Hopp til innhold

Felt av en real smørebom

Marcus Hellners medaljesjanse forsvant med skiene han hadde på den klassiske delen av 30-kilometeren med skibytte. Se og hør innspurten på svensk TV.

Video Dette sa svenskene under innspurten

- Jeg følte at jeg hadde dårlig gli, men ikke i alle utforkjøringene. Jeg vet ikke om det skyldte smørningen, sa en lojal Marcus Hellner etter sitt løp.

- Han er altfor lojal til å skylde på noen. Dette var en real smørebom, sa Per Elofsson, ekspertkommentator på svensk TV.

- En klar svensk "vallamiss", bekrefter hans kollega Jonas Karlsson.

En av smørerne som SVT snakket med, slår fast at Daniel Richardsson også hadde for dårlig glid på skiene.

- Jeg må høre med utøverne før jeg kan si noe mer. Det kan skyldes for tykt lag med festesmørning. Det er vanskelig å vite når jeg ikke har snakket med dem ennå, sier smøreren.

Tror du smørebommen tok fra Hellner gullet? Diskuter nederst i artikkelen.

Også Cologna hadde dårlige ski

Også Dario Cologna, som delvis ble sperret i bakken opp til Gratishaugen på sisterunden, sier til NRK at han har hatt bedre glid. Sammen med Hellner var Cologna mannen Northug fryktet aller mest før start.

- Skiene var ikke gode nok på skøytedelen. Jeg er skuffet, for dette rennet var en bra mulighet for meg, sier verdenscuplederen til NRK.

Resultatene fra tremila

Hang ikke med i klassisk

For Hellner var på forhånd regnet som Northugs største utfordrer. Men i den klassiske delen ble det fort klart at han ikke hang med, og det skyldtes gliden i utforbakkene. Han måtte slippe feltet, og var 20 sekunder bak ledren ved skibyttet.

Men han kjempet seg opp i teten igjen på skøytedelen, og kjempet mot Northug i teten like før innspurten. Opphentningen hadde imidlertid tappet ham for krefter, og han endte på sjetteplass til slutt.

- Det var utrolig slitsomt. Jeg måtte kjempe som… jeg skal ikke si hva. Men jeg måtte slite, og jeg havnet bak, så jeg måtte jobbe for ta igjen på skøytedelen, sa Hellner til SVT.

Kjempet seg opp igjen

På skøytedelen klarte han å ta seg inn igjen.

- Jeg var der oppe og støtte. Men jeg fikk lide for at jeg måtte jobbe så mye på klassisken. Jeg merket at bena surnet umiddelbart da jeg var oppe og dro. Jeg kjente at det var ganske vanskelig å være der oppe.

Han er fornøyd med at han var så langt framme på slutten, det krever mye å komme seg frem der når alle vil frem. I mål var han helt utkjørt.

- Jeg var totalt tom på slutten. Det finnes ikke noe annet scenario for hva jeg kunne gjort. Jeg er fornøyd med at det holdt såpass som det gjorde, slo han fast til slutt.

- Imponerende

SVTs kommentatorer lot seg imponere over hva Hellner klarte tross sine vanskelige ski.

- Det har klarte i dag, er stort. Å Komme tuilbake på den måten, imponerer virkelig, sa SVTs ekspertkommentator Anders Blomqvist.

Tror du Hellner hadde tatt gullet uten den svenske smørebommen? Diskuter

Sportsnyheter

Julian Ryerson Mbappé

Superstjernen slaktes etter Ryerson-duell: – Kriseprestasjon

Norske Julian Ryerson (26) forsvarte seg mesterlig mot Kylian Mbappé og PSG-stjernene i Paris. Premien ble en billett til finalen i Mesterligaen.

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal