ett minutt eller det kan være på én uke med hensyn til hva du tenker framover, men jeg var aldri i tvil om at jeg var motivert for videre satsing, sier 28-åringen.

  Langrennssesongen innledes tradisjonen tro med åpningsrenn på Beitostølen i november. (NTB)

  Høydesamling langrennslandslaget
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Oliver Solberg vant overlegent

  Oliver Solberg (17) sikret sin sjuende internasjonale seier for sesongen da han vant STPR-rallyet i USA. Om en drøy uke skal talentet ta førerkortet. Den norsksvenske 17-åringen vant med 55,4 sekunder foran tidobbelt amerikansk mester David Higgins, heter det i en pressemelding. Solberg vant 11 av 15 fartsprøver totalt, men på den nest siste fikk han trøbbel med bakhjulsdriften. Det kostet mer enn et halvt minutt, men unggutten hadde likevel god kontroll. (NTB)

  Oliver Solberg jublet etter sin første EM-seier
  Foto: FIA ERC
 • Hovland klatret i USA

  Viktor Hovland spilte nok en jevn runde på tredje dag av PGA-touråpningen i West Virginia lørdag. Han ligger seks slag under par før siste dag. Før start lørdag lå han på en delt 48. plass, men nok en jevn dag på banen førte ham ni plasser opp blant de 67 gjenværende spillerne og til en delt 39. plass. Ni slag skiller nordmannen og den ett år yngre chilenske Joaquin Niemann som leder hele turneringen med 15 slag under par. (NTB)

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal