NRK Meny
Normal

Lübbe overrasket seg selv med ny medalje - tapte veddemål

Ann Cathrin Lübbe turte ikke å tro at hun og hesten Donatello skulle ta ny medalje i Paralympics. Fredagens sølvmedalje gjør derfor at hun må klatre på taket i utøverbyen.

lubbe

OVERRASKET: Ann Cathrin Lübbe kunne nesten ikke tro at hun greide å ta sin andre medalje i Paralympics.

Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

– Yes! Jeg fikk sølv, utbryter Lübbe da hun kommer bort til NRK, bare noen minutter etter å tatt sølv i freestyle dressur.

– Dette er skikkelig rått og laaangt over mine forventninger i dag, sier hun med et stort glis.

Selv om hun ikke hadde forventet sølv, var Lübbe faktisk svært nær å ta gull. Sanne Voets fra Nederland vant med 73.850, mens Lübbe nådde 73.800 poeng - en hårfin forskjell.

Tapte «veddemål»

lubbe

Ann Cathrin Lübbe jublet over sin andre medalje i Paralympics. - Jeg er veldig stolt, sier hun.

Foto: James Leitao

Det har vært usikkert om Donatello er for urutinert for fristil-øvelsen, men ekvipasjen taklet konkurransen uten problemer.

Hvorfor gikk det så bra?

– Jeg tror det sitter her oppe. Jeg er kald i hodet, jeg tror det er min mentale styrke som sikrer sølvet i dag. Det er ikke min dyktighet, forklarer Lübbe, og fortsetter:

– Hesten merker at jeg er avslappet og rolig, så det er veldig viktig å være mentalt sterk og takle presset. Det er den som er kaldest som får medalje.

Duoen tok gull i den vanlige dressurridningen for tre dager siden.

Den norske rytteren er naturlig nok overlykkelig over sølvmedaljen, men forteller lattermildt at den også gir henne et lite problem.

– Jeg sa at hvis jeg tar medalje i denne grenen, så skal jeg klatre på taket i Village (utøverlandsbyen, red.anm). Jeg sliter litt nå, sier hun og ler.

– Stolt

I den ordinære dressurridningen for tre dager siden var det dagens gullvinner, Voets, som måtte ta til takke med sølvet bak Lübbe. De to byttet plassering i dag.

Lübbe greier nesten ikke å tro at hun har tatt to medaljer.

– Dette er så langt over det jeg har forventet. Jeg er så stolt over Donatello og jeg er faktisk litt stolt over meg selv, også, sier Lübbe.

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal