NRK Meny
Normal

Slik skal Kristoff motivere seg i fjellene

Alexander Kristoff bruker tanken på familien som drivkraft i de tunge stigningene i Pyreneene.

Alexander Kristoff

KLAR FOR FJELLENE: Tirsdag venter fjelletappene for Alexander Kristoff og de andre rytterne i Tour de France.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Jeg har fortsatt en god sjanse i Paris, og jeg må jo komme meg over fjellene for å komme meg dit. Jeg vet også at det står en familie og venter på meg der, sier Kristoff til NRK.

Tirsdag starter fjelletappene for Tour de France-rytterne. Det er Pyreneene som står for tur og det betyr noen tunge dager for Alexander Kristoff, som liker seg best på de flate etappene.

Rytterne skal sykle strekningen Tarbes - La Pierre-Saint-Martin, en kupert etappe som avsluttes med en knalltøff stigning frem til målgang rundt 1 600 meter over havet.

Ingen piknik for en spurter som Alexander Kristoff, men nordmannen har et triks i motbakkene. Tanken på familien som møter ham i Paris.

Alexander Kristoff

BORTKASTET: – Jeg har ikke lyst til å være i Frankrike en hel måned uten å få en etappeseier. Det hadde jeg følt som litt bortkastet, sier Alexander Kristoff. Her er han før start på 5. etappe forrige uke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det gir meg ekstra god motivasjon i fjellene, sier Kristoff, som har to barn med kona Maren.

– Åpne etapper

Så langt har imidlertid ikke Tour de France vært noen ubetinget suksess for hverken Alexander Kristoff eller Edvald Boasson Hagen.

På forhånd spådde Kristoffs trener Stein Ørn sju seiersmuligheter. Nå gjenstår kun tre sjanser til en etappeseier, den 13. 15.og avslutningsetappen. .

– Den 13. etappen er veldig kupert inn mot mål, men det er jo en sjanse. Hvis det blir samlet, skal jeg prøve. På den 15. etappen er det en veldig flat spurt som burde passe spurterne bra, selv om den er veldig hard i starten. Det er to veldig åpne etapper som kan bli vanskelig for meg, men så er det sisteetappen, da, sier han forhåpningsfullt.

– Vil være litt bortkastet

Mandag sa sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, at det vil være en skuffelse om Tour de France avsluttes uten norsk etappeseier.

Kristoff innrømmer at han i likhet med Rasch blir skuffet om Tour de France avsluttes uten norsk seier på en av disse etappene.

– Det vil så klart være litt skuffende, men jeg har hatt en veldig bra sesong, så jeg bryr meg ikke altfor mye om den ikke skulle komme. Jeg har 18 seirer i år, så det er ikke krise om jeg ikke skulle vinne her.

– Men det er klart, jeg har ikke lyst å være i Frankrike en hel måned uten å få en etappeseier. Da hadde jeg følt det som litt bortkastet, sier Kristoff.

Les også: NRK sender Tour de France på radio

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag