Slo brasilianske favoritter i VM

Nila Håkedal/Ingrid Tørlen slo favorittene i sin første kamp i sandvolleyball-VM tirsdag.

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Begge de norske parene, Nila Håkedal/Ingrid Tørlen og Susanne Glesnes/Kathrine Maaseide, vant sine første gruppekamper i sandvolleyball-VM tirsdag.

Håkedal/Tørlen er bare fjerdeseedet i sin pulje, men slo til mot det åttendeseedede brasilianske paret Leila/Ana Paula med 2-0 (21-14, 21-14).

- Vi fikk revansje mot et av lagene vi tapte for i Stavanger. Utrolig deilig. Vi spilte en veldig god kamp og jeg føler at vi er tilbake der vi var i begynnelsen av sesongen, sa Nila Håkedal til NTB.

Da spilte det norske paret seg til finale i en verdensserieturnering. Sykdom og skader gjorde imidlertid til at de har slitt, og har falt på rankingen.

- Vi klarte å følge taktikken vi hadde lagt opp til kampen til punkt og prikke. Blokk- og forsvarsspillet satt virkelig, sa Håkedal.

Onsdag er det Nederland Kadijk/Mooren som er motstandere. Også det kan bli en revansjekamp fra Stavanger.

Det nederlandske paret slo japanske Tanaka/Koizumi med 24-22 og 21-18 i sin første kamp.

Seier til Glesnes/Maaseide

Glesnes/Maaseide slo Keiser/Leenstra fra Nederland 2-0 (21-15, 21-18)

Glesnes/Maaseide møter Van Breedam/Mouha fra Belgia onsdag.

De tapte 0-2 for Tian Jia/Wang fra Kina i sin åpningskamp.

Tap for gutta

For de norske gutta gikk det ikke like bra. Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte 0-2 (17-21, 17-21) for det sveitsiske brødreparet Laciga. Nordmennene møter Conde/Baracetti fra Argentina onsdag.

Vegard Høidalen og Kjell Gøranson tapte 1-2 (17-21, 21-17, 11-15) for Schuil/Nummerdor fra Nederland i sin første kamp og møter amerikanske Gibb/Rosenthal onsdag.

Også Bjørn Maaseide/Iver Horrem tapte sin første kamp.

Lambert//Metzger vant 2-1 (21-18, 17-21, 15-7).

De to beste fra de 12 puljene og de åtte beste treerne går videre til 16.-delsfinale.

Siste nytt

 • Ronaldo ber Messi prøve noe nytt

  Cristiano Ronaldo utfordrer sin tidligere rival, Lionel Messi, til å bytte ut spansk fotball med italiensk, skriver NTB. – Jeg ville likt om han en dag kom til Italia. Jeg håper han kan ta utfordringen, slik jeg gjorde, sier Ronaldo til italiensk presse mandag.

  Messi Ronaldo
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag