Hopp til innhold

Treneren om Northugs gulltårer: - Dette gir oss kanskje et lite innblikk

Bildene og lyden av en gråtende Petter Northug går sin seiersgang over det ganske land. Det er trener Morten Aa Djupvik bare glad for.

Video Her er Northug så sliten at han gråter

Her er Northug så sliten at han gråter.

Sjelden har TV-seerne kommet så tett på jernmannen Petter Northug som da han hikstet i målområdet etter gullspurten på søndagens 30-kilometer.

Årevis med trening, et enormt forventningspress og melkesyre i hver muskel i kroppen eksploderte i en vulkan av følelser for Northug.

Han løftet ikke engang armen i været da han gikk inn til gull, han bare lutet fremover, kjørte i et reklameskilt og ble liggende. Og gråte. Av glede, lettelse og smerte.

Gir innblikk

Northug, som ofte har vært lite tilgjengelig og flink til å holde offentligheten på avstand, slipper oss her veldig tett innpå seg.

– Både jeg og Petter står helt inne for det. Jeg tror dette bare er bra for Petter, at folk får et innblikk i hva det koster, sier trener Morten Aa Djupvik til NRK dagen derpå.

SMS-rush

Det var nettopp Djupvik som bar mikrofonen som tok opp lyden fra den unike situasjonen. I dag, på mandag, våknet han opp til mange tekstmeldinger som handlet om nettopp denne episoden.

– Flere tekstmedlinger jeg har fått siden i går tyder på at folk setter pris på å se også denne siden av Petter. Ingen av oss andre vil noen gang skjønne hvor stort press han hadde på seg, og hvor hardt det er å bli verdensmester på hjemmebane - men dette gir oss kanskje et lite innblikk, sier Djupvik.

Petter Northug stilte selv ikke til pressekonferanse mandag, siden han ikke skal gå tirsdagens 15 kilometer.

Søndag kveld sa han imidlertid følgende om gulltårene som flommet i målområdet da han gjestet Espen Graff i NRK-studioet.

– Det er jo lettelse like mye som glede, og da kan det gå litt over styr slik vi ser her.

Video: Her ser Northug klippet

Video Se Northug bli pinlig berørt

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal