NRK Meny
Normal

Felt av en real smørebom

Marcus Hellners medaljesjanse forsvant med skiene han hadde på den klassiske delen av 30-kilometeren med skibytte. Se og hør innspurten på svensk TV.

Video Dette sa svenskene under innspurten

- Jeg følte at jeg hadde dårlig gli, men ikke i alle utforkjøringene. Jeg vet ikke om det skyldte smørningen, sa en lojal Marcus Hellner etter sitt løp.

- Han er altfor lojal til å skylde på noen. Dette var en real smørebom, sa Per Elofsson, ekspertkommentator på svensk TV.

- En klar svensk "vallamiss", bekrefter hans kollega Jonas Karlsson.

En av smørerne som SVT snakket med, slår fast at Daniel Richardsson også hadde for dårlig glid på skiene.

- Jeg må høre med utøverne før jeg kan si noe mer. Det kan skyldes for tykt lag med festesmørning. Det er vanskelig å vite når jeg ikke har snakket med dem ennå, sier smøreren.

Tror du smørebommen tok fra Hellner gullet? Diskuter nederst i artikkelen.

Også Cologna hadde dårlige ski

Også Dario Cologna, som delvis ble sperret i bakken opp til Gratishaugen på sisterunden, sier til NRK at han har hatt bedre glid. Sammen med Hellner var Cologna mannen Northug fryktet aller mest før start.

- Skiene var ikke gode nok på skøytedelen. Jeg er skuffet, for dette rennet var en bra mulighet for meg, sier verdenscuplederen til NRK.

Resultatene fra tremila

Hang ikke med i klassisk

For Hellner var på forhånd regnet som Northugs største utfordrer. Men i den klassiske delen ble det fort klart at han ikke hang med, og det skyldtes gliden i utforbakkene. Han måtte slippe feltet, og var 20 sekunder bak ledren ved skibyttet.

Men han kjempet seg opp i teten igjen på skøytedelen, og kjempet mot Northug i teten like før innspurten. Opphentningen hadde imidlertid tappet ham for krefter, og han endte på sjetteplass til slutt.

- Det var utrolig slitsomt. Jeg måtte kjempe som… jeg skal ikke si hva. Men jeg måtte slite, og jeg havnet bak, så jeg måtte jobbe for ta igjen på skøytedelen, sa Hellner til SVT.

Kjempet seg opp igjen

På skøytedelen klarte han å ta seg inn igjen.

- Jeg var der oppe og støtte. Men jeg fikk lide for at jeg måtte jobbe så mye på klassisken. Jeg merket at bena surnet umiddelbart da jeg var oppe og dro. Jeg kjente at det var ganske vanskelig å være der oppe.

Han er fornøyd med at han var så langt framme på slutten, det krever mye å komme seg frem der når alle vil frem. I mål var han helt utkjørt.

- Jeg var totalt tom på slutten. Det finnes ikke noe annet scenario for hva jeg kunne gjort. Jeg er fornøyd med at det holdt såpass som det gjorde, slo han fast til slutt.

- Imponerende

SVTs kommentatorer lot seg imponere over hva Hellner klarte tross sine vanskelige ski.

- Det har klarte i dag, er stort. Å Komme tuilbake på den måten, imponerer virkelig, sa SVTs ekspertkommentator Anders Blomqvist.

Tror du Hellner hadde tatt gullet uten den svenske smørebommen? Diskuter

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag