Hopp til innhold

NRK-sportskommentator om Carlsen-avtale: – Krigserklæring til lederne i norsk idrett

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Magnus Carlsen inngår et personlig sponsorsamarbeid med spillselskapet Unibet.

Magnus Carlsen

SPONSORSAMARBEID: Magnus Carlsen får spillselskap som sin hovedsponsor.

Foto: KOEN SUYK / AFP

Det kom frem på en pressekonferanse i Stockholm torsdag formiddag. Der ble det opplyst at den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen blir selskapets «globale ambassadør» og ansikt utad for Unibet de neste to årene.

Han ønsker ikke kommetere den økonomiske verdien av avtalen.

– Vi holder det for oss selv, foreløpig, sier Carlsen til NRK.

Omstridt avtale

I fjor sommer stemte Norges sjakkforbund ned en sponsoravtale med spillselskapet Kindred, som eier Unibet, til en verdi av 50 millioner kroner over fem år.

Et par måneder senere inngikk Carlsens sjakklubb, Offerspill SK, en egen sponsoravtale med selskapet. Det skapte store overskrifter.

Da forklarte han at midlene skulle gå til unge spillere og rekruttering.

Torsdag har 29-åringen signert en ny personlig avtale med spillselskapet. Det overrasker ikke NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

– Magnus Carlsen sender en krigserklæring til lederne i norsk idrett. Han er jo formelt ikke en del av norsk idrett, men han er en del av det norske idrettsbegrepet. Han føler seg motarbeidet og nå vil han gjerne vise akkurat hvor lite han bryr seg om alle de beslutningene som blir tatt av norske idrettsledere eller norske politikere, som holder på dette spillmonopolet som han er så veldig imot, sier han.

Carlsen møtte mye motstand da Offerspill gikk inn for et samarbeid med spillselskapet.

Nordmannen forventer lignende reaksjoner nå.

– Jeg antar at mange av de som ikke var enige med meg da, ikke er enige med meg nå. Men det respekterer jeg, sier Carlsen til NRK og fortsetter:

– Når det gjelder kritikk, er ikke det noe jeg er spesielt redd for. Det er heller ikke noe som har stoppet meg før. Det vil heller ikke stoppe meg i fremtiden.

– Men hva med ansvarligheten ved det å inngå et samarbeid med et spillselskap?

– Det er heller ikke sånn at spillselskap betyr at ting blir verre for de som sliter med spillavhengighet. Jeg og Kindred mener at ting vil bli bedre for spillavhengige med en lisensmodell, som vi begge er for, sier nordmannen.

– Vil følge norsk lov

Carlsen sier han kommer til å forholde seg til det norske lovverket.

Peter Alling i Unibet-eieren Kindred Group presiserer i en pressemelding at sponsoravtalen «ikke vil krenke det norske forbudet mot spillreklame og logoeksponering av spillvaremerker».

– Selvfølgelig var det vurderinger å ta, med tanke på at jeg har andre partnere også. Men til syvende og sist er vi veldig glad for hvordan dette har endt. Jeg håper at folk vil dele vår glede over dette samarbeidet, kommenterte Carlsen, som understreker at han ikke vil bryte norsk lov og markedsføre Unibet i Norge.

– Dette er en internasjonal avtale, og vi vil følge norsk lov.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    ­– Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal