NRK Meny
Normal

Norge tok gullet på stafetten

Norge var overlegne på kvinnestafetten torsdag. Marit Bjørgen kunne kose seg hele sisteetappen, og krysset målstreken med det norske flagget. Les referat fra gullrennet under!

Bjørgen

Bjørgens etappe ble en parademarsj i Holmenkollen.

Les: Johaug etter superetappen: - Jeg ville gå mer!

Her kan du se VM-sendingene direkte

SISTE: GULL TIL NORGE! Bjørgen kan ta det helt med ro inne på stadion, og koser seg ned hele oppløpet med det norske flagget i hendene. Utklassing av de norske jentene!

**2,5 kilometer før mål passerer Kalla 27,8 sekunder bak Bjørgen. Sverige har nå en solid luke ned til Finland, som er 53,9 sekunder bak. Det går mot svensk sølv, norsk gull og finsk bronse!

** Marit Bjørgen har på ingen tenkt til ta det med ro selv om hun leder komfortabelt. Ved første passering er hun nesten 40 sekunder foran Kalla og Sverige!

** Tredje og siste veksling: Steira leverer en kjempeetappe, og sender ut VM-dronning Marit Bjørgen med et forsprang det skal godt gjøres å rote bort. Det er nå omtrent 35 sekunder ned til hovedkonkurrent Charlotte Kalla og Sverige. Lahtenmaki og Finland følger hakk i hæl.

- Det var veldig godt. Jeg var spent de første to kilometerne, det var vanskelig å vite om jeg skulle gå hardt eller kontrollert. Derfor var det veldig godt å sende Marit ut med den ledelsen, sier Steira til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video Bjørgen ut på siste etappe med solid ledelse

3. veksling.

** 2,8 kilometer ut på tredje etappe ligger Steira 24,4 sekunder foran Finland. Nordgren ligger igjen 8 sekunder bak Roponen. Kalla må med andre ord ta igjen over halvminuttet på Bjørgen på sisteetappen for å ta gull.

** Steira fortsetter der Johaug slapp. Norge ligger nå 19 sekunder foran Sverige og Finland, som går samlet.

** Andre veksling: Kristin Størmer Steira går ut nesten ni sekunder foran Sverige. Finland ligger 14 sekunder bak. Roponen går for sistnevnte, Nordgren for Sverige.

- Jeg følte jeg hadde dagen i dag. Saarinen starta friskt, men jeg fikk ganske kjapt ryggen. Jeg lå litt og hvilte før jeg trykka til i bakkene, og da fikk jeg en luke, sier Johaug til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video Johaug sendte Steira først ut på 3. etappe

2. veksling.

** Therese Johaug øker! 3,5 kilometer ut på etappen er Norge over fem sekunder foran Sverige. Saarinen er nå ti sekunder bak. Jenta fra Dalsbygda går fantastisk!

** I motbakkene opp fra stadion tar Johaug kommandoen. Saarinen og Haag klarer bare såvidt å henge med. På toppen er de 1,8 sekunder (Sverige) og 5,6 sekunder (Finland) bak.

** Therese Johaug går sterkt ut på sin etappe. Ligger nå helt i ryggen på Anna Haag og Aino Kaisa Saarinen. Forspranget er med andre ord hentet inn!

** Ved første veksling har Sverige og Italia en brukbar luke ned til Finland og Norge. Therese Johaug går ut omtrent elleve sekunder bak Italia. Anna Haag går for Sverige, Saarinen for Finland. Ikke ideell start for Norge, dette.

- Det var fryktelig moro, synes jeg får en bra start. Mister litt grepet på skia og går litt dårlig teknisk mot slutten. Men jeg ga alt og er fornøyd, sier Vibeke Skofterud til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video Første veksling

1. veksling.

** På andre passering har Vibeke Skofterud dessverre falt litt bakover i feltet. Italia og Sverige passerer drøyt fire sekunder foran Norge.

** Vibeke Skofterud startet knallhardt, og styrer løpet de første fem minuttene. Hun følges tett av Sverige og Finland ved første passering, mens resten av feltet allerede har begynt å sprekke opp.

** Vibeke Skofterud tok teten med en gang for Norge.

** Før start sier Marit Bjørgen at drømmen er å hente det norske flagget på oppløpet.

Saken fortsetter under bildet!

Stafettlaget

De norske langrennsjentene er storfavoritter før VM-stafetten.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Favoritter

De norske jentene måtte finne seg i å være favoritter på VM-stafetten, og stilte med følgende lag:

Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen.

- Norge er helt klar den største favoritten, de har vunnet de to stafettene som har vært i år, overlegent. Spørsmålet er om hele mannskapet er i toppform, både Steira og Skofterud har vært i bedre form tidligere i år, sier NRKs kommentator, Jann Post.

- Om begge disse er i stigende slag, bør Norge vinne.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling, finale
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin