NRK Meny
Normal

Treneren om Northugs gulltårer: - Dette gir oss kanskje et lite innblikk

Bildene og lyden av en gråtende Petter Northug går sin seiersgang over det ganske land. Det er trener Morten Aa Djupvik bare glad for.

Video Her er Northug så sliten at han gråter

Her er Northug så sliten at han gråter.

Sjelden har TV-seerne kommet så tett på jernmannen Petter Northug som da han hikstet i målområdet etter gullspurten på søndagens 30-kilometer.

Årevis med trening, et enormt forventningspress og melkesyre i hver muskel i kroppen eksploderte i en vulkan av følelser for Northug.

Han løftet ikke engang armen i været da han gikk inn til gull, han bare lutet fremover, kjørte i et reklameskilt og ble liggende. Og gråte. Av glede, lettelse og smerte.

Gir innblikk

Northug, som ofte har vært lite tilgjengelig og flink til å holde offentligheten på avstand, slipper oss her veldig tett innpå seg.

– Både jeg og Petter står helt inne for det. Jeg tror dette bare er bra for Petter, at folk får et innblikk i hva det koster, sier trener Morten Aa Djupvik til NRK dagen derpå.

SMS-rush

Det var nettopp Djupvik som bar mikrofonen som tok opp lyden fra den unike situasjonen. I dag, på mandag, våknet han opp til mange tekstmeldinger som handlet om nettopp denne episoden.

– Flere tekstmedlinger jeg har fått siden i går tyder på at folk setter pris på å se også denne siden av Petter. Ingen av oss andre vil noen gang skjønne hvor stort press han hadde på seg, og hvor hardt det er å bli verdensmester på hjemmebane - men dette gir oss kanskje et lite innblikk, sier Djupvik.

Petter Northug stilte selv ikke til pressekonferanse mandag, siden han ikke skal gå tirsdagens 15 kilometer.

Søndag kveld sa han imidlertid følgende om gulltårene som flommet i målområdet da han gjestet Espen Graff i NRK-studioet.

– Det er jo lettelse like mye som glede, og da kan det gå litt over styr slik vi ser her.

Video: Her ser Northug klippet

Video Se Northug bli pinlig berørt

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering