NRK Meny
Normal

Lübbe overrasket seg selv med ny medalje - tapte veddemål

Ann Cathrin Lübbe turte ikke å tro at hun og hesten Donatello skulle ta ny medalje i Paralympics. Fredagens sølvmedalje gjør derfor at hun må klatre på taket i utøverbyen.

lubbe

OVERRASKET: Ann Cathrin Lübbe kunne nesten ikke tro at hun greide å ta sin andre medalje i Paralympics.

Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

– Yes! Jeg fikk sølv, utbryter Lübbe da hun kommer bort til NRK, bare noen minutter etter å tatt sølv i freestyle dressur.

– Dette er skikkelig rått og laaangt over mine forventninger i dag, sier hun med et stort glis.

Selv om hun ikke hadde forventet sølv, var Lübbe faktisk svært nær å ta gull. Sanne Voets fra Nederland vant med 73.850, mens Lübbe nådde 73.800 poeng - en hårfin forskjell.

Tapte «veddemål»

lubbe

Ann Cathrin Lübbe jublet over sin andre medalje i Paralympics. - Jeg er veldig stolt, sier hun.

Foto: James Leitao

Det har vært usikkert om Donatello er for urutinert for fristil-øvelsen, men ekvipasjen taklet konkurransen uten problemer.

Hvorfor gikk det så bra?

– Jeg tror det sitter her oppe. Jeg er kald i hodet, jeg tror det er min mentale styrke som sikrer sølvet i dag. Det er ikke min dyktighet, forklarer Lübbe, og fortsetter:

– Hesten merker at jeg er avslappet og rolig, så det er veldig viktig å være mentalt sterk og takle presset. Det er den som er kaldest som får medalje.

Duoen tok gull i den vanlige dressurridningen for tre dager siden.

Den norske rytteren er naturlig nok overlykkelig over sølvmedaljen, men forteller lattermildt at den også gir henne et lite problem.

– Jeg sa at hvis jeg tar medalje i denne grenen, så skal jeg klatre på taket i Village (utøverlandsbyen, red.anm). Jeg sliter litt nå, sier hun og ler.

– Stolt

I den ordinære dressurridningen for tre dager siden var det dagens gullvinner, Voets, som måtte ta til takke med sølvet bak Lübbe. De to byttet plassering i dag.

Lübbe greier nesten ikke å tro at hun har tatt to medaljer.

– Dette er så langt over det jeg har forventet. Jeg er så stolt over Donatello og jeg er faktisk litt stolt over meg selv, også, sier Lübbe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal