Hopp til innhold

Langløper Slind trente seg i senk – i helga forbauset hun skiskytterstjernene

Da langløpsspesialist Astrid Øyre Slind (33) gikk på en treningssmell, koblet hun av på skytebanen. I helgen stilte hun til skiskytternes sesongstart, og knuste alle i løypa.

Astrid Øyre Slind

NY IDRETT: Langrennsløper Astrid Øyre Slind vant et norgescuprenn i rulleskiskyting i sommer, og bestemte seg for teste seg i sesongåpningen i skiskyting.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Marte? Julia Simon? Ragnhild Femsteinevik? Nei? Er det gjettekonkurranse, eller? svarer Tiril Eckhoff på spørsmål om hvem som gikk raskest på sprinten under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen i helgen.

– Nei. Det var sikkert Astrid Øyre Slind, avslutter hun med.

Og Eckhoff hadde til slutt rett. Langløpsspesialisten Slind overrasket da hun stilte til start i en skiskytingskonkurranse. Hun ble nummer 27 av 76 startende i sitt første renn, og var overlegen i de tøffe løypene.

Marte Olsbu Røiseland ble slått av Slind med 11,7 sekunder i løypa, mens tredjeplassinnehaver Eckhoff hadde en langrennstid som 27,8 sekunder svakere på de 7,5 kilometerne.

– Oj, gjorde hun det? Det var imponerende. Veldig bra, hun er en sterk fysisk løper, sier Røiseland, som ble nummer to i løpet.

– Ingen selvfølge

– Hun har trent hardt over mange år, og er utrolig sterk og god på ski, og det får man igjen for i disse løypene, men det var jo ikke hun som stod øverst på pallen i dag. Langrennstider måles på Beitostølen neste uke, sier en lattermild Ingrid Tandrevold, som var 53 sekunder bak Slind i langrennstid.

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, tror få hadde forventet det samme.

Astrid Øyre Slind

LANGE LØP: Astrid Øyre Slind har flere seire i langløp, som her fra Reistadløpet i 2019.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

– Det er ingen selvfølge at hun også skal gå fort i skøyting, så jeg vil si det er litt overraskende at hun har beste tid. Det er ingen tvil om at de beste skiskytterdamene skal gå fortere enn en langløper i skøyting med våpen på ryggen. Jeg antar at de bare er litt nedtrent, slitne og kommer i en langt sterkere utgave til verdenscupen. Det trenger de, sier Bjørn.

At skiskytterstjernene ble satt på plass av en utøver som vanligvis staker i lange, klassiske løp, tar de med ro.

– Det er godt at noen andre er i form. Jeg er ikke stolt av det, men forhåpentligvis blir det bedre. Men den dama er beinhard, så det er jeg ikke flau over, fastslår Eckhoff.

Prøvde skyting etter overtrening

Slind, som har skisøstrene Kari og Silje, har de siste årene hatt en rekke gode resultater i langløp. Men vinteren 2020 fikk hun først problemer med magen grunnet cøliaki, deretter en forkjølelse, før koronapandemien satte en stopper for sesongen.

Før forrige sesong trente Slind hardt. Så hardt at det ble for mye. Det hun stilte bare til start i to langløp, og måtte til slutt ta to måneder fri. Da kom en lagkamerat med en idé.

– Jeg startet litt i vinter fordi jeg var overtrent og gikk på en skikkelig smell, så foreslo Chris (Jespersen) at kanskje jeg skulle prøve å skyte litt. Gjøre noe annet. Og jeg synes det var veldig deilig å komme seg på skytebanen og tenke på blink og avtrekk, og ikke at jeg var i dårlig form og alt som var, forklarer hun.

Astrid Øyre Slind

FORNØYD: Astrid Øyre Slind er glad kroppen nå spiller på lag igjen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Hun har ikke hatt noen skytetrener, og ville bare stille på Sjusjøen «for å se hva det holdt til». Som nevnt ble det en 27.-plass, etter én bom på liggende, men fire bom på stående. Det var hun godt fornøyd med.

– Hva tror du skiskytterne tenker om at en langløper deltar?

– Jeg tror ikke de håpet jeg skulle skyte to fulle hus, nei, svarer Slind og ler.

– Det er litt mer komplisert enn å «gønne» på i skiløypa, som jeg er vant til. Jeg kunne nok roa ned litt, og tenkt på avtrekk og holdning, men det ble å sikte på svart og la det stå til.

– Blitt mer tålmodig

Hun mener skytingen nå faktisk har hjulpet henne til å bli bedre i den opprinngelige idretten hennes.

– Ja, egentlig føler jeg det. Det hjelper meg å bli mer tålmodig. Jeg blir jo ikke bedre til å stake, men av og til er det godt å tenke på noe annet.

Slind har store ambisjoner for den kommende langløpssesongen, som starter i Sverige 18. desember og vises på NRK, men hvis det er en åpning i kalenderen utelukker hun ikke at det blir mer skiskyting.

– For meg er dette for gøy, så det er gøy når man bare gleder seg til renn. Det kan hende det blir litt mer nerver når det er Beitostølen neste helg. Kroppen begynner å bli på lag, så om jeg fortsetter flyten så tror jeg det blir en artig sesong, forteller Slind.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal