NRK Meny
Normal

Treneren om Northugs gulltårer: - Dette gir oss kanskje et lite innblikk

Bildene og lyden av en gråtende Petter Northug går sin seiersgang over det ganske land. Det er trener Morten Aa Djupvik bare glad for.

Video Her er Northug så sliten at han gråter

Her er Northug så sliten at han gråter.

Sjelden har TV-seerne kommet så tett på jernmannen Petter Northug som da han hikstet i målområdet etter gullspurten på søndagens 30-kilometer.

Årevis med trening, et enormt forventningspress og melkesyre i hver muskel i kroppen eksploderte i en vulkan av følelser for Northug.

Han løftet ikke engang armen i været da han gikk inn til gull, han bare lutet fremover, kjørte i et reklameskilt og ble liggende. Og gråte. Av glede, lettelse og smerte.

Gir innblikk

Northug, som ofte har vært lite tilgjengelig og flink til å holde offentligheten på avstand, slipper oss her veldig tett innpå seg.

– Både jeg og Petter står helt inne for det. Jeg tror dette bare er bra for Petter, at folk får et innblikk i hva det koster, sier trener Morten Aa Djupvik til NRK dagen derpå.

SMS-rush

Det var nettopp Djupvik som bar mikrofonen som tok opp lyden fra den unike situasjonen. I dag, på mandag, våknet han opp til mange tekstmeldinger som handlet om nettopp denne episoden.

– Flere tekstmedlinger jeg har fått siden i går tyder på at folk setter pris på å se også denne siden av Petter. Ingen av oss andre vil noen gang skjønne hvor stort press han hadde på seg, og hvor hardt det er å bli verdensmester på hjemmebane - men dette gir oss kanskje et lite innblikk, sier Djupvik.

Petter Northug stilte selv ikke til pressekonferanse mandag, siden han ikke skal gå tirsdagens 15 kilometer.

Søndag kveld sa han imidlertid følgende om gulltårene som flommet i målområdet da han gjestet Espen Graff i NRK-studioet.

– Det er jo lettelse like mye som glede, og da kan det gå litt over styr slik vi ser her.

Video: Her ser Northug klippet

Video Se Northug bli pinlig berørt

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike