NRK Meny
Normal

Felt av en real smørebom

Marcus Hellners medaljesjanse forsvant med skiene han hadde på den klassiske delen av 30-kilometeren med skibytte. Se og hør innspurten på svensk TV.

Video Dette sa svenskene under innspurten

- Jeg følte at jeg hadde dårlig gli, men ikke i alle utforkjøringene. Jeg vet ikke om det skyldte smørningen, sa en lojal Marcus Hellner etter sitt løp.

- Han er altfor lojal til å skylde på noen. Dette var en real smørebom, sa Per Elofsson, ekspertkommentator på svensk TV.

- En klar svensk "vallamiss", bekrefter hans kollega Jonas Karlsson.

En av smørerne som SVT snakket med, slår fast at Daniel Richardsson også hadde for dårlig glid på skiene.

- Jeg må høre med utøverne før jeg kan si noe mer. Det kan skyldes for tykt lag med festesmørning. Det er vanskelig å vite når jeg ikke har snakket med dem ennå, sier smøreren.

Tror du smørebommen tok fra Hellner gullet? Diskuter nederst i artikkelen.

Også Cologna hadde dårlige ski

Også Dario Cologna, som delvis ble sperret i bakken opp til Gratishaugen på sisterunden, sier til NRK at han har hatt bedre glid. Sammen med Hellner var Cologna mannen Northug fryktet aller mest før start.

- Skiene var ikke gode nok på skøytedelen. Jeg er skuffet, for dette rennet var en bra mulighet for meg, sier verdenscuplederen til NRK.

Resultatene fra tremila

Hang ikke med i klassisk

For Hellner var på forhånd regnet som Northugs største utfordrer. Men i den klassiske delen ble det fort klart at han ikke hang med, og det skyldtes gliden i utforbakkene. Han måtte slippe feltet, og var 20 sekunder bak ledren ved skibyttet.

Men han kjempet seg opp i teten igjen på skøytedelen, og kjempet mot Northug i teten like før innspurten. Opphentningen hadde imidlertid tappet ham for krefter, og han endte på sjetteplass til slutt.

- Det var utrolig slitsomt. Jeg måtte kjempe som… jeg skal ikke si hva. Men jeg måtte slite, og jeg havnet bak, så jeg måtte jobbe for ta igjen på skøytedelen, sa Hellner til SVT.

Kjempet seg opp igjen

På skøytedelen klarte han å ta seg inn igjen.

- Jeg var der oppe og støtte. Men jeg fikk lide for at jeg måtte jobbe så mye på klassisken. Jeg merket at bena surnet umiddelbart da jeg var oppe og dro. Jeg kjente at det var ganske vanskelig å være der oppe.

Han er fornøyd med at han var så langt framme på slutten, det krever mye å komme seg frem der når alle vil frem. I mål var han helt utkjørt.

- Jeg var totalt tom på slutten. Det finnes ikke noe annet scenario for hva jeg kunne gjort. Jeg er fornøyd med at det holdt såpass som det gjorde, slo han fast til slutt.

- Imponerende

SVTs kommentatorer lot seg imponere over hva Hellner klarte tross sine vanskelige ski.

- Det har klarte i dag, er stort. Å Komme tuilbake på den måten, imponerer virkelig, sa SVTs ekspertkommentator Anders Blomqvist.

Tror du Hellner hadde tatt gullet uten den svenske smørebommen? Diskuter

Siste nytt

 • Jarstein skadd før kamp

  Rune Almenning Jarstein skadet seg på oppvarmingen før fredagens Hertha Berlin-kamp, melder NTB. han kunne ikke vokte buret da hovedstadslaget spilte 1–1 mot Borussia Dortmund.

  Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Andreplass på Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500-meteren i Erfurt fredag. Han gikk inn til 1,45,76, og var 43 hundredeler bak russiske Denis Juskov, som vant.

  Sindre Henriksen og Allan Dahl Johansson ble henholdsvis nummer fem og seks på distansen.

  World cup skøyter i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • To poeng for Danmark

  Lasse Svan scoret 11 mål da Danmark slo Slovenia 31-28, og tok to poeng i mellomspillet fredag kveld.

  Seieren gjør at danskene leder gruppen foran Tyskland.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Antonio Bronic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal