Hopp til innhold

Norge tok gullet på stafetten

Norge var overlegne på kvinnestafetten torsdag. Marit Bjørgen kunne kose seg hele sisteetappen, og krysset målstreken med det norske flagget. Les referat fra gullrennet under!

Bjørgen

Bjørgens etappe ble en parademarsj i Holmenkollen.

Les: Johaug etter superetappen: - Jeg ville gå mer!

Her kan du se VM-sendingene direkte

SISTE: GULL TIL NORGE! Bjørgen kan ta det helt med ro inne på stadion, og koser seg ned hele oppløpet med det norske flagget i hendene. Utklassing av de norske jentene!

**2,5 kilometer før mål passerer Kalla 27,8 sekunder bak Bjørgen. Sverige har nå en solid luke ned til Finland, som er 53,9 sekunder bak. Det går mot svensk sølv, norsk gull og finsk bronse!

** Marit Bjørgen har på ingen tenkt til ta det med ro selv om hun leder komfortabelt. Ved første passering er hun nesten 40 sekunder foran Kalla og Sverige!

** Tredje og siste veksling: Steira leverer en kjempeetappe, og sender ut VM-dronning Marit Bjørgen med et forsprang det skal godt gjøres å rote bort. Det er nå omtrent 35 sekunder ned til hovedkonkurrent Charlotte Kalla og Sverige. Lahtenmaki og Finland følger hakk i hæl.

- Det var veldig godt. Jeg var spent de første to kilometerne, det var vanskelig å vite om jeg skulle gå hardt eller kontrollert. Derfor var det veldig godt å sende Marit ut med den ledelsen, sier Steira til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video Bjørgen ut på siste etappe med solid ledelse

3. veksling.

** 2,8 kilometer ut på tredje etappe ligger Steira 24,4 sekunder foran Finland. Nordgren ligger igjen 8 sekunder bak Roponen. Kalla må med andre ord ta igjen over halvminuttet på Bjørgen på sisteetappen for å ta gull.

** Steira fortsetter der Johaug slapp. Norge ligger nå 19 sekunder foran Sverige og Finland, som går samlet.

** Andre veksling: Kristin Størmer Steira går ut nesten ni sekunder foran Sverige. Finland ligger 14 sekunder bak. Roponen går for sistnevnte, Nordgren for Sverige.

- Jeg følte jeg hadde dagen i dag. Saarinen starta friskt, men jeg fikk ganske kjapt ryggen. Jeg lå litt og hvilte før jeg trykka til i bakkene, og da fikk jeg en luke, sier Johaug til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video Johaug sendte Steira først ut på 3. etappe

2. veksling.

** Therese Johaug øker! 3,5 kilometer ut på etappen er Norge over fem sekunder foran Sverige. Saarinen er nå ti sekunder bak. Jenta fra Dalsbygda går fantastisk!

** I motbakkene opp fra stadion tar Johaug kommandoen. Saarinen og Haag klarer bare såvidt å henge med. På toppen er de 1,8 sekunder (Sverige) og 5,6 sekunder (Finland) bak.

** Therese Johaug går sterkt ut på sin etappe. Ligger nå helt i ryggen på Anna Haag og Aino Kaisa Saarinen. Forspranget er med andre ord hentet inn!

** Ved første veksling har Sverige og Italia en brukbar luke ned til Finland og Norge. Therese Johaug går ut omtrent elleve sekunder bak Italia. Anna Haag går for Sverige, Saarinen for Finland. Ikke ideell start for Norge, dette.

- Det var fryktelig moro, synes jeg får en bra start. Mister litt grepet på skia og går litt dårlig teknisk mot slutten. Men jeg ga alt og er fornøyd, sier Vibeke Skofterud til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video Første veksling

1. veksling.

** På andre passering har Vibeke Skofterud dessverre falt litt bakover i feltet. Italia og Sverige passerer drøyt fire sekunder foran Norge.

** Vibeke Skofterud startet knallhardt, og styrer løpet de første fem minuttene. Hun følges tett av Sverige og Finland ved første passering, mens resten av feltet allerede har begynt å sprekke opp.

** Vibeke Skofterud tok teten med en gang for Norge.

** Før start sier Marit Bjørgen at drømmen er å hente det norske flagget på oppløpet.

Saken fortsetter under bildet!

Stafettlaget

De norske langrennsjentene er storfavoritter før VM-stafetten.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Favoritter

De norske jentene måtte finne seg i å være favoritter på VM-stafetten, og stilte med følgende lag:

Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen.

- Norge er helt klar den største favoritten, de har vunnet de to stafettene som har vært i år, overlegent. Spørsmålet er om hele mannskapet er i toppform, både Steira og Skofterud har vært i bedre form tidligere i år, sier NRKs kommentator, Jann Post.

- Om begge disse er i stigende slag, bør Norge vinne.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal