Andre koronatest negativ for Ødegaard

Tirsdag meldte flere medier at Martin Ødegaard var smittet av koronaviruset. Onsdag morgen kom kontrabeskjeden.

Martin Ødegaard

Søndag spilte Real Madrid-spilleren mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Søndag spilte Real Madrid-spilleren mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian. Etter kampen skal nordmannen ha testet positivt på koronaviruset.

Nordmannen ble først satt i isolasjon, skrev de spanske mediene. Han gjennomgikk deretter en ny test i regi av klubben. Denne skal ha slått ut negativt, altså at Ødegaard ikke har koronaviruset, skriver den spanske storavisen Marca.

Hele Real Madrid-stallen testet på nytt og samtlige tester var negative. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– De siste Covid-19-testene på vårt førstelag og deres trenerteam er alle negative, skriver klubben på sine sider.

Laget kan dermed trene som normalt onsdag.

Trente med laget mandag

La Liga Santander - Real Sociedad v Real Madrid

DEBUT: Martin Ødegaard debuterte fra start for Real Madrid i La Liga på søndag. Nå må han kanskje stå over de neste kampene til den spanske giganten.

Foto: Vincent West / Reuters

Koronatesten som Ødegaard har gjennomført, en såkalt PCR-test, kan gi falske positive prøver. Dette kan man regne med at skjer i én av 1000 tester, skriver FHI på sine sider.

Ifølge det spanske fotballnettstedet Marca var Ødegaard den eneste spilleren på laget som hadde testet positivt etter søndagens kamp. Også de andre spillerne ble testet på nytt tirsdag og hele laget ble satt i karantene frem til prøvesvarene var klare onsdag morgen.

Nå skal Ødegaard gjennom enda en koronatest.

– Hans andre test var negativ, som en rekke andre tester den siste uka. Kun mandagens test var positiv. Nå blir det rutinemessig tatt en ny test, opplyser fotballandslagets presseansvarlig, Svein Graff, til NRK.

Den spanske avisa Diario AS skriver at Ødegaard trente sammen med lagkameratene mandag. En video på Real Madrids hjemmeside fra mandag viser også at Ødegaard trener med laget. Derfor kunne det vært litt krise for klubben om nordmannen var koronasmittet.

Koronasmitten er fortsatt på et høyt nivå i Spania. Tirsdag ble det registrert 10.799 nye tilfeller i landet, viser oversikten til Worldometer.

Slitt med skade

Ødegaard sto over forrige landslagssamling for å bli kampklar igjen etter en langvarig kneskade. I midten av september ble det meldt at Ødegaard var i fin framgang etter en trøblete periode med jumpers knee-smerter.

Sist lørdag bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard var friskmeldt etter kneskaden og klar for kamp mot Real Sociedad søndag.

– Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, sa «Zizou» på pressekonferansen lørdag.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 22.01.2022
95 349
Smittede siste 7 dager
224
Innlagte
1 414
Døde
4 306 412
Vaksinerte

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal