Hopp til innhold

NRK-sportskommentator om Carlsen-avtale: – Krigserklæring til lederne i norsk idrett

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Magnus Carlsen inngår et personlig sponsorsamarbeid med spillselskapet Unibet.

Magnus Carlsen

SPONSORSAMARBEID: Magnus Carlsen får spillselskap som sin hovedsponsor.

Foto: KOEN SUYK / AFP

Det kom frem på en pressekonferanse i Stockholm torsdag formiddag. Der ble det opplyst at den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen blir selskapets «globale ambassadør» og ansikt utad for Unibet de neste to årene.

Han ønsker ikke kommetere den økonomiske verdien av avtalen.

– Vi holder det for oss selv, foreløpig, sier Carlsen til NRK.

Omstridt avtale

I fjor sommer stemte Norges sjakkforbund ned en sponsoravtale med spillselskapet Kindred, som eier Unibet, til en verdi av 50 millioner kroner over fem år.

Et par måneder senere inngikk Carlsens sjakklubb, Offerspill SK, en egen sponsoravtale med selskapet. Det skapte store overskrifter.

Da forklarte han at midlene skulle gå til unge spillere og rekruttering.

Torsdag har 29-åringen signert en ny personlig avtale med spillselskapet. Det overrasker ikke NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

– Magnus Carlsen sender en krigserklæring til lederne i norsk idrett. Han er jo formelt ikke en del av norsk idrett, men han er en del av det norske idrettsbegrepet. Han føler seg motarbeidet og nå vil han gjerne vise akkurat hvor lite han bryr seg om alle de beslutningene som blir tatt av norske idrettsledere eller norske politikere, som holder på dette spillmonopolet som han er så veldig imot, sier han.

Carlsen møtte mye motstand da Offerspill gikk inn for et samarbeid med spillselskapet.

Nordmannen forventer lignende reaksjoner nå.

– Jeg antar at mange av de som ikke var enige med meg da, ikke er enige med meg nå. Men det respekterer jeg, sier Carlsen til NRK og fortsetter:

– Når det gjelder kritikk, er ikke det noe jeg er spesielt redd for. Det er heller ikke noe som har stoppet meg før. Det vil heller ikke stoppe meg i fremtiden.

– Men hva med ansvarligheten ved det å inngå et samarbeid med et spillselskap?

– Det er heller ikke sånn at spillselskap betyr at ting blir verre for de som sliter med spillavhengighet. Jeg og Kindred mener at ting vil bli bedre for spillavhengige med en lisensmodell, som vi begge er for, sier nordmannen.

– Vil følge norsk lov

Carlsen sier han kommer til å forholde seg til det norske lovverket.

Peter Alling i Unibet-eieren Kindred Group presiserer i en pressemelding at sponsoravtalen «ikke vil krenke det norske forbudet mot spillreklame og logoeksponering av spillvaremerker».

– Selvfølgelig var det vurderinger å ta, med tanke på at jeg har andre partnere også. Men til syvende og sist er vi veldig glad for hvordan dette har endt. Jeg håper at folk vil dele vår glede over dette samarbeidet, kommenterte Carlsen, som understreker at han ikke vil bryte norsk lov og markedsføre Unibet i Norge.

– Dette er en internasjonal avtale, og vi vil følge norsk lov.

Siste nytt

 • Zuccarello herjet

  Mats Zuccarello herjet med ett mål og to assist da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 4–1 i NHL søndag. Han mangler ett målpoeng på 600 i karrieren.

  Zuccarello er etter søndagens kamp oppe i 192 mål og 407 assist i grunnseriekamper i NHL. (NTB)

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: Jerome Miron
 • Disse får gå i Østerrike

  Norges Skiskytterforbund har tatt ut følgende løpere til verdenscuprennene i skiskyting i Hochfilzen denne uken.

  Kvinner:

  Juni Arnekleiv (Dombås IL), Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo&Ytteren IL), Karoline Offigstad Knotten (Vingrom IL), Marit Ishol Skogan (Steinkjer Skiklubb), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF), Emilie Ågheim Kalkenberg (Skonseng UL)

  Menn:

  Johannes Thingnes Bø (Markane IL), Tarjei Bø (Markane IL), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL), Johannes Dale (Fet Skiklubb), Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklubb), Endre Strømsheim (Bærums Skiklubb), Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb)

  Skiskyting
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Zuccarello herjet med mål og to assist – ett målpoeng fra 600 i karrieren

  Mats Zuccarello herjet med ett mål og to assist da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 4-1 i NHL søndag. Han mangler ett målpoeng på 600 i karrieren.

  Zuccarello er etter søndagens kamp oppe i 192 mål og 407 assist i grunnseriekamper i NHL. Dermed står han foran et gjevt jubileum.

  (©NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hššk / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal