NRK Meny
Normal

Lübbe overrasket seg selv med ny medalje - tapte veddemål

Ann Cathrin Lübbe turte ikke å tro at hun og hesten Donatello skulle ta ny medalje i Paralympics. Fredagens sølvmedalje gjør derfor at hun må klatre på taket i utøverbyen.

lubbe

OVERRASKET: Ann Cathrin Lübbe kunne nesten ikke tro at hun greide å ta sin andre medalje i Paralympics.

Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

– Yes! Jeg fikk sølv, utbryter Lübbe da hun kommer bort til NRK, bare noen minutter etter å tatt sølv i freestyle dressur.

– Dette er skikkelig rått og laaangt over mine forventninger i dag, sier hun med et stort glis.

Selv om hun ikke hadde forventet sølv, var Lübbe faktisk svært nær å ta gull. Sanne Voets fra Nederland vant med 73.850, mens Lübbe nådde 73.800 poeng - en hårfin forskjell.

Tapte «veddemål»

lubbe

Ann Cathrin Lübbe jublet over sin andre medalje i Paralympics. - Jeg er veldig stolt, sier hun.

Foto: James Leitao

Det har vært usikkert om Donatello er for urutinert for fristil-øvelsen, men ekvipasjen taklet konkurransen uten problemer.

Hvorfor gikk det så bra?

– Jeg tror det sitter her oppe. Jeg er kald i hodet, jeg tror det er min mentale styrke som sikrer sølvet i dag. Det er ikke min dyktighet, forklarer Lübbe, og fortsetter:

– Hesten merker at jeg er avslappet og rolig, så det er veldig viktig å være mentalt sterk og takle presset. Det er den som er kaldest som får medalje.

Duoen tok gull i den vanlige dressurridningen for tre dager siden.

Den norske rytteren er naturlig nok overlykkelig over sølvmedaljen, men forteller lattermildt at den også gir henne et lite problem.

– Jeg sa at hvis jeg tar medalje i denne grenen, så skal jeg klatre på taket i Village (utøverlandsbyen, red.anm). Jeg sliter litt nå, sier hun og ler.

– Stolt

I den ordinære dressurridningen for tre dager siden var det dagens gullvinner, Voets, som måtte ta til takke med sølvet bak Lübbe. De to byttet plassering i dag.

Lübbe greier nesten ikke å tro at hun har tatt to medaljer.

– Dette er så langt over det jeg har forventet. Jeg er så stolt over Donatello og jeg er faktisk litt stolt over meg selv, også, sier Lübbe.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale