NRK Meny
Normal

Lagkameratene: – Petter har mer å gå på

Verdensmester Petter Northug blir alltid bedre utover i et mesterskap, og både hovedpersonen selv og lagkompis Martin Johnsrud Sundby tror det samme skjer i Holmenkollen.

Video Northug tok spurten

Se Petter Northugs gullspurt på nytt. Lenger ned i artikkelen kan du se innspurten med svenske kommentatorer.

Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug

Martin Johnsrud Sundby (bak) og Petter Northug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Starten har nærmest vært perfekt. Sølv på sprinten, et resultat Northug selv sier han ble mer positivt overrasket over enn søndagens tremilsgull, ble altså toppet søndag med Northugs første mesterskapsgull på norsk jord.

– Har mer å gå på

Men historien fra Liberec i 2009 og Vancouver i fjor viser at Mosvik-ekspressen bare blir bedre og bedre etterhvert som et mesterskap skrider frem.

– Jeg tror han har mer å gå på enn det han viser i dag, for å være helt ærlig. Han er i en klasse for seg i dag, og har kontroll på slutten. Men han vil bli enda bedre. Jeg tror han blir en jævel på femmila, sier dagens 5. beste løper, Martin Johnsrud Sundby, til NRK.

– Vi har sett det den siste uka: gutten er i knallform.

Tror du Northug blir enda bedre utover i VM? Hvem kan slå ham? Si din mening nederst i artikkelen!

Vi konfronterte selvsagt en smørblid Petter Northug med dette utsagnet på pressekonferansen etter tremila, og Northug åpnet med å svare med et lurt smil:

– Jeg synes det er frekt av ham å røpe sånne ting.

– Men formen er bra, og jeg bruker jo å ha stigning utover i mesterskap. Jeg håper på flere tette dueller og at jeg får muligheten til å avgjøre på slutten igjen.

Ville ha mer fart

Northug lå hele tremila i god posisjon langt fremme i lederfeltet. Da Alex Harvey fra Canada stakk på skøytedelen stolte han fullt og helt på at de sterke russerne skulle gjøre jobben med å tette luken, som var oppe i 15 sekunder på det meste.

Men selv om Northug ikke gjorde mye av drajobben, var det ikke fordi han var for sliten. Han skulle nemlig ønske at det gikk enda fortere, spesielt i første halvdel av løpet.

– Jeg håpet på mer fart på den klassiske delen i dag, da ville det ikke ha vært så mange med helt der fremme. En del av taktikken min er å spare krefter til slutten, men jeg er i veldig god form.

Les videre under videovinduet!

Video Dette sa svenskene under innspurten

Dette sa svenskene under Northugs innspurt.

Har nådd VM-målet

Northug er med andre ord klar på at han har mer inne enn det han la ned av innsats mot gull søndag.

Nå har han nådd målet sitt, som i hele det siste året har vært å ta ett individuelt gull i VM på hjemmebane.

Midt i seierskaoset klarte spurtkanonen også å glede seg over solid norsk laginnsats. Fire nordmenn var blant de 17 beste, og alle disse var under 15 sekunder bak Northug i mål.

Slik gikk det med de norske

Les videre under videovinduet!

Video - I dag fikk jeg min revansj

Se Northug-intervju like etter målgang.

Northug disser Hellner

Og etter at han ble distansert av svenske Marcus Hellner på sprinten torsdag, gledet det 25-åringen ekstra at lagkompis Johnsrud Sundby spurtet ned svenskenes store stjerne på oppløpet.

Han serverer følgende stikk til Hellner overfor NRK, til stor latter fra oppmøtt presse:

– Det er slik det er med sprinterne, de kan få det tøft på slutten.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal