Hopp til innhold

Andre koronatest negativ for Ødegaard

Tirsdag meldte flere medier at Martin Ødegaard var smittet av koronaviruset. Onsdag morgen kom kontrabeskjeden.

Martin Ødegaard

Søndag spilte Real Madrid-spilleren mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Søndag spilte Real Madrid-spilleren mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian. Etter kampen skal nordmannen ha testet positivt på koronaviruset.

Nordmannen ble først satt i isolasjon, skrev de spanske mediene. Han gjennomgikk deretter en ny test i regi av klubben. Denne skal ha slått ut negativt, altså at Ødegaard ikke har koronaviruset, skriver den spanske storavisen Marca.

Hele Real Madrid-stallen testet på nytt og samtlige tester var negative. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– De siste Covid-19-testene på vårt førstelag og deres trenerteam er alle negative, skriver klubben på sine sider.

Laget kan dermed trene som normalt onsdag.

Trente med laget mandag

La Liga Santander - Real Sociedad v Real Madrid

DEBUT: Martin Ødegaard debuterte fra start for Real Madrid i La Liga på søndag. Nå må han kanskje stå over de neste kampene til den spanske giganten.

Foto: Vincent West / Reuters

Koronatesten som Ødegaard har gjennomført, en såkalt PCR-test, kan gi falske positive prøver. Dette kan man regne med at skjer i én av 1000 tester, skriver FHI på sine sider.

Ifølge det spanske fotballnettstedet Marca var Ødegaard den eneste spilleren på laget som hadde testet positivt etter søndagens kamp. Også de andre spillerne ble testet på nytt tirsdag og hele laget ble satt i karantene frem til prøvesvarene var klare onsdag morgen.

Nå skal Ødegaard gjennom enda en koronatest.

– Hans andre test var negativ, som en rekke andre tester den siste uka. Kun mandagens test var positiv. Nå blir det rutinemessig tatt en ny test, opplyser fotballandslagets presseansvarlig, Svein Graff, til NRK.

Den spanske avisa Diario AS skriver at Ødegaard trente sammen med lagkameratene mandag. En video på Real Madrids hjemmeside fra mandag viser også at Ødegaard trener med laget. Derfor kunne det vært litt krise for klubben om nordmannen var koronasmittet.

Koronasmitten er fortsatt på et høyt nivå i Spania. Tirsdag ble det registrert 10.799 nye tilfeller i landet, viser oversikten til Worldometer.

Slitt med skade

Ødegaard sto over forrige landslagssamling for å bli kampklar igjen etter en langvarig kneskade. I midten av september ble det meldt at Ødegaard var i fin framgang etter en trøblete periode med jumpers knee-smerter.

Sist lørdag bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard var friskmeldt etter kneskaden og klar for kamp mot Real Sociedad søndag.

– Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, sa «Zizou» på pressekonferansen lørdag.

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal