Hopp til innhold

Andre koronatest negativ for Ødegaard

Tirsdag meldte flere medier at Martin Ødegaard var smittet av koronaviruset. Onsdag morgen kom kontrabeskjeden.

Martin Ødegaard

Søndag spilte Real Madrid-spilleren mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Søndag spilte Real Madrid-spilleren mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian. Etter kampen skal nordmannen ha testet positivt på koronaviruset.

Nordmannen ble først satt i isolasjon, skrev de spanske mediene. Han gjennomgikk deretter en ny test i regi av klubben. Denne skal ha slått ut negativt, altså at Ødegaard ikke har koronaviruset, skriver den spanske storavisen Marca.

Hele Real Madrid-stallen testet på nytt og samtlige tester var negative. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– De siste Covid-19-testene på vårt førstelag og deres trenerteam er alle negative, skriver klubben på sine sider.

Laget kan dermed trene som normalt onsdag.

Trente med laget mandag

La Liga Santander - Real Sociedad v Real Madrid

DEBUT: Martin Ødegaard debuterte fra start for Real Madrid i La Liga på søndag. Nå må han kanskje stå over de neste kampene til den spanske giganten.

Foto: Vincent West / Reuters

Koronatesten som Ødegaard har gjennomført, en såkalt PCR-test, kan gi falske positive prøver. Dette kan man regne med at skjer i én av 1000 tester, skriver FHI på sine sider.

Ifølge det spanske fotballnettstedet Marca var Ødegaard den eneste spilleren på laget som hadde testet positivt etter søndagens kamp. Også de andre spillerne ble testet på nytt tirsdag og hele laget ble satt i karantene frem til prøvesvarene var klare onsdag morgen.

Nå skal Ødegaard gjennom enda en koronatest.

– Hans andre test var negativ, som en rekke andre tester den siste uka. Kun mandagens test var positiv. Nå blir det rutinemessig tatt en ny test, opplyser fotballandslagets presseansvarlig, Svein Graff, til NRK.

Den spanske avisa Diario AS skriver at Ødegaard trente sammen med lagkameratene mandag. En video på Real Madrids hjemmeside fra mandag viser også at Ødegaard trener med laget. Derfor kunne det vært litt krise for klubben om nordmannen var koronasmittet.

Koronasmitten er fortsatt på et høyt nivå i Spania. Tirsdag ble det registrert 10.799 nye tilfeller i landet, viser oversikten til Worldometer.

Slitt med skade

Ødegaard sto over forrige landslagssamling for å bli kampklar igjen etter en langvarig kneskade. I midten av september ble det meldt at Ødegaard var i fin framgang etter en trøblete periode med jumpers knee-smerter.

Sist lørdag bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard var friskmeldt etter kneskaden og klar for kamp mot Real Sociedad søndag.

– Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, sa «Zizou» på pressekonferansen lørdag.

Siste nytt

 • Foss Solevåg med kjempeomgang – tre nordmenn i seierskampen

  Både Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg og Atle Lie McGrath er med i kampen om seier i Chamonix etter den første omgangen.

  Solevåg, som er regjerende verdensmester i slalåm, har slitt denne sesongen, men imponerte i Frankrike. Kun en feil i bunnen av bakken hindret han i å være helt i toppen.

  – Det er kjempebra kjørt. Han er tilbake der han var i 2021. Han kan forsvare VM-gullet sitt. Det var utrolig. Jeg er veldig spent på han i dag. Han har hatt en voldsom formstigning, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

  Etter den første omgangen er han nummer fem, mellom Kristoffersen på fjerdeplass og McGrath på sjetteplass.

  I toppen er Clément Noël. Spesielt i den tredje sektoren smadret han konkurrentene, og kjørte en hårnål andre veien enn de fleste andre. Det tjente han mye på, og ligger i front med 15 hundredeler foran sveitsiske Ramon Zenhäusern.

  Litt lenger bak ligger Timon Haugan på en 17. plass, mens Alexander Steen Olsen er på en 20. plass. De kjemper om den siste plassen i VM-slalåmen, og dagens renn er avgjørende.

  15 hundredeler med Steen Olsen hente på Haugan i den andre omgangen.

  Henrik Kristoffersen i Chamonix
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Solbakken strøket fra Romas europaligatropp

  Ola Solbakken var først inne, men er nå fjernet fra den italienske fotballklubben Romas tropp til europaligaen.

  Fredag publiserte Roma på egne nettsider listen over spillere som var registrert for spill i turneringen. NTB var blant mediene som omtalte uttaket, der Solbakkens navn sto oppført.

  Lørdag morgen er Solbakkens navn borte fra den samme listen. Det italienske nyhetsbyrået ANSA og avisen Gazzetto dello Sport er blant mediene som melder at nordmannen likevel ikke blir å finne blant trener Jose Mourinhos utvalgte.

  Ifølge ANSA skal listen over spillere Roma først meldte inn til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ha inneholdt ett navn for mye. Dermed måtte en spiller strykes. Valget falt på tidligere Glimt-spiller Solbakken.

  Etter overgangen til Roma har vingen fått to korte innhopp i Serie A.

  Ola Solbakken
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Tidligere Molde-spiller fikk Premier League-debuten

  Fredag kveld var det duket for et lokalmøte da Chelsea tok imot Fulham på eget gress.

  Det kom aldri noen scoringer i Premier League-kampen på Stamford Bridge.

  Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana entret banen med et kvarter igjen av kampen da han erstattet Mason Mount. Med ti minutter igjen av kampen nærmet 20-åringen seg mål og rundet Bernd Leno. Han fikk åpent mål, men skuddet ble klarert.

  Rekordsigneringen Enzo Fernández stilte fra start under kveldens møte og var ikke beskjeden da han valgte å fyre av et skudd mot mål. Chelsea-fansen reiste seg opp fra setene for å se den nye talismanen sørge for seier, men det lot seg ikke skje.

  Etter et målløst resultat var lagene tvunget til å dele på poengene. Chelsea klatret opp til 9.-plass med 30 poeng mens Fulham inntok 6.-plassen med 32 poeng. (NTB)

  Fofana
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste